Η Samsung προσλαμβάνει προσωπικό για να κατασκευάσει τη δική της GPU

samsung προσλαμβάνει προσωπικό κατασκευή gpu, Η Samsung προσλαμβάνει προσωπικό για να κατασκευάσει τη δική της GPU

Η Samsung δεν αρκείται στην κατασκευή των δικών της Exynos επεξεργαστών, μιας και το LinkedIn κατακλύστηκε με “άνοιγμα” θέσεων για την κατασκευή του δικού της chip γραφικών (GPU) για να χρησιμοποιηθεί σε smartphones, tablets, αυτοκινούμενα οχήματα και AI.

Μια τέτοια κίνηση είναι απολύτως λογική από τη στιγμή που η Samsung διαθέτει πλειάδα συσκευών όπως smartphones, tablets αλλά και αγορές στις οποίες μπορεί να επεκταθεί όπως τα αυτοκινούμενα οχήματα και την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ανάγκες για GPU να αυξάνονται συνεχώς.

Επίσης, η κατασκευή των Samsung GPU θα βοηθήσει την εταιρεία να ανεξαρτητοποιηθεί από τους προμηθευτές που τις παρέχουν τα συγκεκριμένα chip μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο έχει καταφέρει η Apple αφού όχι μόνο κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές αλλά και τις δικές της GPU εδώ και χρόνια, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε αυτούς τους τομείς.

Είναι άγνωστο το χρονικό διάστημα το οποίο η Samsung θα χρειαστεί για να πετύχει κάτι τέτοιο, ειδικά όταν υπάρχουν οι AMD, Nvidia και Intel που κατέχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό πατεντών για την κατασκευή GPU. Αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει τη Samsung στο να αναπτύξει συνεργασίες με τις συγκεκριμένες εταιρείες για να λάβει τις απαραίτητες άδειες ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν επιπλοκές και καθυστερήσεις μέχρι την επίτευξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας που αναμένεται να λάβει θετικής αποδοχής από τους καταναλωτές.

samsung προσλαμβάνει προσωπικό κατασκευή gpu, Η Samsung προσλαμβάνει προσωπικό για να κατασκευάσει τη δική της GPU

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

πολυ ασχετος αυτος ο δημοσιογραφος που εγραψε αυτο το τεχνολογικο κειμενο. Μπορει στο σχολειο να ειχε 20 στα φιλολογικα μαθηματα, αλλα ….. – Οταν λοιπον διαβαζω για την Samsung “θα βοηθήσει την εταιρεία να ανεξαρτητοποιηθεί από τους προμηθευτές που τις παρέχουν τα συγκεκριμένα chip μέχρι σήμερα” και για την Apple “όχι μόνο κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές αλλά και τις δικές της GPU εδώ και χρόνια”, τοτε τα λογια περιττεύουν. – Οσο ποιο γρηγορα μπορω θα πω 1. οσοι κατασκευαζουν CPU τεχνολογιας ARM, οπως λεει και το ονομα, πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα στην ARM 2. στο κομματι των GPU, Mali + PowerVR, ειναι 2 εταιρειες, που ονοματα οπως η Samsung + Apple + mediatek + hisilicon (huawei) και αλλοι, τους πληρωνουν πνευματικα δικαιωματα ωστε να χρησιμοποιησουν τις τεχνολογιες αυτες. 3. δηλαδη η samsung, αγοραζει απο προμηθευτες chip GPU και τα βαζει στα κινητα της ? Ετσι δεν λεει στο κειμενο ο δημοσιογραφος ? Προφανος δεν γνωριζει την εννοια του “SoC” τι ακριβως ειναι. 4. Η Apple που εχει δικες της CPU …., δηλαδη δεν αγοραζει απο την ARM, (θα το πω στο χωρο του αυτοκινητου), κινητηρες απο την BMW τους 6L v12, και απο 480HP, τους μετατρεπει σε 780HP ??? OXI… Συνέχεια »

lneam

ενα αλλο ωραιo παραδειγμα ειναι π.χ. στην μουσικη, οταν ενας νεος καλιτεχνης -διασκευαζει- ενα τραγουδι που φυσικα ΔΕΝ ειναι δικο του. Το τραγουδαει … με μικρες αλλαγες, αφου εχει κανει συμφωνια με τον πνευματικο του δημιουργο και τoν πληρωνει με ποσοστα απο τις πωλησεις.
Ετσι κανουν και στην Samsung π.χ. με τους “δικους της” Exynos, και τριβουν τα χερια τους στην ARM. Ακου λεει, εχει δικους της επεξαργαστες στην Samsung, εδω γελανε.

forneverarrow

Νομίζω ότι η λέξη “κατασκευάζει” δεν είναι σωστή. “Σχεδιάζει” θα ταίριαζε περισσότερο και αυτό κάνει η Apple. Η παραγωγή γίνεται απο άλλους. Προσωπικά σαν user δεν με απασχολεί καθόλου ποιος παράγει κάτι. Για εμένα μετράει το αποτέλεσμα και αν είναι καλό χαίρομαι. Η Apple αυτή τη στιγμή έχει το A11 που είναι το ισχυρότερο mobile chip στην αγορά και το σχεδίασε η ίδια. Ας το έκανε η ARM απο μόνη της σε τελική ανάλυση!

Όσο για τη Samsung, δεν πιστεύω ότι θα κερδίσει κάτι αν σχεδιάσει GPU… αφού πάλι android θα τρέχει. Όπως και με τους Exynos τόσα χρόνια δεν είδαμε ποτέ κάποια μεγάλη διαφορά απο τους Snapdragon. Αν ήθελε να έχει κάποιο πλεονέκτημα μέσω hardware θα έπρεπε να έχει τον έλεγχο στο σχεδιασμό του OS.

lneam

@forneverarrow
το να λεμε την αποψη μας ειναι δικαιωμα μας. Το θελουμε ομως οι αλλοι να αποδεκτουν τα λογια μας, ειναι κατι που θα πρεπει στην συγκεκριμενη περιπτωση να εχει βασιστει σε επιστημονικα δεδομενα.

Αυτο εχει να κανει με την αποψη που εχεις ..
—-Η Apple αυτή τη στιγμή έχει το A11 που είναι το ισχυρότερο mobile chip στην αγορά και το σχεδίασε η ίδια. Ας το έκανε η ARM απο μόνη της σε τελική ανάλυση! —-

οταν λοιπον εχεις λεφτα να αγορασεις, πρωτη απο τον ανταγωνισμο την ποιο συγχρονη τεχνιλογια της ARM, ενω στην πλατφορμα του android ειναι 2-3 χρονια πισω και βαλεις και λιγο περισσοτερη cache L1 L2 L3 στο SoC, εεε τοτε εισαι πρωτος.
Φυσικα και το εχουν παρει πρεφα ο ανταγωνισμος και σιγα-σιγα (απο φετος) η ψαλιδα μειωνεται

Για οσους δεν με πιστεύουν ας δουν το βιντεο του Gary απο το AndroidAuthority
http://www.youtube.com/watch?v=TiVF_ZzzLM0

forneverarrow

@Ineam: τα benchmarks το λένε, όχι εγώ. Εκτός αν είναι όλα μα όλα λάθος επειδή δείχνουν τον A11 ισχυρότερο. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την αλήθεια. Η δύναμη του chip της Apple φαίνεται και σε καθημερινή χρήση, αρκεί να κατεβάσεις μερικές εφαρμογές AR ή βαριά games. Επίσης, παίζει ρόλο και η αποδοτικότητα σε σχέση με την μπαταρία. Βγάζω 2-3 μέρες άνετα με το iPhone 8 και με αρκετή (όχι πολύ βαριά) χρήση, με μια μπαταρία στο μισό μέγεθος σε σχέση με τα android!

ΝΙΚΟΣ

Αν έχεις προβληματικό δεινόσαυροειδές λειτουργικό, θέλεις και ζόρικο hardware για να παίξει.
Το android με τα πειράγματα των OEMs στην Rom παίζει σούπερ με SD 430-450
Με cpu γαιδούρι σαν τον Α11 τρέχεις windows.
Σε απλά λόγια, αυτό που πλασάρετε ως πλεονέκτημα, είναι μειονέκτημα.
Και δεν αναφέρομαι στις συνηθισμένες ανακολουθίες από το πρόσφατο παρελθόν του στυλ :
Το ios είναι νεράκι (αχ ναιιιι) και δεν θέλει πυρήνες, ισχύ και ραμ να τρέξει ,τέτοια θέλει το android που κολλάει και είναι κακογραμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.