Nokia,νέος CEO ο R.Suri και 30% πτώση στις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

Αφού ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η εξαγορά τμήματος της Nokia από τη Microsoft, σήμερα ανακοινώθηκε ο νέος CEO της Nokia, ο Rajeev Suri ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία εδώ και 20 χρόνια. Αναλαμβάνει τη διοίκηση τμημάτων τα οποία δεν πέρασαν στην Microsoft.

O Rajeev Suri αναλαμβάνει να επεκτείνει το τμήμα Networks business, το Here που ασχολείται με location και mapping υπηρεσίες και το τμήμα Technologies που ασχολείται με πατέντες και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Με τις κινήσεις αυτές η Nokia σχηματίζει μια εντελώς διαφορετική δομή στα τμήματά της.

Στο παρακάτω video ο Suri δηλώνει ενθουσιασμένος για τις προοπτικές και το μέλλον της Nokia και απευθύνεται σε όλους όσους σχετίζονται με την εταιρεία, υπαλλήλους, επενδυτές και καταναλωτές.

30% πτώση στο πρώτο τρίμηνο του 2014
Και ενώ οι εξελίξεις για την εταιρεία τρέχουν, οι πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2014 μειώθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση. H Nokia δεν δίνει ακριβή στοιχεία για τις πωλήσεις των Lumia Windows Phone αυτή τη φορά, όμως θεωρεί πως η πτώση οφείλεται στην ισχυρή δυναμική που έχουν οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες Android και iOS. Δηλαδή, αυτό που μας λέει ξεκάθαρα είναι ότι η έλλειψη δυναμικής των Windows Phone έριξε τις πωλήσεις της.

“On both a year-on-year and sequential basis, our Mobile Phones net sales were affected by competitive industry dynamics, including intense smartphone competition at increasingly lower price points and intense competition at the low end of our product portfolio”

Η πτώση 30% μεταφράζεται σε απώλειες ύψους €1.92 δισεκατομμυρίων στο πρώτο τρίμηνο, οι λειτουργικές ζημιές αγγίζουν τα €326 εκατομμύρια τα οποία είναι σαφώς αυξημένα σε σύγκριση με τα €73 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Nokia αναφέρει ότι η πτώση οφείλειται κυρίως στις χαμηλές πωλήσεις των feature phones και λιγότερο στις πωλήσεις των smartphones.

, Nokia,νέος CEO ο R.Suri και 30% πτώση στις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

, Nokia,νέος CEO ο R.Suri και 30% πτώση στις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο

Πηγή (1),(2)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

πιστεύω ήταν αναμενόμενο, αλλά πολύ νωρίς ακόμη για να δούμε το συνολικό αποτέλεσμα, και όπως πάντα ο κόσμος βγάζει συμπέρασμα τόσο γρήγορα χωρίς να δόση ούτε μια ευκαιρία.

obi

“Η Nokia αναφέρει ότι η πτώση οφείλειται κυρίως στις χαμηλές πωλήσεις των feature phones και λιγότερο στις πωλήσεις των smartphones.”

Σημειωτέον ότι η Nokia τα τελευταία χρόνια έχει συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων σε feature phones, που κι αυτά βαίνουν μειούμενα ως μερίδια στα κινητά συνολικά.

Darth

πτώση οπος ειπαν οφιειλετε οτι λιγότερος κόσμος αγοράζει ποια featurephones και στα smartphones λόγου wp η nokia(microsoft πλέον) δεν είναι και η αγαπημένη του κόσμου

GiannisG

Τα μάτια μας…

Δημήτριος

Σιγουρα εχει ψευτικη μυτη στο βιντεο

Chris

Κατάντια.Άμα έχεις windows phone αυτά παθαίνεις.!!!!!

Mimis

Ελπίζω να τα πάει καλά τελικά η Nokiasoft.
Όχι επειδή με τρελαίνουν τα WP..
Απλά, γιατί είναι πολύ καλό για εμάς, ως καταναλωτές, να υπάρχει ανταγωνισμός.
Αλλιώς… Αλλαγές και εξέλιξη, με το σταγονομετρο.

Nero55

Παιδιά εσείς που κατηγορειτε τα windows έχετε δει ποσο πλήρη και ολοκληρωμένα είναι?Ειδικά με την 8.1 δεν έχουν να χάσουν τίποτα από android/ios και το store έχει εξελιχθεί κατά πολύ…..ήρθα από android στα WP και το smoothness πήγε στο θεό….απο εφαρμογές μόνο κάτι παιχνίδια μου λείπουν τπτ σοβαρό και εσείς το χαβά σας να λέτε πως τα WP είναι αχρηστα

Κωστας

Καταντια είναι εαν έχεις android τηλέφωνο των 500 ευρώ και κανεις καμια ωρα να ανοίξεις εφαρμογή.Δουλεψε λίγο τα wp8.1 και θα νομίζεις ότι έχεις 24πυρηνο android.

Samanos

Λογική εξέλιξη των wp…έλεος πια με τα άσχετα wp funboys ας κρατήσουν τη μούφα τους και ας μη σχολιάζουν λέγοντας κοτσάνες!

Chris

Βρε παιδιά συγώμη και όλας σαν πλατφόρμα είναι πάτος. Δεν υπάρχει μια είδηση που να λέει για δυναμική ανάπτυξης, η εταιρία που το υποστηρίζει ακόμα κια η ίδια βγαίνει και παραδέχεται πως η πτώση στις πωλήσεις ωφείλεται στο ότι το λειτουργικό των WP δεν έχει δυναμική και εσείς ακόμα υποστηρίζετε και προσπαθείτε να δικαιολογήσετε κάτι που και η ίδια η εταιρία παραδέχθηκε πως δεν πάει καλά.Και η πλάκα είναι πως βαφτίζετε και funboys όσους σας λένε το αντίθετο που είναι και η αλήθεια.

Lumia

Παιδες αντιμετωπίζει και άλλος το πρόβλημα κατανάλωσης της μπαταρίας στα 8.1?

Πέτρος

Παιδιά, στα τελευταία άρθρα που αναφέρονται σε nokia/Microsoft, βλέπω ότι υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια και μάλιστα από τα ίδια άτομα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε από κάποιον συντάκτη του techblog ένα συκριτικό βίντεο με τις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων σε διεργασίες, που διεκπεραιώνουμε περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας και τις οποίες βέβαια μπορούμε να τις ψηφίσουμε οι ίδιοι μέσα από ένα poll…

Τι λέτε;;;;;
Σας φαίνετε ενδιαφέρον;;;

Nero55

Καταρχάς δεν χαρακτηρισα κανέναν από εσάς που είστε αντοθετοι με τα WP funboys.Όταν όμως δεν έχετε δοκιμασει τα WP και παρόλα αυτά τα κράζετε χωρίς λόγο ε τότε τι να πω.καταρχας εσύ σαμανε που λες πως τα WP είναι μουφα,ξεχνάς ότι είναι hyper-smooth από την πιο φτηνη αλλά μέχρι και την πιο ακριβή συσκευή ενώ στο android όχι.Επισης οι εφαρμογές έχουν αυξηθεί πολύ σημαντικά και μόνο αν ψάχνετε κάτι πολύ εξιδικευμενο.Με τα 8.1 τα WP δεν έχουν να χάσουν τπτ σε λειτουργίες από android και IOS…Ελπίζω να λάβω μια τεκμηριωμένη απάντηση από κάποιον και όχι βλακειες τύπου τα WP είναι μουφα και χίλιες δυο μπαρούφες χωρίς δικαιολογηση…

THE TRUTH

Και οι πλασμα τηλεορασεις καταργηθηκαν,γιατι οι λεντ πουλουσαν 10 προς 1 σε σχεση με αυτες,αλλα καθε χρονο οι πλασμα σαρωναν τα βραβεια για καλυτερη εικονα!!!!Που σημαινει οτι,οτι πουλαει περισσοτερο δεν ειναι παντα το καλυτερο!!Ετσι συμβαινει και με το αντροιντ,ενω ειναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ λογισμικο απο τα 3 πουλαει καλυτερα απο τα αλλα για τον απλουστατο λογω οτι εχει χιλιαδες αχρηστες εφαρμογες και ο κοσμος εντυπωσιαζεται απο το πληθος,αλλα στην πραξη δεν χρησιμοποιει πανω απο 10-20 εφαρμογες και πολλες λεω..Αρα οποιος ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΕΙ ΣΕ WINDOWS PHONE!!!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΕΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ…ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΟΚΙΑ 930 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ,ΓΕΓΟΝΟΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΤΡΙΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΑΣΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ(ΕΙΜΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ ΕΧΩ 200 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ)ΚΑΙ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ(ΕΙΜΑΙ ΓΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

samanos

Καταρχάς καλημέρα Nero55, έχουμε και λέμε τι δεν έχει το wp: native file manager-audio+video player την προκοπής, δυνατότητα παραμετροποίησης επιφάνειας εργασίας (θα έρθει η εποχή που τα πλακίδια θα αρχίσουν να αραιώνουν επικίνδυνα, ήδη τα wp υιοθετούν λύσεις android σε θέματα εμφάνισης π.χ notification bar), δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το κινητό σαν usb, δεν μπορείς να του κάνεις jailbreak ώστε να έχεις τις παραπάνω δυνατότητες, δεν έχεις εφαρμογές της προκοπής (bsplayer-chrome-mxplayer και χίλια δυο άλλα), δε μπορείς να περάσεις τίποτα cracked μέσα στο κινητό σου (δοκίμασε να μεταφέρεις xap file στη συσκευή σου) αυτά τα λίγα αν και μπορεί να έχω ξεχάσει κάποια. Τέλος σχετικά με τη superduperhyper smooth καραμέλα θα σου πρότεινα να πιάσεις στα χέρια σου ένα καλό android για να δεις τη διαφορά. Ίσως κάποια στιγμή τα wp γίνουν ανταγωνιστικά, τώρα όμως είναι με τρομερές ελλείψεις. Όσο για σένα αγαπητέ TRUTH πιστεύω οτι έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με τη χτένα, τι παραλληλισμός ήταν αυτός? Να ξέρεις οτι έχω ένα εταιρικό Lumia 520 που τη δουλειά του τηλεφώνου την κάνει μια χαρά, τη δουλειά του smartphone όμως για κανένα λόγο και αυτό εξαιτίας του λειτουργικού.

Πέτρος

@samanos το wp έχει εφαρμογές file manager στο store, οι οποίες βέβαια “βλέπουν” μόνο τα αρχεία που υποστηρίζουν τα wp. Το music app για μένα έγινε καλύτερο, το video app δεν το έχω δοκιμάσει. Η επιφάνεια εργασίας πιστεύω ότι είναι κάτι το υποκειμενικό, εμένα μου αρέσει γτ είναι κάτι το διαφορετικό και με το καινούριο backround δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει κάτι από τα άλλα δυο λειτουργικά. Σαφώς και υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείς την συσκευή σου σαν usb -σου ξέφυγε αυτό το χαρακτηριστικό- και αναφέρεσαι σε κάποιες εφαρμογές που δεν υπάρχουν, υπάρχουν βέβαια κάποιες άλλες αντίστοιχες. XAP files μπορείς να περνάς στο κινητό σου κανονικά. Αυτά για να μην λέγονται ανακρίβειες

Nero55

samane η notification bar είναι κάτι που υπάρχει σε όλα τα λειτουργικά και οπότε είναι άσκοπο να λες πως αντιγράφει.Υπάρχουν πάρα πολλοί file managers στο store φυσικά….Και τα wp δεν είναι για πολλά πολλά…Θέλω να πω πως φτιάχτηκαν για να είναι απλά εύκολα και όμορφα.Jailbreak για ποιο λόγο πες μου…Τι μου λύπει?Επίσης xap files έχω περάσει πάρα πολλά….Και τέλος όσο για τις εφαρμογές chrome,bsplayer κλπ….Ο explorer(τον wp πάντα 😛 ) δεν έχει τίποτα να χάσει από τον chrome…όσο για τους video players δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο που δεν προσφέρει ο κανονικός των wp…

nikos

jailbreak? ελα μου? windows phone φιλε μου ειναι.. απλο γρηγορο, μινιμαλ, λειτουργικο απο την μανα του, δεν τα χρειαζεται αυτα και δεν υπαρχει και κανενας λογος για να γινει, αναβαθμισεις σε ολα τα windows phones δινει η microsoft. ξερει τι κανει,βλεπει τις τασεις παραμετροποιησης και τα εισαγει στο δικο της λειτουργικο συστημα χωρις να αντιγραφει. εδω με 7.8 lumia 800 και δεν το πιστευω οτι παει τοσο γρηγορα το κινητο, για windows phone 8.1 δεν το συζητω καν. εκει να δεις ταχυτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.