Η Xiaomi ετοιμάζεται να εξαγοράσει την GoPro;

την GoPro, Η Xiaomi ετοιμάζεται να εξαγοράσει την GoPro;

Είναι γνωστό ότι η GoPro περνάει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της με αποτέλεσμα να βρίσκεται από την αρχή του έτους σε αναζήτηση υποψήφιου αγοραστή. Φήμη από γνωστά διεθνή μέσα αναφέρει ότι η Xiaomi ετοιμάζεται να εξαγοράσει την GoPro, οπότε είναι πολύ πιθανό να τον βρήκε στο όνομα του Κινέζου κατασκευαστή.

Η Xiaomi που ειδικεύεται στην κατασκευή smartphones αλλά και πολλών διαφορών gadgets, notebooks, drones αλλά και action cameras, όπως η Xiaomi YI Lite και η Xiaomi YI II, δεν είναι καθόλου απίθανο να ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην εξαγορά της GoPro και να ενσωματώσει την τεχνογνωσία της αμερικάνικης εταιρείας στην μεγάλη γκάμα προϊόντων της.

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες του επώνυμου κατασκευαστή action φωτογραφικών μηχανών δεν έφεραν τα θετικά αποτελέσματα που περίμεναν τα στελέχη του.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με τον παγκόσμιο κατασκευαστή βιομηχανικών προϊόντων Jabil για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της δεύτερης με σκοπό την αύξηση των εσόδων της και ανάκαμψή της στην παγκόσμια αγορά. Ενώ σχεδόν ταυτόχρονα προχώρησε στη διάθεση μία προσιτής λύσης για το ευρύ κοινό με το λανσάρισμα της GoPro Hero των 200 δολαρίων.

Με τη χρηματιστηριακή αξία της GoPro να εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 750 εκ. δολάρια περίπου (κάποτε η αξία αυτή ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια), η Xiaomi θα μπορούσε κάλλιστα να εξαγοράσει την GoPro έναντι του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Information.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrisdim14

Αν την πάρει η Xiaomi θα την κάνει καλύτερη απο ποτέ …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.