Η Qualcomm θα συνεργαστεί με την TSMC για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 7nm;

qualcomm συνεργασία tsmc επεξεργαστές finfet 7nm, Η Qualcomm θα συνεργαστεί με την TSMC για τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 7nm;

Φήμες αναφέρουν πως η Qualcomm γυρίζει την πλάτη στη Samsung και στρέφεται ξανά στην TSMC για την κατασκευή των Snapdragon της σειράς 800 που θα βασίζονται στη FinFET αρχιτεκτονική των 7nm.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται μια τέτοια συνεργασία μιας και Qualcomm και TSMC υπήρξαν συνεργάτες από το 2006 για την κατασκευή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 65nm μέχρι τη στιγμή που η Samsung ήρθε στο προσκήνιο και συνεργάστηκε με τη Qualcomm για την κατασκευή των chips αρχιτεκτονικής 14nm και 10nm.

Η φημολογούμενη συνεργασία αναμένεται να υλοποιηθεί στα τέλη του 2018, στα πλαίσια της οποίας θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή των 5G modem για smartphones. Όλες αυτές οι φήμες συμπίπτουν με τις αναφορές πως η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των 7nm επεξεργαστών έτσι ώστε να μπορέσει να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση από τους κατασκευαστές smartphone.

Η Qualcomm δεν είναι η μόνη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τη FinFET αρχιτεκτονική των 7nm μιας και η MediaTek θα κατασκευάσει το δικό της 5G modem σε συνεργασία με την TSMC, με τις εργασίες να ξεκινούν στις αρχές του 2019, ενώ η Huawei και η Xiaomi φαίνεται πως θα κατασκευάσουν τους επόμενους επεξεργαστές τους βασισμένους σε αυτήν την αρχιτεκτονική.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.