Στο “σφυρί” η Imagination Technologies μετά τη λήξη συνεργασίας με την Apple

imagination technlogies apple, Στο “σφυρί” η Imagination Technologies μετά τη λήξη συνεργασίας με την Apple

Η Imagination Technologies ξεκίνησε και επίσημα την διαδικασία πώλησης και έχει ήδη αρχίσει τις προκαταρκτικές συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, πρόκειται για μια βρετανική εταιρεία κατασκευής mobile graphics και συνεργαζόταν με την Apple.

Η απόφαση της πώλησης ελήφθη έπειτα από την απόφαση της Apple να μην συνεργαστεί πλέον με την Imagination Technologies. Να σημειωθεί ότι η Apple ήταν υπεύθυνη για το 60% των εσόδων της εν λόγω εταιρείας.

Η Apple σταμάτησε τη συνεργασία διότι δεν ήθελε να χρησιμοποιεί PoverVR graphics, καθώς ξεκίνησε την ανάπτυξη δικών της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η μετοχή της εταιρείας κατά 70% νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

imagination technlogies apple, Στο “σφυρί” η Imagination Technologies μετά τη λήξη συνεργασίας με την Apple

Με την πάροδο του χρόνου, η μετοχή της Imagination Technologies ανέκαμψε κάπως, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Χωρίς τις παραγγελίες της Apple, η Imagination απλά δεν μπορεί να συνεχίσει να ανταγωνίζεται την Qualcomm και την βρετανικής ARM.

Υπήρχαν εικασίες ότι η ίδια η Apple μπορεί να προχωρήσει στην εξαγορά της, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας το αρνήθηκε.

Η Imagination έχει δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη με την Apple, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της. Θεωρητικά, θα είχε νόημα για την Apple να αποκτήσει την Imagination Technologies, καθώς ήδη συνέβαλε στην υποτίμησή της και χρειάζεται τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχει στην κατοχή της.

Σήμερα η εκτιμώμενη αξία της Imagination Technologies υπολογίζεται γύρω στα 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Σε πρακτικο επιπεδο η Apple δεν εκανε καμια παραγγελια στην Imagination. Απλα για καθε ολοκληρωμενο που κατασκευαζε (π.χ. στην Samsung ή TMSC) οπως το SoC A10 πληρωνε “πνευματικα δικαιωματα” στην Imagination για την χρηση της τεχνολογιας τους. Μην φανταστουμε πως καθε μερα φορτηγα με καρτες της Imagination ξεφορτώνουν στην Apple

dark_master

ο πιο εύκολος τρόπος να αγοράσεις μισοτιμής μια εταιρεία. πρώτα της ρίχνεις τη μετοχή και μετά την αγοράζεις για ψίχουλα.
ε ρε και την αγοράσει καμιά Samsung/Huawei. Θα πέσει γέλιο μετά με τις ευρεσιτεχνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.