Microsoft Ελλάς | Mega 2008 Launch

, Microsoft Ελλάς | Mega 2008 LaunchΗ Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε εχθές την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της νέας γενιάς προϊόντων της, Windows Server 2008, Visual Studio 2008 και SQL Server 2008. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, είχε ως στόχο την ανάδειξη των καινοτόμων χαρακτηριστικών των νέων προϊόντων της Microsoft που αποτελούν ισχυρά εργαλεία για τους επαγγελματίες της Πληροφορικής.

Βασικά πλεονεκτήματά τους αποτελούν οι ενισχυμένες δυνατότητές τους ως προς την ασφαλή διαχείριση της πληροφορίας, την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών, την υποστήριξη των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών που εξασφαλίζουν την καλύτερη αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, προς όφελος των στρατηγικών στόχων επιχειρήσεων και οργανισμών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Eric Rudder, Senior Vice President Technical Strategy της Microsoft Corp., ο οποίος έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρίας σε τεχνολογικό επίπεδο και στην εξέλιξη των Microsoft Servers & του .NET Framework. Ο κ. Rudder κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε διεξοδικά στα πλεονεκτήματα των νέων προϊόντων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ανταπόκριση του κόσμου της Πληροφορικής προς τις επιδόσεις των νέων εργαλείων.

Ο Windows Server 2008 ενσωματώνει σημαντικά νέα και καινοτόμα χαρακτηριστικά, καθώς και έναν πλήρως επανασχεδιασμένο πυρήνα, ενώ παράλληλα διαθέτει βελτιωμένα εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας τη μείωση του κόστους υποδομής. Επίσης, ενσωματώνει την τεχνολογία Hyper-V, τεχνολογία virtualization της Microsoft, η οποία συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων, μέσα από τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της υπάρχουσας υποδομής και τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του διακομιστή, ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος παρέχουν ένα μοναδικό επίπεδο ασφάλειας για το δίκτυο, τα δεδομένα και την επιχείρηση.

Το Visual Studio 2008 προσφέρει τη δυνατότητα στους developers και στις ομάδες ανάπτυξης να δημιουργούν παραγωγικά, με ποιότητα και ταχύτητα συνδεδεμένες εφαρμογές, εμπλουτίζοντας την εμπειρία χρήσης των Windows Vista, του Microsoft Office 2007, των φορητών συσκευών και το διαδικτύου.

O Microsoft SQL Server 2008 αποτελεί μια αξιόπιστη, παραγωγική και ευφυή πλατφόρμα δεδομένων που επιτρέπει τη λειτουργία απαιτητικών και σημαντικών εφαρμογών, τη μείωση του χρόνου και του κόστους ανάπτυξης και διαχείρισης των εφαρμογών, καθώς και την καλύτερη εποπτεία του συνόλου δραστηριοτήτων της επιχείρησης ή οργανισμού, ενδυναμώνοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, παρέχοντας ταυτόχρονα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.