iPhone 7: Με Apple A10 chip από την TSMC – Η Samsung μένει εκτός

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, γνωστή ως TSMC, κατάφερε να κλείσει συμφωνία με την Apple, και να είναι ο μόνος προμηθευτής επεξεργαστών για το iPhone 7.

Για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, TSMC και Samsung συνεργάζονταν και οι δυο με την Apple, όμως φαίνεται ότι η TSMC θα έχει την αποκλειστικότητα φέτος. Οι πληροφορίες λένε ότι η TSMC κέρδισε το deal χάρη στην διαδικασία παραγωγής των 10nm.

H TSMC αναμένεται να ξεκινήσει την πλήρη παραγωγή του Apple A10 για το iPhone 7 κάπου μέσα στον Ιούνιο, ενώ η ανακοίνωση της ναυαρχίδας ως συνήθως θα γίνει Σεπτέμβριο.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Samsung χάνει από την TSMC. Η εταιρία είχε αναλάβει πλήρως την παραγωγή του Apple A8 chip που βρίσκεται στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, όμως οι Κορεάτες επέστρεψαν στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Να θυμίσουμε όμως ότι η συνεργασία αυτή προκάλεσε αρκετά σχόλια.

Οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι υπήρχαν διαφορές στην απόδοση συσκευών που είχαν TSMC-made A9 και Samsung-made A9 chip. Benchmark tests και video έδειξαν καλύτερη θερμοκρασία και διαχείριση μπαταρίας στο iPhone 6s με το chip της TSMC σε σύγκριση με το chip της Samsung. Η Apple έφτασε στο σημείο να σχολιάσει το γεγονός (κάτι που δεν κάνει συχνά) και είπε ότι η διαφορά στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι μόλις 2-3%. Φέτος, φαίνεται πως δεν θα έχει ξανά τέτοιου είδους προβλήματα.

tsmc apple a10 provider, iPhone 7: Με Apple A10 chip από την TSMC – Η Samsung μένει εκτός

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

και πολυ καλα κανει, η samsung στον a9 δεν εκανε καλη δουλεια

ChrisG

πωωωωω φίλε Α10 TSMC διπυρηνος βαρύ iOS 10 ούτε αναβάθμιση μνήμης δεν θα χρειάζεται…θα θερίζει.antutu 200000…take my money Apple.well done.

Γιάννης

Τελικά θα βάλει καμιά κάμερα και οθόνη της προκοπής αυτή η apple? Έχει φίλος μου το 6S και τον έχω πιάσει στο δούλεμα σε σχέση με το S6 που έχω εγώ , βγάζουμε για πλάκα φωτογραφίες το ίδιο αντικείμενο και το Samsung είναι 2 κλάσεις ανώτερο.

ChrisG

Κάτσε βρε Γιάννη…το iPhone εχει κάμερα 12mp και τραβάει τώρα και 4k.δεν το ήξερες;το πιο γρήγορο burst autofocus είναι η καλύτερη.το Hollywood με το 4k της τραβάει ταινίες και εσύ λες είναι ότι είναι δυο κλάσεις κάτω.οTim Cook βγάζει επαγγελματικές φωτογραφίες.για την οθόνη του;lcd 750p.τα πιο άψογα χρώματα και ανάλυση.παραπανω δεν χρειάζεται.τωρα και με Α10 και iOS 10 που θα πάρει,τι να λέμε…πολύ απαιτητικό σε βρίσκω.εγω θα πάρω το iPhone 7 128gb το Σεπτέμβριο με την πρώτη μέρα κυκλοφοριας.θα ανεβάσω και screenshots να το χαζεύουμε.εργαλειο φίλε.πεταξε απο τώρα το android σου.

Prankster100

Κάποιος να μαζέψει τον @ChrisG ήμαρτον. Είναι ένα opel corsa εδω που ανταγωνιστεί μια φερραρι, τι νόμιζες στο hollywood το εκαναν χρησιμοποιησαν το corsa να περάσει την φερραρι. ΣΥΝΕΛΘΕ μας τρελένεις με αυτά που γράφεις. Πάρε Καλές πηγές και σταματά την παραπληροφορηση. Ότι λες θα το γράφεις από μια αξιόπιστη πηγή και όχι απο ΜΜΕ. Πως να στο πω δεν γίνεται ιατρός από τον γοογλη. Το 90% που γράφεται σε διάφορα site περί ιατρικής ήμαρτον είναι το ανάποδο από αυτό που ισχύει όντως. Κακό είναι η παραπληροφορηση όχι να μην γνωρίζεις κάτι. Σου έφερα το παράδειγμα πραγματικά να σταματήσεις να πετάς αυτά τα θεωρητικά που μόνο εσύ τα πιστεύεις τόσο τράνα. Ναι επίσημα το hollywood θα βγάζει τις νέες τένειες με iphone 6s. Σκέψου τι είπα και αν το συνεχίσεις θα στο εξηγήσω με αποδείξεις γιατί είσαι τόσο παρλαπ!π@ς

tsakias

ρε φιλε μου @ChisG εσυ ενα κινητο το μετρας με το τι αποδοση θα δειξει το αντουτου σοβαρα τωρα ελεος δηλαδη τι μπορει να κανει ενα ios και τι ενα android μην τρελαθουμε τωρα αυτα ολα στην σελιδα της apple τα βρισκεις και τα κανεις copy paste τι να πω

φιλικα

ChrisG

@tsakias το τμήμα μάρκετινγ της apple βγάζει επιστήμονες φίλε.τα νούμερα είναι ξεκάθαρα,μιλάνε απο μόνα τους.μόνο στο antutu απο την έκδοση 5 και τα 58000 πήγε σε ένα μήνα 130000.αυτά μόνο το ios και οι dual cores τα κάνουν.αυτά είναι τεχνολογικά μετρήσιμα.ελπίζω να μην σου περνάει τίποτε πονηρό απο το μυαλο;όλα φαίνονται στα χαρτιά.ψεμματα δεν λέμε εδώ μέσα.με το χέρι στην καρδιά.
η apple μόνο αλήθειες λέει και αν έχεις αποδείξεις για το αντίθετο παρακαλώ να τις προσκομίσεις.και στο Geekbench σκιζει παντού.διπύρηνος 1 ram και τα μυαλά στα κάγκελα.ωωωωεεεεεωωωω…apple τρελαίνομαι.Iphone 7 σου έρχομαι…πές μου ποιά εταιρεία αντί να ανεβάζει την μπαταρία την κατεβάζει και έχει καλύτερες επιδόσεις;μα φυσικά η apple.το ios το βαρύ με τον πολλά βαρύ ακόμη διπύρηνο κάνει χαμηλές πτήσεις.αυτά φίλε ούτε desktop τα κάνουν.όχι πές μου ειλικρινά τα κάνουν;apple guarantee φίλε.μην πάιζεις με παιχνίδια.πάρε εργαλείο και ξεκίνα το σκάψιμο.

Gvirginia

Μόλις μάθαμε ότι το Nexus 9 είναι της Apple και τρέχει iOS με διπύρηνο γιατί πήγε μέσα σε ένα μήνα στο Antutu, από 55325 (v5) στο 106023 (v6).

Σε παρακαλώ, σταμάτα να προκαλείς σε κάθε άρθρο. Διάβασε τους όρους χρήσης του blog που σχολιάζεις.

ChrisG

εγω μόνο αλήθειες λέω.αν έχεις αποδείξεις για το αντίθετο να μας της δώσεις.τι 106023;πήγε στα 130000;όχι.αρα δεν τρέχει iOS.εσυ λες ανακρίβειες ότι το Nexus 9 τρέχει iOS.

Gvirginia

Ούτε το iPhone 6s πήγε στις 130000, αλλά στις 123567 από τις 59145 (όχι 58000 που λένε οι “αλήθειες” σου).
Ο πίνακας είναι στη σελίδα της Antutu, στο άρθρο με τίτλο “Antutu Benchmark V6–New Journey of the Best Benchmark”

Αυτές τις “αποδείξεις” στις έχω ξαναδώσει, στο άρθρο του techblog για το Antutu, αλλά απ’ότι φαίνεται δε μας συμφέρει και τις αποβάλλουμε.

tolkien

@ChrisG βγαζει επιστημονες?
χαχααχα
Κι εσυ πως τους ξεφυγες? Ησουνα ο καθυστερημενος της παρεας? 🙂 🙂 🙂
Ε δεν αντεξα το παιδι ειναι lost in space.

ChrisG

Αδιάβαστους σας βλέπω.132620 λέει το Antutu 6 6s(plus).
Φίλε lost in Apple είμαι και μιλάμε για κορυφή εταιρεία.πιασε iPhone στα χέρια σου και θα καταλάβεις για τι εργαλείο μιλάμε.σκαβει φίλε…φαντάσου ο Ζαρκεμπεργκ άρχισε να ενισχύει τα θεμέλια του Facebook.μπαινουν οι χρήστες με iPhone μέσα και έχουν τρελαθεί οι servers.

azriel84

@ChrisG και υπόλοιποι. Τζάμπα ασχολείστε με AnTuTu και Geekbench κτλ. Όλη η αλήθεια για τον Α9 βρίσκεται σ’αυτό το άρθρο:

https://www.anandtech.com/show/9686/the-apple-iphone-6s-and-iphone-6s-plus-review/6

Εκτός αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε και το AnandTech εδώ μέσα πλέον… Επίσης, όταν οι άλλοι αποφασίσουν να βάλουν NVMe storage στις ναυαρχίδες τους που σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι μέρα με την νύχτα, μπορούμε να ξαναμιλήσουμε.

ΝΙΚΟΣ

@ChrisG δε ξέρω τι σου ήρθε ,αλλά έχω λιώσει στο γέλιο. Δώσε!!

John N

Παιδια χαλαρωστε λιγο. Ο ChrisG προφανως και στο πρωτο σχολειο του μιλάει ειρωνικά και σεις αμεσως να τον αποπαρετε. Πρωτον ειναι samsungακιας και δευτερον αμα δεν αντιληφθηκατε την τρολλια τοτε σιγουρα κατι τρεχει. Και εκ των πραγματων τα iphone ειναι εργαλεια απλα καπως υπερκτιμημενα. Ειμαι κατα των iPhone αλλα αναγνωριζω την αξια τους. Και ολοι εσεις που μπινελικωνετε τον άνθρωπο, μονο και μονο επειδη λεει ασυναρτησιες για τα δεδομενα σας και παραπληροφορει υποτιθεται τον κοσμο, να κοιταχτειτε λιγο. Ελευθερια του λογου εχουμε. Ημαρτον με τους παντογνωστες εδω μεσα που αμα διαβασουν κατι που δεν τους αρεσει αμεσως να αντιδρασουν. Ναι εσας περιμενουμε να μας δωσετε τα φωτα σας…

azriel84

Προς όλους τους παραπάνω. Για την απόδοση του Α9 δεν κοιτάμε ούτε AnTuTu ούτε Geekbench ούτε τίποτα τέτοιο. Κοιτάμε μόνο αυτό:

https://www.anandtech.com/show/9686/the-apple-iphone-6s-and-iphone-6s-plus-review/6

Εκτός και αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε και το AnandTech εδώ μέσα. Τα iPhone προσφέρουν μια πολύ συγκεκριμένη και απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη. Κλειστή μεν, απρόσκοπτη και ως επί το πλείστον απροβλημάτιστη δε. Σε όποιον αρέσει παίρνει (και απ’ότι φαίνεται παίρνουν πολλοί…) Τώρα αν ο ChrisG λέει τα δικά του, ε ντάξει, εγώ θα του πω να δει πότε θα βάλει η Sammy και οι άλλοι NVMe storage στις ναυαρχίδες τους σαν το iPhone (που είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό) αυτός θα μου πει πότε θα βάλει 2Κ OLED οθόνη η Apple στα κινητά της των 800€ και πάει λέγοντας, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια 😛

ChrisG

Φίλε John σε λίγο θα πάω για ένα σεμινάριο μάρκετινγκ.να μην αναφέρω για ποιον,είναι αυτονόητο.το βράδακι που θα γυρίσω θα έχω τα τελευταία νέα για την ηγέτιδα των smarts συσκευών.θα αναλύσουμε τον Α10 είς βάθος.για πολύ βάθος μιλάμε.θα μάθουμε πραγματάκια χρήσιμα για την επιλογή των νέων Apple συσκευών με Α10.ολοι θα ενισχύσουν τους servers τους με την ισχύ που αναμένετε και οι τιμές των δισκων και ram θα χτυπήσει ταβάνι.μεχρι και χρηματιστηριακές αναλύσεις θα κάνουμε.stay tuned…

Gvirginia

@John N Προσωπικά το γνωρίζω και είναι προφανές. Αλλά πες μου, μπαίνει κάποιος που δεν το “κατέχει το άθλημα” (είναι πάρα πολλοί) στο Techblog να ενημερωθεί, βλέπει τις τρολιές, τι θα κάνει? Θα πει “αυτό είναι τρολιά” ή “Α, δε το γνώριζα αυτό. Ίσως έτσι να είναι” ?

Κανένας δεν απαγόρευσε να εκφέρονται οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ απόψεις του καθενός. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα λέμε ότι ασυναρτησία μας κατέβει, χωρίς να δείχνουμε αποδείξεις κτλ. Είναι σαν να λες, αν πάω εγώ σε ιατρικό site/blog και πω “Φάτε κάρβουνο, γιατρεύει τον καρκίνο” και έρθει ο εκάστοτε γιατρός/σχολιαστής να διορθώσει την “ασυναρτησία” μου (με τα δικά του δεδομένα), είναι λάθος γιατί έχουμε ελευθερία του λόγου και το παίζει “παντογνώστης”.

Εσύ όπως λες, δεν χρειάζεσαι τα “φώτα” κανενός. Αυτό δε σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι που διαβάζουν το Techblog, δε τα χρειάζονται. Αν είναι τα σχόλια να είναι μόνο τρολιές, να το ξέρουμε να τα καταργήσουμε αν είναι, αφού δε θα προσφέρουν τίποτα στον μέσο αναγνώστη παρά κάποιο γελάκι.

ΥΓ: Δε τα βάζω μαζί σου, ούτε με κανέναν. Συζήτηση -προσπαθούμε να- κάνουμε.

ChrisG

όταν μιλάμε για apple τρολιές δεν υπάρχουν πουθενά.η ιστορία και τα οικονομικά δεδομένα αυτής της εταιρείας μιλάνε απο μόνα τους.το βραδάκι θα έχουμε αναλυτική τεχνολογική προσέγγιση στο θέμα A10 TSMC.stay tuned all.πολύ θέλουν ναφτάσουν την apple λίγοι την βλέπουν με τις κάμερες τους.ας κοιτάξουν να αυξήσουν τα optical zoom τους να υπάρξει αμφίδρομη επικοινωνία.
@azriel84 φίλε μαζί σου.για μία εταιρεία ζούμε και αναπνέουμε.προσωπικά κάνω αγώνα μέχρι πότε θάρθει η στιγμή να ακουμπήσω το Iphone 7.

azriel84

@ChrisG αν κρίνω από τα σχόλια σου, πραγματικά ζεις και αναπνέεις για την Apple, περισσότερο και από τους fans της, σε σημείο παρεξήγησης και φροϋδικής εμμονής! Πιάσε πρώτα το S7 και τα λέμε σε 9 μήνες για το επόμενο iPhone 🙂

John N

@Gvirginia και βεβαια θα επρεπε να περιοριζουμε την παραπληροφορηση αλλα ο παραλληλισμος σου ειναι λθγακι αυθαιρετος. Ο αλλος λεει πως μολις βγει θα το αγορασει και μαλιστα την πιο ακριβη εκδοση. Μονο αυτο αρκει για να μην παρεις στα σοβαρα τα λογια του γτ εαν καποιος οντως το εννοουσε εν γνωσει του, τοτε λογικο ειναι ολοι να τον ανακηρυξουν καθως στην Ελλάδα του σημερα υπάρχουν ανθρωποι πιυ δεν εχουν ενα κομματι ψωμι να φανε και ο αλλος παει και λεει εμμεσα ειμαι θυμα και μ αρεσει να ξοδευω λεφτα? Αν μη τι αλλο ειναι τρολια και δεν αποδιδουμε καμια προσοχη. Επισης σ αυτο που λες, φυσικα και κανουμε διαλογο. Τι πιο επικοδομητικο απο εναν πολιτισμενο διαλογο. Και κατι ακομα. Σαν techbloggers οφειλουμε να σχολιαζουμε με επιχειρηματα και βασεις. Πραγματι υπάρχουν πολλοι που αγνοουν μερικες τεχνολογικες εξελιξεις και μερικα απο τα λεγομενα ορισμενων ισως να παραπληροφορουνται. Γι αυτο αφηστε τις τρολιες και τις μαζοποιημενες-φανατικες αποψεις γτ ετσι υπονομευετε οι ιδιοι το σαιτ απο το οποιο ενημερωνεστε

ChrisG

@azriel84 S7 jamais…με μετριότητες και ψευτοτεστερονικά δεν ασχολούμε.bruteforce apple A9 και σύντομα A10.

azriel84

@ChrisG χαχαχα. Σοβαρά τώρα και πέρα από την πλάκα. Αμφισβητείς πως ο Α9 φέτος ήταν ίσως ο καλύτερος επεξεργαστής; Πως πάντα οι Αx επεξεργαστές είναι κορυφαίοι; Μην ανοίξουμε την κουβέντα ότι το Android κάνει περισσότερα από το iOS ελέω multitasking κτλ τα ξέρω αυτά γι’αυτό οι μεν έχουν διπύρηνους και οι δε οχταπύρηνους. Viber τρέχει το ένα Viber τρέχει και το άλλο. Web surfing κάνω σε iPhone web surfing κάνω και στο Nexus 6P της γυναίκας μου. Υπάρχει αμφιβολία πως το iPhone τα κάνει τα παραπάνω γρηγορότερα ή τουλάχιστον ότι είναι από τα γρηγορότερα κινητά κάθε χρόνο;

Agnostos13

Καποιοι δεν ξερουν τον ορο αποδοτικοτητα (efficiency). Ψαξτε το λιγο στο διαδικτυο. Μετα δειτε και λιγο το “downsizing” και ισως καταλαβετε γιατι οι πολλοι πυρηνες δεν αρκουν για καλες επιδοσεις!
Και επιτελους μαθετε να διαβαζετε και οχι μονο να γραφετε τα ιδια…και τα ιδια…και τα ιδια…και τα ιδια σε καθε αρθρο που σχετιζεται με την Apple!

ΥΓ. Καποτε στα αυτοκινητα τα πολλα κυβικα υποσχοταν επιδοσεις, σημερα υπαρχουν απλα τα turbo!

ΥΓ2. Η amd τα τελευταια χρονια μας εχει πηξει σε φθηνους 6πυρινους-8πυρινους-10πυρινους επεξεργαστες…μονο που αν δουμε τις επιδοσεις δεν πιανουν τους 2πυρινους και 4πυρινους της intel!

Gvirginia

@John N Ναι, ο παραλληλισμός δεν ήταν για το συγκεκριμένο σχόλιο που έκανε, ήταν γενικός. Σε άλλα άρθρα όποτε κάποιος προσπαθεί με επιχειρήματα κτλ να αποδείξει κάτι, γυρνάνε και τον λένε “παντογνώστη”. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να κάνω κανονική συζήτηση μαζί του σε διάφορα άρθρα (όχι μόνο για κινητά). Δεν ακούει. Έχει διαβάσει κάτι και το επαναλαμβάνει ότι και να του πεις. Εγώ, εσύ κτλ όμως τον ξέρουμε και μπορούμε να μην ασχοληθούμε καν. Όμως δες πχ σήμερα που το παίζει “τρελός” με την Apple πόσοι τον παίρνουν στα σοβαρά (όχι μόνο σε αυτό το άρθρο). Αυτό που λες για την Ελλάδα του σήμερα κτλ, δεν έχει σχέση. Υπάρχουν και άνθρωποι που θα δώσουν 700+€ για κινητό (Samsung/Apple/LG/Sony). Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κριτικάρουμε πώς ξοδεύει ο άλλος τα δικά του λεφτά, ή πώς βγάζει τον μήνα του. Αν ήταν δικά μας τότε οκ. Προσωπικά είμαι σαν εσένα, δεν μ’αρέσουν τα προϊόντα της Apple αλλά δε θα κάτσω να επιβάλλω την άποψή μου, με εσφαλμένα επιχειρήματα, στον διπλανό μου. Όποτε “τσακώνομαι” με κάποιον είναι όταν λένε ένα ποίημα παραπληροφόρησης για κάποια εταιρεία ή όταν προσβάλουν άλλα άτομα για τις επιλογές τους. Έξι χρόνια εδώ μέσα, μόνο με 4 άτομα έχω… Συνέχεια »

azriel84

@ChrisG λολ. Πέρα από την πλάκα τώρα. Δεν έχω καταλάβει το κόλλημα σου. O A9 είναι αποδεδειγμένα ένας turbo επεξεργαστής. Δεν θα κάτσω να αναλύσω διαφορές στις απαιτήσεις μεταξύ iOS και Android, τις ξέρουμε όλοι γι’αυτό το iOS θέλει 2 πυρήνες ενώ το Android 8. Η τελική αλήθεια είναι πως και εγώ στο 6S plus και η γυναίκα μου στο Nexus 6P της κάνουμε τα ίδια πράγματα πχ Viber, web surfing, video editing κτλ. Αμφισβητείς πως εγώ τα κάνω λίγο έως πολύ γρηγορότερα από την γυναίκα μου; Όταν η γυναίκα μου είναι στο 65-70% του video editing ενός 4Κ βίντεο εγώ έχω τελειώσει. Οι εφαρμογές εγκαθίστανται, ξεκινάνε και δουλεύουν γρηγορότερα. Ναι μπλα μπλα η διαφορές είναι μικρές και ίσως δεν δικαιολογεί την υπερβολική τιμή των μήλων, μαζί σου σε αυτό και δεν θα κολλήσουμε στα 1-2 δευτερόλεπτα, αλλά γενικά υπάρχει κάποιο καλύτερο benchmark από αυτό; Είμαι περίεργος.

John N

@Gvirginia φυσικα ο καθενας μας έχει το δικαιωμα να ξοδευει οπου, οποτε και οπως αρεσκεται -για να μην το πω αλλιως- τα χρηματα του. Αλλα ειναι βεβηλοτητα το να λες εγω θα σκασω τοσα για το ταδε οταν η ενδεια χτυπά την πορτα των περισσότερων στην ελληνικη κοινωνία. Επισης, μερικά προϊόντα της apple μου αρεσουν πολυ οπως το macbookpro. Αλλα επειδη μου αρεσουν τι σημαινει αυτο? Οτι πρεπει να επιβαλλω την αποψη μου στους αλλους? Επειδη ειμαι 17 μισο και διαβασα ενα κειμενο προσφατα εχω να πω το εξης: Ενας ανθρωπος που και καλα θελει να διαφωτισει τον καταδικασμενο στην αγνοια συνανθρωπο του, με τροπο που μοιαζει δεσποτικος και επιβλητικος, ειναι ενας φανατικος. Ο φανατισμενος πιστευει πως ειναι κοινωνικο του χρεος να μεταδώσει τα ανωτερα του φρονηματα και τις πεποιθησεις του γιατι ειναι ανιδιοτελης κτλ. Ε λοιπον ουτε ειμαστε χαζοι ούτε ανικανοι να διαμορφωσουμε αποψη. Θελεις iphone γτ βγαζει 130000 στο antutu, καλως. Καποιος αλλος θα θελει θα θελει το s6 και ας ειναι δυο λεπτα πιο αργο και δεν εχει multitasking. Τι τον νοιαζει τον εκαστοτε αμα ο αλλος ειναι “τυφλος” και δεν αναγνωριζει αυτα που θελει ο πρωτος να αναγνωρισει? Αυτο δε λεγεται φιλαλληλια αλλα δεν εχω προσωπικοτητα… Συνέχεια »

Nikopoup

Εγώ δεν ξέρω από επεξεργαστές, διαδικασίες παραγωγής κτλ. Αν όμως οι Α είναι τόσο καλοί γιατί καμία άλλη εταιρία δεν τους αγοράζει? Εγώ σαν Apple αν ερχόταν η Samsung ή η LG και μου έλεγε ότι οι επεξεργαστές μου είναι καλύτεροι από τις Qualcomm και ότι θέλει να βάλει στα μοντέλα της τους Α, θα τους έδινα. Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ. “APPLE. Ακόμα και η Samsung από εμάς αγοράζει επεξεργαστές”.
Αν και λίγο off topic θελω να δω πότε η Google θα βγάλει δικά της κινητά. Όχι nexus by.. δικό της. Να έχει αυτή τον πρώτο λόγο σε όλα. Εκεί θα είναι σωστή η σύγκριση.

giorgosge

Macbook pro αλλο απο εκει , περα απο το εξαιρετικο design, το macbook του 12 το φτηνοτερο , εκανε απο 1100 εως 1500 , μπορει και παραπανω, ακομα τοσο πρεπει να κανει. Ουτε επεξεργαστη, ουτε οθονη , χαμηλη αναλυση , intergrated gpu την hd graphics 4000, 4 gb ram, ναι οκ τρεχει unix , κανει μια ωρα να ανοιξει, λειπουν πολλα πραγματα τα πιο απλα usb 3 , αλλα θα μου πεις τι να το κανεις να συνδεσει το ιphone και το ποντικι , οι σκληροι ομως , ουτε hdmi να το συνδεσεις καπου, υπολογιστες με 300 πετανε και τα εχουν. Απλα ειναι μουρη και αν εισαι γραφιστας η μουσικος και πας με κατι αλλο εκτος απο apple θα σε κοιταζουν με μισο ματι , μαλλον θα σε παρουν με τις πετρες , απο αυτο κρινεσαι πιο πολυ, που και αυτοι δυσκολευονται να τα χρησιμοποιησουν, δεν βολευει , εχουν συνηθισει και απο windows. Καλα δεν θα πω για το air και κατι αλλα που ειναι πολυ πιο ακριβα. Επιλογη του καθενα , αλλα πολλα λεφτα για αυτα που σου προσφερει , ειδικα για καθημερινη χρηση , γιατι τα αλλα που κανει imovie, youtube, facebook και τετοια, που τα κανεις και… Συνέχεια »

Android & Windows User

@Ο/Η ChrisG: Σε κάθε άρθρο που έχει μέσα τις λέξεις κλειδία : Apple, Samsung, iOS, Android, A9, Exynos, TSMC, Antuntu σε βλέπω να παίρνεις την πρώτη θέση στα σχόλια και μάλιστα πολύ θα σου κάνω μια ερώτηση είσαι fanboy της Apple ή της Samsung ή απλά υποστηρίζεις τον καλύτερο ή λες ότι σου έρθει χωρίς να σκέφτεσαι.

ChrisG

πωωωω ρε φίλε…λίγο έλλειψα και δημιουργηθήκανε τοσες απορίες.παιδιά είμαι εδώ έτοιμος να σας δώσω απαντήσεις τεκμηριωμένες και τεχνολογικά τοποθετημένες.ρωτήστε με ότι θέλετε.ένας ένας και όλοι θα πάρετε απο ένα αυτόγραφο.ποτέ δεν αφήνω άνθρωπο παραπονεμένο.
@Android & Windows User σου απάντησα στο άλλο άρθρο.
@azriel84 τι τούρμπο ρε φίλε,μόνο τούρμπο.την κόλαση ολόκληρη κρύβει αυτός ο επεξεργαστής.ξέρεις πόσα ζορια τραβά για να τρέξει το ΠΑΝβαρο ios;και σε τι αναλύσεις όμως ε;τις έχει κανένας άλλος σε 1000 ευρώ συσκευή;φυσικά και όχι.είδες η apple.πάλι πρωτοτυπεί.γιατί δεν την αντιγράφουν όμως ρε τα ρομποτοειδή;μπορούνε τα ψόφια άλογα(τα 8πύρηνα τεστεροειδή) να τραβήξουν στα 750p και στα 1080p;φυσικά και όχι.μάρκετινγκ φίλε.ζούμε για την apple και για το επόμενο Iphone 7.Α10 πωωωω…έχω τρελαθεί φίλε απο το πρωί.δεν μπορώ να ηρεμήσω.περιμένω την καινόυρια PowerVR να παίξω καρφί Battlefield 4 και Crysis 3.αυτή η εταιρεία φίλε δείχνει τον δρόμο στο future.κάνει σκακιστικές κινήσεις και σε παίρνει το παιχνίδι με Ματ.την Samsung την περιμένει στην γωνία.έτοιμη τεχνολογία θα τσιμπήσει.αλλά τι να την κάνεις αν δεν έχεις το σωστό εργαλείο να σκάβεις στο facebook και το Viber;Iphone φίλε και άσε τους άλλους να παλέυουν με ημίμετρα.

Ιωάννης jb

azriel84.. Με το τι σου λέει ο ChrisG δεν θα ασχοληθώ διότι είναι γνωστό τρολ!!
Αλλά το οτι παραθέτεις ένα άρθρο (σχόλιο 16) που θεωρείς αξιόπιστο και δε βλέπουμε πουθενά τα sony xperia z3-z3 compact και xperia z5-z5 compact σου φαίνεται λογικό????
Να υπάρχουν κινητά όπως το lumia 930, το iphone5s, το moto του 14 και τα m8-9.. ενω τα sony οχι!! Δλδ την αξιοπιστία που την βλέπεις?? Σε παρακαλώ δλδ

ChrisG

@Ιωάννης jb πές τα ρε John…εδώ δεν βλέπω κινητά της sony όπως Sony CMD Z5 και θέλουν να είναι και αντικειμενικοί και αξιόπιστοι;φίλε χτυπάνε κάτω απο την ζώνη.συμφωνώ.τι σόι benchmarks είναι αυτά αν δεν βάζεις μονοπύρηνα μέσα στο παιχνίδι;εδώ η apple τους γλεντάει με 2.φαντάσου τι θα κάνουν αυτά με 1.

nikosar

@John N …
Μαζί σου ρε φίλε , αμάν πια .
Κάποια στιγμή (ελπίζω) να αρκούμαστε στο τι λέει το άρθρο.

θανος

δεν θα αναφερω ονοματα αλλα καποιοι 🙂 απο εδω μεσα θελετε επειγοντος γιατρο… 🙂 μας κανουν τρελη πλυση εγκεφαλου και αυτο πρεπει να το κοιταξουμε… ειναι πολυ καλη η απλ λογω λογισμικου … αυτο απο μονο του λεει τα παντα … αλλα… τα προιοντα της ειναι τρελα υπερκτιμημενα… κατι που δεν το καταλαβαινουμε. αγοραζουμε κηνιτο που ουσιαστικα το κοστος ειναι 150-200 ευρω.. και πληρωνουμε 700 και 800 ευρω για ενα κηνιτο. 500 + ευρω μονο και μονο για ενα μπραντ νειμ δεν ειναι εξωφρενικο ; ειναι πραγματικα….. πεταμενα… λεφτα σαν να παιρνεις το 500 ευρω να ανοιγεις καδο σκουπιδιων και να το πετας .. ετσι απλα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.