Η Samsung πληρώνει 539 εκ. δολάρια στην Apple για τη μάχη της πατέντας

samsung πληρώνει 539 εκατομμύρια δολάρια apple διαμάχη πατέντες, Η Samsung πληρώνει 539 εκ. δολάρια στην Apple για τη μάχη της πατέντας

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung μετράει ήδη επτά χρόνια όπου ξανασυζητήθηκε το αρχικό ποσό του 1 δισ. δολαρίων έτσι ώστε να μειωθεί, κάτι το οποίο έγινε. Η Apple κατηγόρησε τη Samsung το 2011 ότι παραβίασε πατέντες της και τελικά θα λάβει αποζημίωση 539 εκ. δολαρίων για τις παραβιάσεις αυτές.

Οι παραβιάσεις για τις οποίες η Apple κατηγορεί τη Samsung έχουν να κάνουν με την αντιγραφή των iPhone και παραβίαση των πατεντών οι οποίες είναι κατοχυρωμένες από την Apple. Η δικαστική διαμάχη των εταιρειών ξεκίνησε τον Απρίλη του 2011 και μετά από ένα χρόνο το δικαστήριο ζήτησε από τη Samsung να καταβάλει στην Apple 1 δισ. δολάρια αποζημίωση.

Από τότε οι δύο εταιρείες ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια με τη Samsung να είναι δυσαρεστημένη αφού ζήτησε το ποσό του 1 δισ. δολαρίων να μειωθεί, κάτι που έγινε μιας και έπεσε στα 399 εκ. δολάρια, για παραβίαση πέντε πατεντών της Apple στις οποίες βασίστηκαν τα Samsung smartphones που πωλήθηκαν μεταξύ 2010 και 2011.

Η Samsung έκανε νομικές προσπάθειες για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ποσού, φτάνοντάς το στα 28 εκ. δολάρια και φτάνοντας στις μέρες μας, το δικαστήριο επέβαλε τελικά αποζημίωση πιο κοντά στα χρήματα που ζητούσε η Apple, μιας και το τελικό ποσό έφτασε στα 533 εκ. δολάρια για παραβίαση πατεντών σχετικά με το σχεδιασμό των smartphone και 6 εκ. δολάρια για παραβιάσεις ευρεσιτεχνίας.

Η Apple με την εξέλιξη αυτή σημειώνει μια μεγάλη νίκη στις αίθουσες των δικαστηρίων, κατηγορώντας τη Samsung πως καταφανώς αντιγράφει τις πατέντες της έτσι ώστε να κατασκευάσει smartphones και να καρπωθεί τα κέρδη για τα οποία παρανόμως απέκτησε.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Άρα κλέφτες με τη βούλα ( όπως τα καρπούζια )… άλλο να αντιγράφεις και άλλο να κλέβεις πατέντες και να τις παρουσιάζεις ως δικές σου …

VasiliS7edge

@NikosAr οι κλέφτες που πληρώνουν δεν είναι κλέφτες. Όσο για την Apple που έχει κατακλέψει δεν έχει πληρώσει τίποτα, βλέπεις και ο κλέφτης με καλό δικηγόρο πάλι δεν είναι κλέφτης.

wave

Και κλέφτες και αντιγραφείς και τσιφούτιδες οι μαο τσε τουνγκ.

VasiliS7edge

@wave αυτός που αναφέρεις είναι Κινέζος όχι Κορεάτης.

Agnostos13

@VasiliS7edge:

Την επόμενη φορά να πάρετε τους δικηγόρους της Apple που την έχουν βγάλει λάδι…

DimitrisT

@VasiliS7 edge ναι δηλαδη η samsung δεν μπορει να βρει εναν τετοιο δικηγορο ας πουμε

One

‘Good artists copy; great artists steal’
– Steve Jobs

@papaki

Δεν μου αρέσει η Apple που τιμωρεί και ζητάει και τα ρέστα. Ενώ η Samsung κάνει ότι μπορεί για να σταθεί στα πόδια της. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υποκλέβει η Samsung πατέντες ή οτιδήποτε άλλο από την Apple. Πιστεύω το αντίθετο ότι συμβαίνει γιατί με τόσο μίσος μόνο από την Apple κρυφά προς τα φανερά το βλέπεις. Είναι μία αλεπού που γίνεται λύκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.