Microsoft: Πούλησε μόλις 4.5 εκατ. Lumia το τέταρτο τρίμηνο

Την ώρα που κατασκευαστές όπως Apple και Samsung, αποστέλλουν δεκάδες εκατομμύρια συσκευές μέσα σε ένα τρίμηνο, η Microsoft παίζει πολύ χαμηλά, όπως δείχνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Φαίνεται ότι ήταν ένα αρκετά δύσκολο τρίμηνο για τις συσκευές με Windows Phone, καθώς ακόμη και με το λανσάρισμα των Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL, με Windows 10 Mobile, οι πωλήσεις σημείωσαν τεράστια πτώση ύψους 49%, συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Οι πωλήσεις των Lumia ήταν στα 4.5 εκατ. για το τέταρτο τρίμηνο που είναι από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2015 και έχει μέσα την περίοδο των γιορτών, η οποία θεωρείται πολύ καλή για να ανεβάσουν οι κατασκευαστές τις πωλήσεις τους. Αντίστοιχα η Αpple απέστειλε 74.8 εκατ. iPhones και η Samsung 85.6 εκατ. smartphones, την ίδια περίοδο.

Τα έσοδα που έφερε η σειρά Surface το τέταρτο τρίμηνο ήταν στα 1.35 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 29% σε σύγκριση με το 2014 και ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street. Η Microsoft αποδίδει τα αυξημένα έσοδα στις δυνατές πωλήσεις των Surface Pro 4 και Surface Book.

Συνολικά για το τρίμηνο, η Microsoft ανέφερε έσοδα 25.7 δισ. δολ, πτώση κατά 1.6% συγκριτικά με τα 26.14 δισ. του 2014, ενώ ξεπέρασε ξανά τις προβλέψεις της Wall Street για 25.26 δισ. δολάρια. Τα αποτελέσματα της Microsoft είχαν θετικό αντίκτυπο στην Wall Street και οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 4.22% λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση.

microsoft sold 4.5m lumia smartphones, Microsoft: Πούλησε μόλις 4.5 εκατ. Lumia το τέταρτο τρίμηνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panakart

Βαρέσαμε διάλυση και αυτό δεν θέλει ανάλυση…εδώ που τα λέμε με τα 10 στο κινητά δεν το πάλεψε και πολύ η MS. Ανύπαρκτο Μαρκετινγκ.

VasilisA3

Η Microsoft ξέρει χώρις τυμπανοκρουσιες να γίνεται ανταγωνιστικη αλλά τις παίρνει χρόνο. Μπορεί σε λίγα χρόνια να έχει ίδιο μερίδιο με Samsung και Apple.

Akis

Ρε παιδια να λέμε την αλήθεια ποιος πλέον θα πάρει Lumia οταν δεν υπάρχουμε εφαρμογές και απο στόμα σε στόμα και απο blogs ξέρουμε ότι δεν θεωρείται smartphone και οι υπάρχουσες εφαρμογές που έχουν τα windows phone π.χ. Facebook,Messenger,Viber ειναι για τα σκουπίδια και δεν κάνουμε τίποτα με πολλές μείον στα στάνταρ τους.εγω πήρα το 930 έσκασα 570€ και ειμαι ικανοποιημένος μονο απο κάμερα και εμφάνιση και με τα ιδια λεφτά παίζουν καλα και πραγματικά “smartphones” ας μην μιλήσουμε για την κοροϊδία της αναβάθμισης σε W10 που αναβάλετε συνεχεια

NZ

Η MS έχασε πολύτιμο χρόνο και ο ανταγωνισμός τρέχει. Ειδικά αν έχεις απέναντί σου ένα open Android με τις δις. συσκευές ή ένα iOS που συνεχώς εξελίσσεται άσχετα την πολιτική της Apple και με ένα φανατικό κοινό που την υποστηρίζει.
Και εξάλλου μετά τους χειρισμούς που έκανε η MS με το λανσάρισμα των Win 10 και από θέμα privacy, ο καταναλωτής δύσκολα θα πάει.
Όταν το App Marketplace της MS, χωλαίνει από εφαρμογές όπως σωστά είπε ο @Akis, δε θες κάτι άλλο πιστεύω. Δεν αγοράζεις smartphone μόνο για τα specs του, αλλά και για το τι θα σου προσφέρει. Αν η εμπειρία χρήσης είναι ολοκληρωμένη, με σημαντική υποστήριξη της μαμά εταιρείας, τότε είσαι ένας ευχαριστημένος χρήστης, χαίρεσαι για τα χρήματα που ξόδεψες και επικροτείς την επιλογή σου!

Γιώργος Χ.

Άσχημο design ( καμία σχέση με αυτό των Nokia WP ), πολλές εφαρμογές ακόμα λείπουν, τεράστια καθυστέρηση στα updates, λίγα νέα features όταν έρχονται τα update και ψηλές τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από όπου και να το δεις “μπάζει” νερά το καράβι… Κρίμα γιατί το λειτουργικό μου άρεσε πολύ αλλά η εξέλιξή του είναι πάρα πολύ αργή!

forneverarrow

Συμφωνώ με τα παιδιά απο πάνω. Το WP είναι το καλύτερο OS… Μέχρι τη στιγμή που θα πατήσεις το εικονίδιο του store! Απο εκεί και πέρα είναι ένα Symbian με σύγχρονο hardware (όσοι είχαν δουλέψει Symbian στα παλιά καλά Nokia θα καταλάβουν τι εννοώ).

nikos

Εδω ελεγε η Microsoft θα παρουμε τα 10 στα Lumia απο το Νοεμβρη του 2015 στα Lumia 535,640,640xl,435,532,635(1GB Ram)Μετα απο τις αρχες του 2016 τα 630,635,730,735,830,930 και το 530. Μεσα στο 2016,απο την Ανοιξη τα 520,620,625,820,920,925,1020,1520. Εδω ομως και 2 μηνες η Microsoft δεν εκανε τιποτα και ολοι παμε πιο πισω γιατι σειρα εχουν τα 550,950,950 xl.Ενταξει,ειχε 5 bugs που θεωρητικα θα εφτιαχναν με τους drivers της συσκευης οι ασυμβατοτητες.Δεν μπορουσαν να περασουν ενα update τωρα και μετα να δωσουν ενα update για να φτιαξουν τα bugs? Ο κοσμος εχασε την υπομονη του και οσοι πηραν wp συσκευες εχουν ενα παραπονο,το store και τα apps.Οπου θα επρεπε να ασχοληθουν οι εταιριες.Εδω το instagram ειναι σε beta εδω και ενα χρονο,χωρις update(παλι καλα που υπαρχει το 6tag),το vine δεν εχει app (το 6vin ομως κανει δουλεια),facebook δεν υπαρχει,μονο messenger με ελλειψεις(δεν μπορεις να κανεις κλησεις) και το facebook της Microsoft ειναι για τα βασικα,αλλα αμα μπεις στο site ολα μια χαρα με τον explorer.Viber,θελει και αυτο update γιατι λειπουν πραγματα. Kik messenger υπαρχει,δουλευει καλα, Whatsapp υπαρχει επισημο και κανει κλησεις.Ask.fm απλα δεν υπαρχει,αλλα το site του(υπαρχει καλη mobile εκδοση) ειναι ευχρηστο και μπορεις να εχεις προσβαση.Snapchat δεν υπαρχει,ενω twitter,linkedin υπαρχουν οπως… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.