Japan Display: Ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner;

japan display ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner smartphone, Japan Display: Ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner;

Οι ψηφιακοί αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλάζουν και εξελίσσονται ενώ πρόσφατα είδαμε να τοποθετείται ακόμα και πίσω από την οθόνη και να δουλεύει ικανοποιητικά. Η Japan Display υποστηρίζει ότι έχει μια καλύτερη λύση με το να μην τοποθετεί τον αισθητήρα πίσω από την οθόνη αλλά να τον ενσωματώνει μέσα στο γυαλί της οθόνης κάνοντάς τον “αόρατο”.

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει η Japan Display και το έχει καταφέρει με τις δικής της κατασκευής οθόνες τύπου “Pixel Eyes”. Η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει αισθητήρες αφής μέσα σε LCD οθόνες, με την τεχνολογία αυτή να πηγαίνει την ψηφιακή ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ένα βήμα παρακάτω. Αυτό γίνεται γιατί αυξάνεται η ευαισθησία του αισθητήρα στο σημείο που μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και τις γραμμές και τους κύκλους που έχουμε στα δάκτυλά μας.

Η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου αισθητήρα έχει μέγεθος 8mmx8mm ανάλυσης 160×160 piexels που ισούται με 508dpi και παρά το γεγονός ότι είναι λειτουργικός, η εταιρεία δεν πρόκειται να τον διαθέσει για μαζική παραγωγή μέχρι το Μάρτιο του 2019. Το μεγάλο πλεονέκτημα για τις εταιρείες που θα το χρησιμοποιήσουν θα είναι πως θα έχουν τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κυριολεκτικά κρυμμένο στην οθόνη τους χωρίς να “καταναλώσουν” επιπλέον χώρο στο συνολικό όγκο της συσκευής.

Η εταιρεία διαθέτει το συγκεκριμένο αισθητήρα ακόμα και σε μεγαλύτερα μεγέθη, με τη χρήση του να γίνεται εφικτή πέρα από τα smartphone. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τα οικιακά συστήματα ασφαλείας αλλά και να ενσωματωθεί μέσα σε πιστωτική κάρτα χωρίς να προσθέτει όγκο στο σώμα της κάρτας.

japan display ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner smartphone, Japan Display: Ετοιμάζει διαφανές fingerprint scanner;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Πάντα μπροστά τα Τζαπόνια.

JD

Φαίνεται πόσο μπροστά είναι από τα φοβερά και τρομερά κινητά της Sony που αν τα δεις απότομα στην φώτο μπορεί να τυφλωθείς από την ασχήμια.

Nick

Δεν αναφερόμουν μόνο σε Sony (τσέκαρε Sharp, Toshiba, Hitachi, Panasonic, κλπ) ούτε φυσικά μόνο στον τομέα των τηλεφώνων αλλά γενικά στην τεχνολογία και την πρωτοπορία των Ιαπώνων. Αλλά μιας κ έθιξες το θέμα αυτό θα σου θυμίσω μερικά πράγματα όπως είναι η αδιαβροχοποιηση IP65/68 που την έχει φέρει από τέλη 13′ αρχές ’14 αν θυμάμαι καλά και σιγά σιγά ακολούθησε οι ανταγωνισμός – χωρίς να την ξεπεράσει σε επίπεδα αδιαβροχοποιησης – τα στερεοφωνικά ηχεία τα οποία τώρα με το S9 ξαφνικά “είναι πολύ must”, το super slow motion @960fps ήταν gimmick όταν το χε το XZ Premium/XZs/XZ1 αλλά τώρα με το S9 “είναι super cool feature” (μέχρι και στα Όσκαρ που παρακολουθουσα το έδειξαν ξεχωριστά ως ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ στο κόκκινο χαλί με στιγμές των stars σε super slow motion μέσα από το μαγικό αυτό feature του Galaxy S9, την στιγμή μάλιστα που πλέον η Sony είχε ήδη παρουσιάσει το XZ2 με 960fps@1080p), καθώς και άλλα πολλά όπως το glass-metal sandwich design το οποίο μπορεί να μην το παρουσίασε πρώτη αλλά επέμενε και επιμένει σταθερά σε αυτό στην εκάστοτε ναυαρχίδα της (σχεδόν) και όπως βλέπεις ακολουθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια και η Samsung. Να δεις που σε κάνα S10/S11 θα βάλει… Συνέχεια »

bezilys

@JD οι Ιαπωνες σου γλεντανε τους κορεατες σου!

One

Μακαρι τα τηλέφωνα της Sony να το εχουν του χρόνου γιατι το δακτυλικό αποτύπωμα πισω δεν βολεύει, ενω το σκαναρισμα ιριδας ακομα και αυτοι που το εχουν δεν το χρησημοποιουν.

John

Τι να τα κανεις τα 960 fps οταν ο σχεδιασμος σου ειναι για το μουσειο και η οθονη β διαλογης ips (ακομη και οι Κινεζοι κατι τετοιες τις βαζουν στα entry level μοντελα τους). Γι αυτο οι σοβαρες εταιρειες πρωτα φτιαχνουν τα βασικα και μετα βαζουν τα εξτρα και οχι το αναποδο οπως κανουν οι αποτυχημενες.

bezilys

@John αποτυχημένη αποτυχημένη αλλά σε γλενταει στα speed test χαχα

One

@John Οι IPS της Sony ειναι πολυ καλύτερες και τα επίπεδα αντίθεσής εχουν ανέβει αρκετα!

Παρε εσυ Amoled να εχεις burn in, color shift, eye strain, ροζ γραμμες απο πανω προς τα κατω, καμενα pixel, και τωρα να μην δουλεύει η οθόνη αφης σε μερικα σημεία οπως το S9.

Ακόμα και η LG μετα το φιάσκο πέρσι με τις Poled σκέφτεται να γυρίσει πίσω στις IPS.

John

Βρες στα αρθρα που δημοσιευονται στο techblog ποιες ειναι βαση δοκιμων οι καλυτερες οθονες σε κινητα (S8 , S9 , Note , iphone x κτλ). Ολες ειναι Amoled της Samsung. Τωρα εσυ θες να μας πεισεις οτι ειναι καλες τεχνολογιες απεικονισης ξεπερασμενες και υποδεεστερες , ειναι αυτο που λεμε οσα δεν φτανει η αλεπου…

NikosAr

Και η Apple νομίζω ότι συνεργάζεται με την Japan Display για τα μοντέλα εκτος Χ …άντε να αφήσει της αμολεντ της σαμυ για τα μελόντικα της μοντέλα ( έως που να βγάλει η ίδια τις micro led…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch Japan Display

Η Japan Display θα προμηθεύσει τις οθόνες OLED του Apple Watch

Όπως όλα δείχνουν η Japan Display (JDI), θα είναι ο νέος προμηθευτής της Apple. Η εταιρεία, θα παρέχει οθόνες OLED για τα νέα Apple Watch.

Business Apple iPhone Japan Display

Japan Display: Αναζητεί 517 εκ. δολάρια για τις LCD οθόνες της Apple

Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, η Japan Display σχεδιάζει κατανομές μεριδίων και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αποκομίσει 517 εκ. δολάρια για να μπορέσει να υποστηρίξει την κατασκευή των IPS LCD οθονών για τα νέα iPhone του 2018.

Gear Japan Display

Η Japan Display ανακοίνωσε οθόνη 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio

H Japan Display (JDI), η οποία εν μέρει αν ανήκει και στη Sony, ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής οθόνης 6 ιντσών με 18:9 aspect ratio και ανάλυσης 1440×2560 pixels. Tην ονόμασε “Full Active” και χρησιμοποιεί μια νέα καλωδίωση υψηλής πυκνότητας που επιτρέπει στο κάτω πλαίσιο να είναι τόσο λεπτό όσο και οι άλλες πλευρές.

Smartphones Japan Display

Japan Display: Ανακοίνωσε την πρώτη LCD οθόνη που λυγίζει

Η Japan Display, ένας από τους βασικούς προμηθευτές οθονών της Apple, ανακοίνωσε μια LCD οθόνη 5.5 ιντσών η οποία μπορεί να λυγίσει όπως οι OLED οθόνες της Samsung και της LG.