Ήρθε η ώρα για τη μαζική παραγωγή solid-state μπαταριών που θα βελτιώσουν την αυτονομία των συσκευών;

μαζική παραγωγή solid-state μπαταριών βελτιώσουν αυτονομία συσκευών, Ήρθε η ώρα για τη μαζική παραγωγή solid-state μπαταριών που θα βελτιώσουν την αυτονομία των συσκευών;

Η μαζική παραγωγή solid-state μπαταριών, που θα βελτιώσουν κατά πολύ την αυτονομία των συσκευών, ίσως βρίσκεται σε διαδικασία μαζικής παραγωγής πιο κοντά από ποτέ μιας και μια εταιρεία startup στην Κίνα δηλώνει πως είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με πηγές, η startup εταιρεία Qing Tao Energy Development Co. από την Κίνα, ισχυρίζεται πως βρήκε τρόπο για να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή solid-state μπαταριών, έχοντας ήδη μια γραμμή παραγωγής στην ανατολική Κίνα ικανή για την παραγωγή μπαταριών ίση με 100MWh κάθε χρόνο, με στόχο να έχει φτάσει τις 700MWh μέχρι το 2020. Η ενέργεια σε κάθε μονάδα είναι 400Wh/Kg και είναι 30% μεγαλύτερη από αυτήν των μπαταριών ιόντων λιθίου οι οποίες φτάνουν τα 250-300Wh/kg.

Οι μπαταρίες solid-state, δηλαδή στερεού τύπου, στις οποίες όλα τα στοιχεία που της αποτελούν, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρολύτη, είναι στερεάς και “συμπαγούς” μορφής έχουν πολλά πλεονεκτήματα και θα ήταν πολύ ευχάριστο το να τις δούμε να αντικαθιστούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, βελτιώνοντας την αυτονομία των συσκευών που θα της χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μπαταρίες solid-state έχουν δυο με τρεις φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα για το ίδιο δεδομένο μέγεθος και βάρος με τις αντίστοιχες των ιόντων λιθίου, φορτίζουν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν υπερθερμαίνονται, είναι πιο ασφαλείς καθώς δεν παίρνουν φωτιά από μόνες τους, ενώ έχουν χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Άλλη μια start up κάπου στα βάθη της Κίνας μετά από μια άλλη ισραηλινή πριν από 5-6 χρόνια που έπονταν μιας άλλης…και…και…και ήμουν νιός και γέρασα. Μην πάτε μακρυά, η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι η ίδια εδώ και 70 χρόνια μην σου πω 100…

Flagship killer

Εγώ θυμάμαι την μπαταρία Άμμου, (Όχι δεν είναι ορθογραφικό η οτοκορεκτ λάθος) ΑΜΜΟΥ, που θα έφερνε την επανάσταση 😂😂😂😂😂😂😂😂

Dionisis

@Makis απο το ονομα της εταιρειας φανταζομαι οτι ειναι στο Τσινγκταο (qingdao) οπου ημουν πριν 15 μερες. Καμια σχεση με βαθη της Κίνας, ειναι καθαρα βιομηχανικη περιοχή με πολυ μεγαλες εταιρείες. Τωρα αν θα τα καταφερουν, πολυ πιθανο, οι κινεζοι μπορουν να φτιαξουν οτιδήποτε. Το καλο ειναι οτι, οτι φτιαχτει στην Κινα απο 1 εργοστασιο σε 10 μερες το εχουν αλλα 3 εργοστασια της ιδιας περιοχης παντα

Αλέξανδρος

“Η ενέργεια σε κάθε μονάδα είναι 400Wh/Kg και είναι 30% μεγαλύτερη από αυτήν των μπαταριών ιόντων λιθίου οι οποίες φτάνουν τα 250-300Wh/kg.”

” οι μπαταρίες solid-state έχουν δυο με τρεις φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα για το ίδιο δεδομένο μέγεθος και βάρος με τις αντίστοιχες των ιόντων λιθίου”

Έχουν 30% μεγαλύτερη χωρητικότητα ή 200-300% ? 😛

Γιώργος Μι

Δλδ τόσα χρόνια μπορούσαν και δεν επενδύαν;
Περίεργο…
Εγώ αν ήμουν γκούγκλ ή Απλ
Θα είχα ρίξει όλη την προσπχή μου σε αυτό και στην πραγματική ασύρματη φόρτιση…
Καινοτομίες να ζηλεύουν όλοι και να γίνεις και αναγκαίος…

NikosAr

@Γιώργος Μ
Πουλάμε πρώτα ότι έχουμε ( μπιχλιμπίδια καθρεφτάκια κλπ) …. στα πρόβατα…. και όταν περάσουν καμία 5-6 χρόνια ακόμα … ίσως να μπουν στον κόπο να ασχοληθούν … οι συνεργασίες μεταξύ εταιρειών σε τέτοια θέματα είναι άριστες .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,