iPad: Η Apple αναμένεται να κάνει χαμηλό ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο

Ο ανταγωνισμός στον τομέα της τεχνολογίας είναι συνεχής και ακόμη και μεγάλοι παίκτες του χώρου περνάνε άσχημες περιόδους, όσον αφορά τις πωλήσεις. Μια νέα αναφορά από την Digitimes Research υποδεικνύει ότι τα iPad της Apple αναμένεται να πέσουν αρκετά σε πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Οι τάσεις τις αγοράς δείχνουν ότι, οι αποστολές τριμήνου θα είναι περί τα 9.8 εκατομμύρια iPad, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ο χαμηλότερος αριθμός από το 2ο τρίμηνο του 2011. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει η εντυπωσιακή μείωση του 39.1% από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και 20% μείωση από χρόνο σε χρόνο.

Αυτή η πτώση στις πωλήσεις των tablet δεν αφορά μόνο στην Apple. Όσον αφορά στην παγκόσμια αγορά tablet στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έχουν αποσταλεί 46.65 εκατομμύρια tablets, πράγμα που αποτελεί 28.6% μείωση από το τελευταίο τρίμηνο και 8.6 μείωση από χρόνο σε χρόνο.

Παρόλα αυτά, η Apple αναμένεται πάλι να είναι ηγέτης σε πωλήσεις με 21% μερίδιο της αγοράς, με την Samsung να έρχεται δεύτερη με 14% και την Lenovo τρίτη με 7.2%. Ακολουθούν η Amazon με 5.8%, Huawei με 4%, Asustek Computer 2.7%, Microsoft και TCL με 2.6%, LG με 1.8% και Acer με 1.2%.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό αφορά στο μέγεθος της οθόνης, με τις 7 ίντσες να είναι ακόμη η πιο δημοφιλής και να κατέχουν το 35.4% των αποστολών tablet παγκοσμίως. Η λίστα συνεχίζεται με τις 7.9 ίντσες και 13.8%, 8.x ίντσες και 6.1%, 9.x ίντσες και 23.8%, 10.x ίντσες και 10.1% και 11 ίντσες και πάνω με 10.8%.

Το ποιο θα είναι το μέλλον των tablet, θα το δείξει ο χρόνος.

, iPad: Η Apple αναμένεται να κάνει χαμηλό ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Το μέλλον είναι οι αναδιπλουμενες συσκευές. Και εκεί υπάρχει μόνο η Κορέα προς το παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.