Nokia και Zeiss ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τα νέα smartphones

nokia zeiss collaboration, Nokia και Zeiss ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τα νέα smartphones

Δεν πρόκειται για κάποια φήμη η διαρροή, αλλά είναι γεγονός ότι Nokia και Zeiss ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τα μελλοντικά Nokia smartphones. Η φινλανδική HMD Global έδωσε τα χέρια με τον γνωστό κατασκευαστή οπτικών συστημάτων, Zeiss.

Η HMD Global είναι αυτή που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης του Nokia brand και ανακοίνωσε επίσημα τη νέα συνεργασία.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς όμως, δεν πρόκειται ακριβώς για νέα συνεργασία, μιας και η Nokia έχει χρησιμοποιήσει Carl Zeiss optics σε διάφορα κινητά της και μην ξεχνάμε ότι στο δημοφιλές Nokia N95, η κάμερα ήταν το βασικό “selling point”.

Με το νέο deal, η HMD θέλει να συνδέσει ξανά Nokia smartphones και Zeiss για να προωθήσει τα μελλοντικά μοντέλα ως ανώτερα από τον ανταγωνισμό, όσον αφορά στην κάμερα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, αλλά η HMD αποφεύγει να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κυκλοφορήσει νέο smartphone με Zeiss φακούς. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ήδη 3 Nokia smartphones, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, πρόκειται απλώς για μοντέλα μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να έρθει η ναυαρχίδα και δεν αποκλείεται να δούμε εκεί τους καρπούς της νέας συνεργασίας.

nokia zeiss collaboration, Nokia και Zeiss ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τα νέα smartphones

Μένει να δούμε πως θα σταθούν τα κινητά της Nokia απέναντι στους ανταγωνιστές. Η Zeiss κάμερα έχει χρησιμοποιηθεί στις δημοφιλείς συσκευές 808 και PureView, αλλά ήταν η τεχνολογία της ίδιας της Nokia που τα έκανε να υπερέχουν και όχι μόνο οι φακοί. Επίσης, η Nokia έχει χάσει πολλούς από τους μηχανικούς της, που πρωτοπόρησαν στο παρελθόν. Η Apple προσέλαβε τον “Lumia photography expert” και η πλειοψηφία των ταλαντούχων μελών της ομάδας που εργάζονταν πάνω στην κάμερα, έφυγε όταν η εταιρεία πέρασε στα χέρια της Microsoft.

H HMD θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί πραγματικά τα νέα smartphones να ξεχωρίσουν κι εμείς θα περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας δείξει.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techblog

θελουμε nokia με 200mp καμερα λεμεεεεεεεεεεεεεεε

Dimitrisdim14

Ο expert της φωτογραφίας στη νοκια είναι ο Juha Alakarhu . Ο πατέρας όπως λέμε του pure view και ο δημιουργός της κάμερας του 808 και του 1020. Αυτός ο άνθρωπος είναι είχε πάει στην Microsoft και έφτιαξε το rich capture στα Lumia. Πλέον εδώ και μερικούς μήνες έφυγε από την Microsoft και έχει ξαναγυρίσει την νοκια στο τμήμα Nokia ozo. Οπότε ίσως αναλάβει και την επόμενη κάμερα της νοκια ναυαρχίδας .

Ironmanmark 43

Τα 950/950 xl κάνουν σκόνη ότι βάλεις απέναντί τους σε θέμα κάμερας. Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν τα Νοκια 9 λογικά με Zeiss κάμερες!

Χρηστος

Εγω παντως, χρηστης ΝΟΚΙΑ Lumia 920 τα τελευταια 4 χρονια, ειχα βαλει στο ματι το NOΚΙΑ 6. Μετα απο αυτη την ανακοινωση, δεν ξερω τι να κανω…

blats

Άντε γεια!!!!!μεγάλη κίνηση αυτή!!!
Με Nokia ozo audio και zeiss φακό φαίνεται να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι η Hmd(Nokia)

Stelios

Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από την ΝΟΚΙΑ με διάφορες ειδήσεις για καινούργια κινητά τώρα την συνεργασία για τους φακούς αλλά από τον Φεβρουάριο που έχει βγάλει το πρώτο κινητό δεν το έχουμε δει ακόμα στα ράφια καταστημάτων άραγες πόσο καιρό θα κάνει να δούμε κάτι καινούριο από την Νοκια

wave

Είχα Nokia αλλά επειδή οι εποχές αλλάζουν θα πω και εγω σαν τη διαφήμιση της μπύρας:
Ποιαααα nokia? Ήταν κάποτε μια φορά και έναν καιρό.

thanoik

Χρήστος το Nokia 920 το πουλάς;

Χρηστος

@thanoik

Δεν το πουλαω. Οταν με το καλο παρω καινουριο θα φορτισθει και θα μπει στο ντουλαπι με τα υπολοιπα κινητα για περιπτωση αναγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.