Η TSMC πήρε έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής επεξεργαστών στα 3nm

TSMC έγκριση κατασκευή μονάδας παραγωγή επεξεργαστών 3nm, Η TSMC πήρε έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής επεξεργαστών στα 3nm
Η αυξημένη ζήτηση στα smartphones οδηγεί εταιρείες όπως την TSMC στην επέκταση των εργασιών τους, με τη συγκεκριμένη να λαμβάνει έγκριση για την κατασκευή μονάδας παραγωγής επεξεργαστών που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 3nm.
Η TSMC βρίσκεται πίσω από την κατασκευή πολλών επεξεργαστών που βρίσκουμε σε όλα τα smartphone, με τους high-end επεξεργαστές τόσο για Android όσο και για iPhone να βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 7nm. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ταϊβάν έδωσε την έγκρισή της για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής η οποία θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανακυκλωμένο νερό σε ποσοστό 20% και 50% αντίστοιχα.
Μπορεί η σχετική έγκριση να έχει δοθεί αλλά η κατασκευή της μονάδας θα ξεκινήσει το 2020 έτσι ώστε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 3nm μεταξύ 2022 και 2023, με την επένδυση να φτάνει τα 19.45 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό μοιάζει μικρό για μια πλήρη μονάδα παραγωγής επεξεργαστών, οπότε θα αφορά το βασικό σχεδιασμό και το χτίσιμο της μονάδας.
Το ύψος του κόστους κατασκευής αυτού του εργοστασίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ίσως παραπάνω μιας και η αναβαθμισμένη EUV τεχνολογία μαζί με επιπλέον ρυθμίσεις, αναμένεται να εκτινάξουν το κόστος στα ύψη, σε μια επένδυση που αξίζει να γίνει μιας και θα συγκεντρώσει μελλοντικά ακόμα περισσότερους πελάτες γύρω από την TSMC.
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Και η ιντελ το “παλεύει” ακόμη για τα 10nm… 🤣

akrida

Κώστα μου το άρθρο μιλάει για τη δημιουργία του εργοστασίου. Η πηγή αναφέρει παραγωγή επεξεργαστών το 2023… Επίσης τα 10 νανόμετρα της Intel (που είναι στην αγορά τη στιγμή που μιλάμε) αφορούν desktop,laptop και όχι smartphone.
Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα…

ΚώσταςD.

akrida το γνωρίζω αυτό που λες αλλά η amd πάει ολαταχως για τα 7nm (tmsc) και η ιντελ παίζει με έξτρα παραγωγές στα 14nm και το προσπαθεί με το ζόρι για τα “10nm+”. Την ψιλοτρολαρω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.

Business Apple TSMC

H Apple δοκίμασε πρωτότυπα chip 2nm της TSMC

Η ταϊβανέζικη εταιρεία TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της.

Smartphones Google Samsung TSMC

Google Tensor G4 SoC: Φήμες ότι θα κατασκευαστεί από τη Samsung και όχι από την TSMC

Το chipset Tensor G4 θα τροφοδοτεί τη σειρά Pixel 9 της επόμενης χρονιάς και θα κατασκευαστεί από τη Samsung Foundry και όχι από την TSMC.