Nokia: Κατέλαβε το 1% της παγκόσμιας αγοράς smartphones [έρευνα]

Nokia κατέλαβε 1% παγκόσμιας αγοράς smartphones έρευνα, Nokia: Κατέλαβε το 1% της παγκόσμιας αγοράς smartphones [έρευνα]

Η μόνιμα ανοδική πορεία της Nokia από την στιγμή που επέστρεψε δυναμικά στην αγορά smartphones είναι εμφανή. Ο Φινλανδός κατασκευαστής σημείωσε σημαντικές επιτυχίες (για τα δεδομένα του) το 2017, όπως φαίνεται από σχετικές έρευνες.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Nokia είχε μόνο… ανοδικές τάσεις όλο το 2017. Οι πωλήσεις των smartphones του κατασκευαστή ήταν τόσο καλές, που στα τέλη της χρονιάς (δηλαδή τον περασμένο Δεκέμβριο) είχαν αγγίξει τα 8.45 εκατομμύρια κομμάτια. Αυτό μεταφράζεται σε 1% της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων (!), ένα τεράστιο επίτευγμα για μια εταιρεία που επανήλθε στην βιομηχανία μόλις πριν έναν χρόνο. Φαίνεται πως οι καταναλωτές δεν ξέχασαν την ποιότητα και την αξιοπιστία των παλιών Nokia κινητών συσκευών, προτιμώντας ξανά τα μοντέλα της εταιρείας.

Πλέον ο κατασκευαστής κοιτάει μπροστά, στην ανακοίνωση των φετινών εκπροσώπων του. Το τεχνολογικό κοινό αναμένει με ανυπομονησία την κυκλοφορία του επερχόμενου bezel-less, high-end μοντέλου, όπως φυσικά και της βελτιωμένης mid-range σειράς. Το μέλλον φαίνεται σίγουρα λαμπρό για την Nokia (μαζί με την HMD), της οποίας οι ημέρες δόξας μοιάζουν να… αχνοφαίνονται ξανά.

Nokia κατέλαβε 1% παγκόσμιας αγοράς smartphones έρευνα, Nokia: Κατέλαβε το 1% της παγκόσμιας αγοράς smartphones [έρευνα]

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitrisdim14

Δυνατό ξεκίνημα για μια δυνατή εταιρία… Περιμένουμε πολλά…

Salmatias Daltis

και ειναι μονο η αρχη που βλεπουμε αυτη. Μπραβο στη νοκια που σε πεισμα ολων κατακταει τη κορυφη και παλι. Αυτα βλεπουνε και φοβονται htc & sony με τα παροχυμενα τεχνολογικα προιοντα τους

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τοσο εχει και η sony και απο κοντα το essential του rubin!

keysmith

ξεπέρασε τα (ακόμα εν ενεργεία) nokia phones της MS με WP!!
😛
Δηλαδή ξεπέρασε τον εαυτό της! 😛 lol

Blats

Μπράβο στην ΝΟΚΙΑ!!!
πιστεύω ότι μπορεί και καλυτερα Όμως!

giorgosgek

μπραβο στη “ΝΟΚΙΑ” (ναι ναι ξερω, HMD και αηδιες) . Σιγουρα θα τα παει πολυ καλυτερα αν βγαλει καλες ναυαρχιδες , γιατι το 1 % το καταφερε με καλες medium range συσκευες που ειχαν επιτυχια, που ειναι καλη κινηση , δεν την επαιρνε και για ανοιχματα και ρισκα. Αν εφτιαχνε και ναυαρχιδα με το καλημερα , ας ηταν και η καλυτερη , ο κοσμος δεν θα επαιρνε. Ηθελε πρωτα να δειξει ποια ειναι , να παρουσιασει ξανα τον εαυτο της για να την εμπιστευτουν και μετα φουλ επιθεση.

NikosAr

Όταν ξεκινάς από μηδενική βάση, φυσικό είναι να έχεις ανοδική πορεία …και με βαρύ όνομα . Όμως μη ξεχνάμε ότι η Nokia ήταν Νο 1 στον κόσμο για 7 με 10 χρόνια και παρότι είχε ποιότητα ( κανείς δεν το αρνείται ) καταστράφηκε από λάθος τιμολογιακή πολιτική όταν έβγαιναν νέες εταιρίες με καλύτερες συσκευές value for money. Οπότε είναι λίγο νωρίς να συζητάμε για την ανοδική της πορεία, νοσταλγώντας της παλιές εποχές

Kateriniotis

Και αυτό το 1% ήρθε μόνο σε ένα χρόνο όσο μόνο με 4-5 συσκευές! Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό! Πιστεύω ότι η είσοδος στην πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών είναι θέμα 1-2 χρόνων ακόμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.