Apple: Προειδοποιεί για την πρώτη πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone

Η Apple ανακοίνωσε την πιο αργή ανάπτυξη στις πωλήσεις των iPhone από τότε που κυκλοφόρησε το κινητό το 2007, ενώ προειδοποιεί ότι οι πωλήσεις θα πέσουν για πρώτη φορά μέσα στο 2016.

Ο τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πούλησε 74.8 εκατ. iPhones κατά την διάρκεια του πρώτου οικονομικού τριμήνου, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός πέρσι ήταν στα 74.5 εκατ.

Η Apple είπε ότι τα έσοδα για το επόμενο τρίμηνο θα είναι μεταξύ 50 δισ. και 53 δισ. δολαρίων, κάτω από τα περσινά 58 δισ. δολάρια. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση της Apple από τότε που έβγαλε το iPhone. Τον Απρίλιο ο Tim Cook αναμένεται να ανακοινώσει γύρω στα 54.6 εκατ. πωλήσεις, σημαντικά μειωμένος αριθμός από τα 61.2 εκατ. του 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των iPhone δεν ξεπέρασαν τα 75 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές και η Apple περιμένει πτώση μέσα στο επόμενο τρίμηνο, για το προηγούμενο τρίμηνο που έληξε 26 Δεκεμβρίου, σημείωσε ρεκόρ κερδών. Τα έσοδά της ήταν στα 75.9 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 18.4 δισ. ήταν καθαρά κέρδη, και οι δυο αριθμοί είναι οι υψηλότεροι που έχει δει ποτέ η εταιρεία.

Οι πωλήσεις iPhone είναι υπεύθυνες για το 68% των εσόδων της Apple μέσα στο συγκεκριμένο τρίμηνο.

apple iphone sales down, Apple: Προειδοποιεί για την πρώτη πτώση πωλήσεων στην ιστορία του iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Μην ξεκινήσετε να λέτε περι πτώσης και τέλος εποχής κτλ απλά τα κέρδη της θα είναι πιο λίγα δεν μιλάμε καθόλου για ζημιές.
Εστω και με πιο λίγες πωλήσεις μια χαρά θα τα πάει η apple, μην ξεχνάτε πως έχει αγοραστές που το iphone το πέρνουν για prestige και καλή λειτουργεία και δεν έχουν απαιτήσεις απο το τηλέφωνο όσο και να κάνει.

Chris_G

Όταν έκανε τόσες πολλές πωλήσεις με το 6 λογικό είναι το 6s να κάνει λιγότερες. Συνήθως δεν αλλάζει τηλέφωνο κάθε χρόνο ο μέσος άνθρωπος

NtinosMD

Προειδοποιει;;;;;; χαχαχαχαχαχα ….τρολαρετε ετσι; τολμησαν τα apple fanboys να αφησουν ξεκρεμαστη την apple κ εχασε κερδος;;;; μα πως μπορεσαν…. τστστς…. μπρος ολοταχως για το 128αρι iphone 6s plus μπας κ σωσουμε την καημενη απο την κατρακυλα. Τι εννοεις οτι ειναι πολυ ακριβο; Πουλα εναν νεφρο αδερφε μου, δυο εχεις εξαλλου…. κ θα σωθει η μαμα apple απο τη πεινα. Ολοκληρα πεντε δις ειναι αυτα… ξεχνα τωρα νεα features στ ερχομενο 7αρι. Ειχαμε απωλειες τι το θες το fast charging? παρε πιο λεπτο αιφονι με τη μικροτερη μπαταρια γτ επρεπε ν κανουμε οικονομια στα δις μας , πληρωνε κ το κατιτις παραπανω κ σκασε!!!!!!!

viel

η apple δεν θακανει ρεκορ πωλησεων για 8 συνεχη φορα και γραφετε στα blog-forum…. λολ

Λευτέρης

Παει για κλείσιμο κι αυτη , μαζι με την sony

Λευτέρης (original)

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, απλά είχε μια μικρή πτώση. Το iPhone παραμένει το καλύτερο κινητό.

Chris_G

Λευτέρης(original) λέει ο αλλος ο ψυχακιας χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Τωρα στο αν το i-phone είναι το καλυτερο ‘η οχι σχετικο ειναι γουστα φιλε original, εμενα πχ δεν μ αρεσει

Animamundi

Προειδοποιεί ποιόν??
Ολα αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ!!

Nikopoup

Σιγά μην την λυπηθουμε κιόλας.. Πάλι θα βγάλει και πολλά μάλιστα.

forneverarrow

Αυτό δείχνει πόσο “έξυπνα” επιλέγει ο κατά κανόνα iPhone user πότε θα αναβαθμίσει. Πραγματικά τα μοντέλα που δεν είναι S δεν θα έπρεπε να κάνουν πωλήσεις από τη στιγμή που στην ουσία είναι beta hardware. Το 6s (όπως το 5s και το 4s) είναι πλήρες και ώριμο smartphone, ωστόσο είναι λογικό ο εξυπνάκιας που τα έσκασε για το 6 πριν κάτι μήνες από βιασύνη, να μην μπορεί να το πάρει. Η μόνη λογική επιλογή για το 6 θα ήταν π.χ. αν υπήρχε άμεση ανάγκη για νέα συσκευή πέρσι οπότε πάω πάσο (αν και προσωπικά θα επέλεγα το 5s).

Περιμένω να βγει το 7 για να χτυπήσω ένα 6s σε πιο λογική τιμή και να απαλλαγώ από το Android.

ChrisG

όπως είπαν και άλλοι αυτά αντικατοπτρίζουν απο την μία πλευρά την πραγματικότητα(ότι δηλαδή το 6s δεν είχε τις προβλεπόμενες πωλήσεις)αλλά απο την άλλη είναι και τρικ(για τους fans).πιστεύω όπως είπε και ο @forneverarrow ότι με την έλευση του Iphone 7 το 6s έχοντας πέσει η τιμή του(διότι 1000 ευρώ ας μην κοροιδευόμαστε είναι πολλά)θα πουλήσει περισσότερο.αν και δεν θα έχει τρομερή πτώση κατά παράδοση.λίγο λόγω του Iphone 6 όπου την πατησαν με το bendgate πολλοί(αλλά είχαν πολλές ελπίδες),λίγο με το chipgate του 6s…η κατάσταση άρχισε να μπερδέυει πολύ τους ios users όπου βλέπουν κάθε φορά τα πρώτα iphones (4,5,6)να έχουν προβλήματα περισσότερα των s,το iphone 7 όσοι δεν θα έχουν iphones θα το σκεφτούνε αρκετά.διότι κακά τα ψέμματα πόσοι θα πάνε απο 6 και 6s σε 7;

Γιώργος

Το iphone 7 που θα έχει τρομερές καινοτομίες όπως 2 GB RAM και 32 GB ROM καθώς και οθόνη QHD και fast charging θα πουλήσει σαν τρελό στην προνομιακή τιμή των 1000 ευρώ. Άλλωστε τόσοι Λευτέρηδες original υπάρχουν εκεί έξω που δεν ξέρουν τίποτα απο τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.