Ληστές εισβάλλουν σε Apple Store και αρπάζουν συσκευές αξίας 27.000 δολαρίων

Πριν λίγες ημέρες, σε Apple Store της California μπήκαν ληστές και έκλεψαν συσκευές αξίας 27000 δολαρίων. Η ληστεία έγινε την ώρα που το κατάστημα είχε κόσμο ενώ η αστυνομία ερευνά το συμβάν μέσω του κλείστού κυκλώματος παρακολούθησης, ζητώντας βοήθεια από όσους αναγνωρίζουν τους ληστές.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος δείχνουν τη ληστεία να πραγματοποιείται από τέσσερις ληστές οι οποίοι εισβάλλουν στο Apple Store και αρπάζουν όσα MacBook, iPod, iPhone και iPad μπορούν μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα. Κανένας από τους πελάτες που ήταν παρόντες δεν έπαθε το παραμικρό μιας και οι κλέφτες τους έσπρωξαν για να περάσουν και να αρπάξουν τις συσκευές.

Η αστυνομία της περιοχής δήλωσε πως οι ληστές περνούσαν μέσα από τον κόσμο και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, ενώ δίδεται αμοιβή σε όποιος παρέχουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Επίσης, η αστυνομία πιστέυει ότι πρόκειται για τους ίδιους ληστές που είχαν εισβάλλει σε άλλο Apple Store της California πριν από μερικές εβδομάδες, θέλοντας να συνδέσουν τις δύο ληστείες μεταξύ τους.

Για κακή τύχη των ληστών, οι συσκευές αυτές απενεργοποιούνται όταν απομακρυνθούν από την εμβέλεια του Wi-Fi των Apple Store και έτσι δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δεν έχουν την παραμικρή αξία, με τους ληστές να μην έχουν το παραμικρό όφελος από τέτοιου είδους ληστείες, τις οποίες ευνοεί το ανοιχτό περιβάλλον τέτοιων καταστημάτων, με τις συσκευές να είναι συνδεδεμένες απλά με ένα καλώδιο το οποίο μπορεί εύκολα να κοπεί.

Τέτοιες ληστείες δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν μιας και τον Απρίλιο σε Apple Store του Kansas City έγινε παρόμοια ληστεία ενώ δύο χρόνια πριν, ληστής παρίστανε τον εργαζόμενο στο Genius Bar του Apple Store στη Νέα Υόρκη, με την αστυνομία να το συλλαμβάνει. Θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχει εσωτερικός κανονισμός στα Apple Store ο οποίος απαγορεύει στους εργαζόμενους να παρεμβαίνουν σε περίπτωση ληστείας ακόμα και όταν γίνεται μπροστά στα μάτια τους. Το ίδιο συμβαίνει όταν ο ληστής μοιάζει ακίνδυνος, μιας και όταν γίνει ληστεία, η αστυνομία λαμβάνει το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και αναλαμβάνει δράση.

ληστές εισβάλλουν apple store california συσκευές 27000 δολάρια, Ληστές εισβάλλουν σε Apple Store και αρπάζουν συσκευές αξίας 27.000 δολαρίων

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Λολ

Xarisgru

Α μονο 27 iphone X πηραν??

Tasos Spanos

Ναι λες και δεν ξέρουν ότι δεν δουλεύουν οι συσκευές
Κάτι άλλο παίζει όπως πάντα

Agnostos13

Ούτος ή αλλιώς αυτά είναι ασφαλισμένα…
Όλα αυτά είναι για τα μάτια της ασφαλιστικής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.