Microsoft: Μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η Microsoft κατέθεσε μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να υπεραμυνθεί του δικαιώματος να ενημερώνει τους χρήστες της όταν μια ομοσπονδιακή υπηρεσία έχει πρόσβαση στα email τους, άρα και στα προσωπικά τους δεδομένα.

Αυτό είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Washington και τεχνολογικών εταιρειών, με αφορμή την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Να θυμίσουμε την πρόσφατη διαμάχη μεταξύ Apple και FBI για το άνοιγμα του iPhone 5c που ανήκε σε τρομοκράτη (τελικά το FBI μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε χωρίς την βοήθεια της Apple).

Στην μήνυση που κατέθεσε η Microsoft στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Washington, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το αμερικανικό σύνταγμα, εμποδίζοντας την Microsoft από το να ενημερώσει τους πελάτες της για τα αιτήματα που καταθέτει η κυβέρνηση για να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους (μεταξύ των οποίων είναι και τα emails).

Η Microsoft τονίζει ότι η ενέργεια αυτή αντιτίθεται στην τέταρτη τροπολογία του Συντάγματος που λέει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση θέλει να έχει πρόσβαση σε πράγματα που έχουν υπό την ιδιοκτησία τους.

Το γεγονός ότι οι πολίτες μεταφέρουν τα προσωπικά τους δεδομένα από φυσικές αποθήκες σε cloud, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν τα δικαιώματά τους, αναφέρει η Microsoft στην μήνυση. Η ίδια συμπληρώνει ότι “η κυβέρνηση έχει εκμεταλλευτεί τη μετάβαση στο cloud computing ως μέσο επέκτασης της εξουσίας της και να διεξάγει μυστικές έρευνες”.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

microsoft sues us government, Microsoft: Μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

μας έχει αλλάξει τον αδόξαστο η microsoft στο spying αλλάζοντας τα telemetry updates συνεχώς ονομασίες για να ξεγελάει τον κόσμο μήπως και τις εγκαταστήσει στα win 7(επειδή στα 10’αρια πάει αυτόματα) και κάνει μήνυση στις ΗΠΑ για ποιό πράγμα;άς βάλει τάξη πρώτα στα του οίκου της και μετά να μιλάει για ασφάλεια και ενημέρωση.
όλα αυτά μπορούνε να χαρακτηριστούνε με μία λέξη για όλους.(και την google η οποία τουλάχιστον δεν κοροιδέυει με μαρκετίστικα τρίκς)…υποκρισία.

giannos

@chrisG άλλο το να κοιτάς το σπίτι κάποιου και άλλο να μπαίνεις και να ψαχουλεύεις…

Konstantinos

@ChrisG το telemetry έτσι όπως χρησιμοποιείται είναι ανώνυμη συλλογή κάποιων συμπεριφορών. Η εταιρία σου δίνει δωρεάν το λειτουργικό σύστημα και συνεχίζει να το αναβαθμίζει για σένα. Σε αντάλλαγμα σου ζητά data για να κάνει καλύτερα τα προϊόντα της για σένα. Δεν χαίρομαι πολύ στην ιδέα αλλά δεν μου φαίνεται τραγικό για την εποχή.

ChrisG

@Konstantinos δωρεάν για ένα χρόνο και μία φορά σε συγκεκριμένο hardware.στα stores πωλούνται κανονικά έναντι 165 ευρώ τα pro 64bit.συνεπώς και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη δεν γίνεται.τέλος δεν γουστάρω να δίνω πληροφορίες σε κανέναν σε ότι και αν κάνω.όποιος θέλει πληροφορίες να τις πληρώνει ή να με ρωτά.ξήλωμα,disable οτιδήποτε ύποπτο,και firewall αυστηρό σε ότι μπαίνει και βγάινει.
άλλωστε απο την πλευρά μου χρησιμοποιώ win 7 και ποτέ δεν θα βάλω τα επόμενα windows όποια και να είναι χρησιμοποιώντας Linux για σερφάρισμα απο usb και μόνο για εφαρμογές microsoft offline.

ZLM

@ChrisG δεν σημαίνει πως η τηλεμετρία σου κλέβει τα δεδομένα. Η εταιρία συλλέγει δεδομένα αυτά που είναι του λειτουργικού άλλα όχι τις φωτογραφίες, βίντεο και άλλα προσωπικά δεδομένα. Φταίει αυτό που σε παραπληροφόρησαν στο ίντερνετ.

ChrisG

@ZLM όλοι μας παραπληροφορούμε ναι…τι κακά παιδιά είναι αυτά απέναντι στην microsoft …πάνω απο κάτι εκατοντάδες φορές την ημέρα αποστολής δεδομένων σε εκατοντάδες διευθύνσεις και ip’s η καημένη η Microsoft συλλέγει μόνο Crash dumps…πόσο την αδικούνε ρε φίλε αυτή την εταιρεία;κρίμα είναι.απο μία πρόχειρη αναζήτηση αυτά που συλλέγει η αγαπητή Microsoft είναι…
*Typed text on keyboard sent every 30 minutes
*Anything you say into a microphone is transmitted
*Transcripts of things you say while using Cortana
*Index of all media files on your computer
*When your webcam is first enabled, 35mb of data
*Telemetry data.
αυτά είναι μόνο η αρχή.γιατί ούτε η ίδια δεν δίνει αναλυτική αναφορά το τί αποστέλεται στους servers της όπως επίσης και μία βόλτα απο το eula της θα έπρεπε να σε είχε ήδη πονηρέψει.
δεν πειράζει όμως όλοι μας πληροφορούνε.αν καθίσω να σου παραθέσω διευθύνσεις,ip’s,ενημερώσεις telemetry κ.α το μέγεθος αλλά και το πόσο συχνά ενεργοποιούνται θα έπρεπε να έιχες καταλάβει ήδη τι γίνεται.κανείς πλεόν(απλά η microsoft το έχει παραξηλώσει)δεν βαδίζει με γνώμονα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα και αυτή η καραμέλλα περί “βελτίωσης” των προιόντων πρέπει να σταματήσει.

NΙΚΟΣ

Αυτό που σας βγαίνει όλη η συνομωσιολογία με την microsoft ενώ δουλεύεται android ή τις εφαρμογές της google με ξεπερνά. Χαλαρώστε. Καλύτερες υπηρεσίες προσπαθούν να φέρουν και η αξιοπιστία – εμπιστευτικότητα είναι το μέγιστο ατού τους. Ούτε η google Ούτε η Microsoft παίζουν με αυτά. Με δικαστικές εντολές και τέλεση κακουργημάτων ισχύουν άλλα πράγματα.
Μη περιμένετε να είστε παιδόφιλοι π.χ και να έχετε στο cloud σχετικά στοιχεία και να μην κοινοποιηθούν σε δίκη, κατόπιν εντολής δικαστικού λειτουργού Ελλάδα ή οπουδήποτε.
Σιγά τα δεδομένα που έχουν όλοι οι “επαγγελματίες” που κοκορομαχούν εδώ ή σε κανα insomnia
Όταν γράφεται στο Techblog δίνεται e-mail .Σωστά? H IP σας δεν βρίσκεται αν θέλει η δίωξη ή όποιος άλλος φορέας? Δεν ξέρουν ποιοί είστε – είμαστε? Παρόλα αυτά πατάτε accept και μαλα…ζεστε κοροιδεύοντας και τρολάροντας το ένα πρόβατο το άλλο. Άντε κάντε κανα ντους με παγωμένο νερό να συνέλθετε. Λες και έχετε δεδομένα πυρηνικών κρυφών δοκιμών της Β.Κορέας δλδ.

ChrisG

@NΙΚΟΣ απο την μία μας λές να μην περιμένουν κάποιοι να είναι παιδόφιλοι(και τρομοκρατίες κλπ γνωστά προσθέτω) και να την γλιτώνουν υπονοώντας σαφέστατα οτι όλα παρακολουθούνται…και απο την άλλη μας λές οτι βγάζουμε συνωμοσίες.
δεν συνάδουν φίλτατε όλα αυτά που λές.τέλος η λογική κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά ποτέ δεν με έβρισκε σύμφωνο.προσωπικά λαμβάνω ότι μέτρα μπορώ στον μηδενισμό παρακολούθησης(όσο το δυνατόν γίνεται),και σίγουρα δεν θα είμαι ανοιχτό βιβλίο σε πολυεθνικές.
λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι παίζεται σε κέρδος,γνώση και δύναμη.άλλο να δίνεις το 5-10% και άλλοο το 100%.μην είμαστε και ξεγυμνωμένοι….ξέρεις τι.
ΥΓ:το παγωμένο νερό αν το πιώ πιάνεται;

ΝΙΚΟΣ

Κοίτα chrisG. Πες ότι κάνω κάτι , οτιδήποτε και μπλεχτώ με αστυνομία και δικαστικές αρχές.
Αυτοί με την σειρά τους, έχοντας στοιχεία (όχι από τα accounts μου ή το τηλέφωνο) ζητήσουν να ελέγξουν το τηλέφωνο και είναι κλειδωμένο. Θα ζητήσουν και θα πάρουν πιθανότατα ένταλμα να το ανοίξουν. Αν δε μπορούν θα απευθυνθούν με στοιχεία στην microsoft , google apple, ή στους τρίτους (LG, SONY ΚΛΠ) . Θα ανοίξει εν τέλει. Το όλο θέμα είναι αυτό να γίνεται αν υπάρχει θέμα που άπτεται δημοσίου συμφέροντος. Και ΟΧΙ από πρίν,χωρίς λόγο. Αυτό λέει εδώ η μικρομάλακη.
Καλώς ή κακώς , όταν θέλουμε όλοι να ξέρουμε πολλά , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο , δίνουμε και πολλά . Η πληροφόρηση είναι αμφίδρομη.
Υ.Γ Πιές & ένα στην υγειά μου ,

ChrisG

ΝΙΚΟΣ και γιατί φίλτατε να περνάει όλη η ζωή σου απο πολυεθνικές πρώτα και μετά να ζητάει για λόγους ασφαλείας και εγκληματικότητας το κράτος πρόσβαση και να μην περνάει κρυπτογραφημένα πρώτα απο το ίδιο το κράτος που είναι και ο ίδιος ο νόμος στην χώρα σου και καθόλου στην Microsoft,apple,google κ.α;μου ζητάει δηλαδή η microsoft να της προσφέρω τα πάντα και να την εμπιστευτώ(με ποιά λογική?) όταν ξέρω οτι τα στοιχεια,τα δεδομένα μου δίνονται και σε τρίτους με τις γνωστές ανοησίες ως δικαιολογία;
νομίζω οτι ο κόσμος κάπως τα έχει καταλάβει τελείως ανάποδα.όλα τα προσωπικά δεδομένα μας πρώτα περνάνε μία βόλτα απο όλον τον πλανήτη και μετά να έρχεται το κράτος,το οποίο αυτό πρέπει να σου διασφαλίζει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα να πάρει άδεια απο ποιόν;απο την microsoft;και να παίζει τα γνωστά παιχνίδια όπως η apple για τα μάτια του κόσμου;εκείνον που πρέπει να εμπιστευτώ και να έχω άμεση σχέση με αυτόν είναι πρώτα το κράτος μου και μετά τους τρίτους.
ΥΓ:ήπια 2 εις υγείαν.ένα για εμένα ένα για εσένα.

Ανακιν

Θα πέσουν οι κυβέρνησης και θα μας κάνουν κουμάντο οι πολυεθνικές φοβάμαι στο μέλλον

tolkien

αυτα που ειπε ο @Konstantinos τα καλυπτουν ολα.
Ξαφνικα ολοι φοβουνται μην τους κατασκοπευει η microsoft ενω ποσταρουν τα παντα στo facebook ειτε μεσω αναζητησης της google δινουν ολα τα location τους (ή τι πραγματα προτιμουν για αγορας και πολλα αλλα και τους πειραζει που η microsoft για οφελος της και κατα επεκταση του καταναλωτη βλεπει διαφορα προβληματα ή ακομη και location. Δηλαδη τοσα χρονια η google τι κανει κι εχει βελτιωσει ειτε την μηχανη αναζητησης ειτε τις εφαρμογες της? Τοσο εξυπνη εταιρεια ειναι?¨χαχαχα Παιδια κουλαρετε λιγο. Αυτη η εποχη ετσι ειναι. Αναλογως ο καθενας προσεχει τι κανει).
Ελεος σε αυτο το site. IQ οι περισσοτεροι κονσερβα. Και στην τελικη ΚΑΜΜΙΑ εταιρεια δεν σας αναγκαζει να πατε σε καινουρια Windows (ακομη και να τα εχει κανει download χωρις την θεληση σας υπαρχει τροπος να μην γινει ποτε εγκατασταση. ΤΟΣΟ δυσκολο ειναι?). Μιλαμε για ενα λειτουργικο που μπορεις να το πειραξεις οσο θες. Αρα δεν ειναι και τοσο δυσκολο.

edd

Παιδιά, κάποιες ερωτήσεις off-topic. Αν έχει την διάθεση να μου απαντήσει κάποιος: μας ψεκάζουν? ο πάτερ Παΐσιος τι έχει να πει για τη microsoft? η google είναι σίγουρο ότι καταγράφει τα δεδομένα μας από το 1998? επιβεβαιώθηκε από το λιακόπουλο? το facebook είναι τελικά ένα σατανικό τέχνασμα του εοσφώρου, των πολυεθνικών και της μασονίας να κλέψουν τα πολύτιμα δεδομένα του Διαμαντή και της Σούλας για τις νυχτερινές περιπέτειες τους στο markiz? βλέπουν μία μία τις φωτογραφίες μας τα στελέχη των πολυεθνικών ή βάζουν χαμηλόβαθμους και το κάνουν? γιατί αλλιώς είναι να εκτίθεμαι στον bill gates, αλλιώς στο υπάλληλο των 500€. +3 @ZLM, @NIKOS, @tolkien όλοι οι “τα προσωπικά μου δεδομένα”, αν ξέρατε πραγματικά τι καταγράφεται στο internet και στις έξυπνες συσκευές σας, ή θα το είχατε αποδεχτεί και θα προχωρούσατε παρακάτω ή θα πηγαίνατε σε ένα χωριό των amish. Πριν κάποια χρόνια τα ίδια έλεγαν κάποιοι για τα smartphones, όμως σπάνια βλέπω nokia 1100. Πριν τα xp, τα ίδια έλεγαν κάποιοι κολλημένοι στα 98, το ίδιο με xp/7, το ίδιο με 7/8-8.1. Οι apple users κατηγορούσαν ότι στα windows πρέπει να πληρώνεις την αναβάθμιση ενώ αυτοί την είχαν δωρεάν. Όταν έγινε δωρεάν άρχισαν οι κατηγορίες. Ούτως ή άλλως, σπασμένα τα… Συνέχεια »

ChrisG

εγώ λέω οτι απο την στιγμή έτσι που όλα είναι στην φόρα και πρέπει να τα αποδεχθούμε δίχως φιλτράρισμα,δίχως σκέψη,δίχως έρευνα διότι έτσι επιτάσει η εποχή…να αρχίσουμε να μην κλειδώνουμε τα σπίτια μας και να βάζουμε συναγερμούς και καταγραφικά,το αυτοκίνητό μας,να μην βάζουμε πατζούρια στα παράθυρα,να μην ντυνόμαστε και να κρύβουμε την γύμνια μας(αρκετοι θα είναι τρις ευτυχισμένοι),να συζητάμε τα προσωπικά και τα οικογενειακά μας έχοντας μεγάφωνα έξω απο το σπίτι μας,να δώσουμε και τους κωδικούς όλων των λογαριασμών μας καταθετικους και ιντερνέτ…κλπ κλπ…αφού δεν μας πειράζει η παρακολούθηση καιρός να το αποδείξουμε εμπράκτως.
“Arguing that you don’t care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don’t care about free speech because you have nothing to say”.περαστικά μας….

edd

@chrisg, φιλικά, σαν εσένα σκεφτόμουν μέχρι 4ο έτος.

Δεν υπάρχει λόγος να αναλώνεσαι σε κάτι που δε μπορείς να αλλάξεις (στην προκειμένη περίπτωση την συλλογή τηλεμετρίας). Αν πάλι θες να αλλάξεις, βρες πράξεις να το επιτύχεις. Οι θεωρίες καλές είναι, αλλά έχουν αξία μόνο όταν εφαρμόζονται.
Η αποδοχή μιας κατάστασης είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσεις, διαφορετικά μένεις στάσιμος ή οπισθοδρομείς. Σε όλα στη ζωή. Δεν είπαμε όλοι εμείς “ΟΚ” από τη πρώτη μέρα. Κάνεις την κριτική σου, ζυγίζεις τα δεδομένα και καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα. Όλα είναι μια ανταλλαγή θετικών-αρνητικών. Με βάση αυτό, κρίνεις και προχωράς.

Το να βλέπεις, είναι ένα πράγμα. Το να βλέπεις αυτό που κοιτάς, είναι ένα άλλο. Το να καταλαβαίνεις αυτό που βλέπεις, είναι άλλο. Το να μαθαίνεις από αυτό, είναι κάτι άλλο. Αλλά το να ενεργείς με βάση αυτό που μαθαίνεις, είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία. (Τσόρτσιλ)

Αν δεν κάνεις πράξη το προβληματισμό σου, δεν κάνεις κριτική.

Res, non verba.

ChrisG

@edd φιλικά αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι είπες.το 4ο έτος δεν κατάλαβα που κολλάει.της ηλικίας,του σχολείου,του πανεπιστημίου;εσύ ξέρεις.εκείνο που εσύ δεν κατάλαβες είναι που σε πάνε κάποιοι και θα το καταλάβεις αργά.αν και ίσως είναι ήδη…τότε θα είναι όμως αργά για δάκρυα. μπορεί να μην σου αρέσει η κριτική που κάνω γιατί μπορεί να ανήκεις εδώ ή εκεί ή να δικαιολογήσεις την δική σου αποδοχή ή την απραξία…αλλά όλοι δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο και ούτε επρόκειτο να δεχτούμε κάποια πράγματα με τον ίδιο τρόπο. αυτό το ότι ο κόσμος και η τεχνολογία προχωρά δίχως κανείς να σημειώνει πόσες ελευθερίες και δικαιώματα του ανθρώπου έχουν χαθεί και χάνονται μέχρι ότου να γίνουν αυτά που ήδη είπα πιο πάνω κανείς δεν το λέει. όποιος είναι “μάγκας” και υπερασπίζεται αυτά που λέει κάνει ότι είπα στο 14.αμπαρώνεστε απο τον έξω κόσμο αλλά παραχωρείτε όλα τα δικαιώματά σας σε μία τάξη που έχει ανέλθει οικονομικά και απο άποψη ισχύος πέραν ορισμένων Δημοκρατικών ορίων.εκτός και αν η λέξη Δημοκρατία είναι πλέον τυπική και μιλάμε για άλλου είδους καθεστώτα,νόμους και εξουσίες. να είσαι σίγουρος και εδώ θα κλείσω ότι αν δώ οποιαδήποτε στιγμή οτι αυτό που χρησιμοποιώ δεν το ελέγχω θα το πετάξω με… Συνέχεια »

tolkien

@edd αποψη σου οτι λες μιας και υπαρχει ελευθερια λογου. Θα αναφερθω αρχικα ως προς τα σπασμενα windows που λες. Αμα εχεις πχ εσυ σπασμενα Windows και σε χαλαει που η ms σε σκαναρει και στα απενεργοποιει καλα σου κανει φιλε. Αλλιως πας σε linux. Τοσο απλο. Οσο γι αυτα που λες : “μας ψεκάζουν? ο πάτερ Παΐσιος τι έχει να πει για τη microsoft? η google είναι σίγουρο ότι καταγράφει τα δεδομένα μας από το 1998? επιβεβαιώθηκε από το λιακόπουλο? το facebook είναι τελικά ένα σατανικό τέχνασμα του εοσφώρου, των πολυεθνικών και της μασονίας να κλέψουν τα πολύτιμα δεδομένα του Διαμαντή και της Σούλας για τις νυχτερινές περιπέτειες τους στο markiz? βλέπουν μία μία τις φωτογραφίες μας τα στελέχη των πολυεθνικών ή βάζουν χαμηλόβαθμους και το κάνουν? γιατί αλλιώς είναι να εκτίθεμαι στον bill gates, αλλιώς στο υπάλληλο των 500€” Που κολλαει που λες για τον Πατερ Παισιο και την MS μαλλον το εχεις χασει λιγο και σιγουρα το ειπες ηρωνικα. Αρα εισαι fail για μενα οπως και να τα θετεις απο την πλευρα σου. ΟΣΟ για τις αποριες που εχεις το google, το facebook και αλλες, χρησιμοποιουν για οφελος τους (ωστε να σου πλασαρουν οτι αυτοι πιστευουν σωστο)… Συνέχεια »

edd

@chris, εννοούσα ότι σκεφτόμουν και εγώ με τον ίδιο τρόπο, όχι με την ηλικία. 26 είμαι τώρα. Δεν ήταν προσβολή, κοπλιμέντο ήταν. Σε αντίθεση με το πρώτο σχόλιό μου ήταν ειρωνικό, το δεύτερο ήταν διαλεκτικό (δε φαίνεται στο internet προφανώς). Ίσα ίσα που μέσω της δημοκρατίας μπορείς να χρησιμοποιήσεις το οτιδήποτε προς όφελός σου. Όταν λέω πράξεις εννοώ τις μικρές φαινομενικά αλλά μεγάλες στο σύνολο. Προϋπόθεση είναι η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Η ψήφος είναι μικρή, ο σεβασμός στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο σε ατομική κλίμακα, η φοροδιαφυγή σε ατομικό επίπεδο είναι μικρά. Αυτά και πολλά άλλα ειναι μικρές πράξεις που μπορούν να κάνουν την αλλαγή στο σύνολο. Πολλοί λένε το ίδιο λίγοι το εννοούν. π.χ. Όταν κατηγορείς τους άλλους για το τι γίνεται στη χώρα, φτιάχνω τα απλογραφικά σου και βγάζει μάτι η φοροδιαφυγή σου, αποποιήσαι την ευθύνη των πράξεών σου. Που κολλάει με την συλλογή δεδομένων? Η συλλογή στοιχείων από εταιρίες μπορεί να αποβεί θετική συνολικά μέσω της δημοκρατίας και της κοινής γνώμης. Εσύ, εγώ δε κρύβουμε κάτι, υπάρχουν όμως άτομα και κυβερνήσεις που κρύβουν. Ο snowden δεν είχε μαζί του ότι έχει δημοσιευθεί. Πολλά από αυτά έγιναν από διαροές, νομιμες και μη, δεδομένων. Η τεχνολογία… Συνέχεια »

Darth

όποιος πτστευει ότι ήδη δεν τα δίνει όλα (όπως και η apple και η google) τουλάχιστον (για αρχή) είναι αφελής (από εκεί και πέρα προσθέστε ότι γουστάρετε)

NΙΚΟΣ

Παίδες χάνουμε την ουσία. Συνειδητά αγοράζουμε-χρησιμοποιούμε προϊόντα google ,microsoft,apple. Their rules. Το θέμα με την μήνυση της microsoft είναι πως δια της πλαγίας θέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρακολουθεί και να καταγράφει πληροφορίες για δικούς της λόγους. Αν δε κάνω λάθος η μέχρι τώρα μη ικανοποιητική ή καθόλου απάντηση δείχνει πως υπάρχει σοβαρό θέμα. The king of cloud , η google έχει πάρει θέση επίσημα ή ανεπίσημα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.