Intel, Microsoft, HP, Dell και Lenovο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα PC

Η Intel και η Microsoft αναμένεται να συμμαχήσουν με 3 μεγάλους κατασκευαστές PC για μια νέα μεγάλη διαφημιστική καμπάνια. Σκοπός της θα είναι να πληροφορήσουν τους υποψήφιους αγοραστές για όλα τα πράγματα τα οποία μπορούν να καταφέρουν με ένα μοντέρνο PC μιας και οι πωλήσεις έχουν πάρει την κάτω βόλτα ενώ τα smartphones ανεβαίνουν.

H καμπάνια με την ονομασία “PC Does What?” θα ανακοινωθεί σήμερα σε Webcast το οποίο παρουσιάζει τα μεγαλύτερα στελέχη του Marketing παγκοσμίως. Η διαφημιστική καμπάνια θα συνδιάζει διαφημίσεις στην τηλεόραση, στον έντυπο τύπο και στο internet.

Το ότι η Microsoft, Intel, HP, Dell και Lenovo θέλουν να δουν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν δεν είναι καινούργιο, αλλά το ότι ενώθηκαν όλες μαζί για να το καταφέρουν είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί.

Ιστορικά, την διαφήμιση στην βιομηχανία των PC την είχαν αναλάβει η Intel και η Microsoft, οι οποίες και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από τους κατασκευαστές PC. Αλλά συνήθως συνεργάζονταν με κάποιον μεμονωμένο κατασκευαστή και όχι πολλούς μαζί. Και αυτή την φορά η Intel και η Microsoft δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων για την διαφήμιση, με την Dell, Lenovo και HP να έχουν κάποια συμμετοχή.

Η διαφημιστική καμπάνια θα τρέξει αρχικά στις ΗΠΑ και την Κίνα, πληροφορώντας έτσι τους καταναλωτές για το τι PC χρειάζονται στην δουλειά και στο σπίτι. Επίσης η Intel αναφέρει ότι όταν κυκλοφόρησε την τελευταία οικογένεια επεξεργαστών, υπήρχαν 500 εκατομμύρια υπολογιστές οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τα 5 χρόνια από την κυκλοφορίας τους.

Η διαφημιστική προσπάθεια έρχεται την ώρα που οι πωλήσεις υπολογιστών συνεχίζουν να πέφτουν, καθώς οι καταναλωτές χαλάνε τα λεφτά τους σε άλλες συσκευές, όπως smartphones, tablets και smart TVs. Η πρόβλεψη από την IDC κάνει λόγο για πτώση έως 8% μέχρι το 2017 οπότε και ίσως δούμε σταθεροποίηση.

Πάντως αν και δεν γνωρίζουμε επίσημα το ποσό που θα χαλάσουν για αυτή την διαφημιστική καμπάνια, πηγές κάνουν λόγο για “μεγάλο ποσό”.

Intel, Microsoft, HP, Dell και Lenovο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα PC, Intel, Microsoft, HP, Dell και Lenovο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα PC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas-DOHA

Πιστεύω πως η αναγκη για ισχυρα, ελαφρα, δίκαια τιμολογημένα laptops ειναι και θα παραμεινει μεγάλη.
Βάρος, διάρκεια μπαταρίας και συστήματα ασφάλειας ειναι (θεωρώ) οι τομείς που πρέπει να βελτιωθούν

NLS

Η μικρομαλακή κάνει γενικευμένη επίθεση.
Καλή ώρα να πάω προς το 950 XL. 😛 (οκ απλά ήθελα ευκαιρία να το επαναλάβω χαχαχα)

rose

Μια χαρα τιμες εχουν τα λαπτοπ, πλεον τα smartphone εχουν φτασει να κοστιζουν περισσότερο απο ενα καλο λαπτοπ.
Οσο για την πτωση στις πωλησεις των pc λογικη καθως οταν ενας υπολογιστης για μεση βγαζει 8-10 χρονια με μικρο αναβαθμισεις δεν υπαρχει λογος αλλαγης. Η αναβαθμιση ειναι αναγκαια μονο για gamers και για (τεχνολογικες κυριως ) επειχηρησεις που ο cpu δεν τρεχει τα προγραμματα.

Panos7GR

Συμφωνώ ότι τα PCs πέφτουν λόγω του ότι δεν χρειάζονται τόσο συχνά αλλαγή, όχι για κανέναν άλλο λόγο. Ισως οι μόνοι που απειλούνται σοβαρά είναι οι σταθεροί. Πλέον έχουν εκλείψει απ τα περισσότερα σπίτια ή αν υπάρχουν είναι ξεχασμένα και σκονισμένα και τους συναντάμε αποκλειστικά μόνο σε χώρους εργασίας. Στα μόνα σπίτια που θα τους δεις είναι σε σπίτια gamers και σε σπίτια φωτογράφων / γραφίστες που παίρνουν δουλειά για το σπίτι για photo editing και video editing αντίστοιχα, ακόμα και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες βολεύονται με ένα δυνατό laptop ή ultrabook (οπως συνηθίζουνε να τα λένε πλέον).

Σιγἀ σιγά θα ανέβουν τα ποσοστά τους, οπότε δεν βλέπω λόγο ανησυχίας, αλλά κάτι θα ξέρουν οι ίδιες (που είναι και η δουλειά τους κιόλας) για να προβούν σε τέτοια διαφημιστική καμπάνια. Θα ανακάμψουν σίγουρα ειδικά μετά την έλευση των Windows 10. H νέα γενιά στον χώρο των PCs είναι οι προτάσεις που μας έδωσε η Microsoft με τα Surface και το εκληκτικό και ερωτεύσιμο Surface Book. Κι εκεί θα κινηθεί η αγορά σε μερικούς μήνες, φτάνει να ρίξουν τις τιμές… Θα με θυμηθείτε!

cmvrgr

Φτιαχτε ένα 13άρι τύπου dell xps 13 που είναι στο σασί 11″ με τετραπύρηνο i7 και να δείτε πόσα φράγκα θα μαζεύεται από τους επαγγελματίες.

makis88

Ας ξεκολλήσουν και την μάζα των laptops απο τις οθόνες 1366Χ768, τα TN pannels και τους δίσκους 5400rpm μπας και δούμε άσπρη μέρα. Αυτά τα μηχανήματα που βλέπει κανείς σε αφθονία στα μαγαζιά με χαμηλή ποιότητα και τίγκα στο bloatware μόνο να τα αγοράσεις δεν σε ψήνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.