Nokia, Ολοκληρώθηκε η εξαγορά τμήματος της από την Microsoft

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nokia, η εξαγορά του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της από την Microsoft ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σφραγίζοντας έτσι την συμφωνία που είχαν “κλείσει” οι δύο εταιρίες τον Σεπτέμβριο. Η συμμαχία των δύο εταιριών είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσω των Windows Phone.

Όπως είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, η Microsoft πρόκειται να συνεχίσει την υποστήριξη των Nokia συσκευών, όπως της σειράς Asha και Nokia X, καθώς και των υπόλοιπων smartphones.

Σύμφωνα με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella:

“Today we welcome the Nokia Devices and Services business to our family. The mobile capabilities and assets they bring will advance our transformation. Together with our partners, we remain focused on delivering innovation more rapidly in our mobile-first, cloud-first world.”

Από την άλλη πλευρά ο Stephen Elop, πρώην CEO της Nokia και νυν επικεφαλής του τμήματος hardware της Microsoft, έγραψε μία ανοιχτή επιστολή με αντίστοιχο νόημα:

“As Microsoft and Nokia Devices and Services come together as an expanded family, we will unify our passion, dedication and commitment to bringing you the best of what our joint technologies have to offer.”
, Nokia, Ολοκληρώθηκε η εξαγορά τμήματος της από την Microsoft
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

127 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Rip Nokia 🙁

obi

Ωραία, τώρα αυτά τα Nokia X θα γίνουν επιτέλους συλλεκτικά
και θα αποκτήσουν κάποια αξία! lol

nikolas

το ονομα Nokia στις συσκευες θα παραμινει;

PANOSL

@nikolas Εννοείται ότι θα μείνει

theo

εχω διαβάσει απο εσωτερικό έγραφο ότι η nokia θα ονομαστεί σε microsoft mobile

Junkermann

jonjon, δεν χρεοκόπησε η Νόκια, ούτε άλλαξε αντικείμενο εργασίας. Συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει (να κατασκευάζει τηλέφωνα). Απλά εξαγοράστηκε και μάλλον θα αλλάξει το brand name. Rebranding εταιρειών γίνονται άπειρα κάθε χρόνο.

Οπότε το «Rip» δεν ταιριάζει.

Εάν δεν την αγόραζε η Microsoft, είτε θα την αγόραζε κάποιος άλλος, είτε θα χρεωκοπούσε. Η εταιρεία είχε χρέη και η προηγούμενη ιδιοκτησία δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία της.

_Junkermann

Tom

Μαλλον ο Νικολας το λεει αυτο γιατι κατι εχει διαβασει. Το οποιο το εχω διαβασει και γω. Αν εχει κανεις κατι πιο συγκεκριμενο ας το παραθεσει.

gounaro

Νομίζω ότι θα λέγονται “Μicrosoft Mobiles”

nikolas

@PANOSL αυτο λεω και εγω, πουλαει το ονομα και θα μινει. αλλοι λενε οτι δεν θα μεινει ομως.

tiamat

r.i.p. (κλαψ.. κλαψψ…)

,ας προσεχε!!

nikolas

τι rip rip; επρεπε να την εξαγορασουν καποια στιγμη, nokia+microsoft μονο ποιοτικες συσκευες με τελειο λειτουργικο μπορουν να προσφερουν. και δεν εχουμε δει ακομα τιποτα 😉

Κωνσταντίνος

Το logo Nokia το μισθωσε η Nokia στην Microsoft για να το χρησιμοποιησει σε μελλοντικα featurephones (οχι ομως σε smartphones) για τα επομενα 10 χρονια μαζι με μια συμφωνια για διπλωματα ευρεσιτεχνιας.. κατα τ’αλλα η Nokia θα συνεχισει να υπαρχει σαν εταιρια υπηρεσιων και το τμημα συσκευων θα μετονομαστει σε Microsoft Mobile Oy (το φιλανδικο Α.Ε.)
Επισης η Nokia θεωρητικα μπορει να ξαναφτιαξει smartphone το 2015 αλλα δεν νομιζω να εχει τετοιες προθεσεις…

Genesis

γιατί rip nokia ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω αυτό. ίσα ίσα έπεσε σε πολύ καλά χέρια και καλύτερα δεν μπορούσε. θα πρεπε να χαιρόμαστε που η microsoft την πήρε και δεν την πήρε κάποια πιο κάτω εταιρία.
η microsoft μας έχει δείξει ότι θα γίνει πολύ ανταγωνιστική και κάθε αναβάθμιση πάει πάνω 10 βήματα και όχι 1 η 1 πίσω όπως πάνε μερικές φορές τα ios/android.

nikolas

για δειτε επισημη ανακοινωση στο site της Nokia το ελληνικο. χμμμμ…εχω στο μυαλο μου οτι θα παραμινει το ονομα, λεω εγω τωρα… 😉

Chris

Ακολούθησε την microsoft, επέμεινε σε ένα λειτουργικό το οποίο αναπτύσοταν πιο αργά απο κάθε άλλο και στο τέλος αποφάσισε να πουληθεί στην ίδια εταιρία η οποία την χρεοκόπησε. Όχι οτι η microsoft ενδιαφέρθηκε ποτέ να φτιάξει τηλέφωνα αυτό που ήθελε ήταν το χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών της. Μήπως και έτσι κατάφερνε να μειώσει την επιρροή που έχει η google σε εκείνη. Σχέδιο της ‘ηταν να την χρεοκοπήσει και αυτό έκανε, με τα μεγέθη που έχει άνετα μπορούσε να υποστηρίξει το λειτουργικό που έφτιαξε και για την ακρίβεια να έκανε ένα λειτουργικό ανταγωνιστικό. Οπότε τα Rip που αναφέρουν αρκετοί εδω είναι εντελώς στοχευμένα όσο και αν κάποιοι υποστηρίζετε το αντίθετο.nokia με windows phone δεν πάει πουθενά.

Μιχάλης

Τι Rip ρε παιδιά την παλεύετε ; Δηλαδή όταν είχε σώσει ουσιαστικά η MS με το office στα ΜAC την Apple έπρεπε να λέμε RIP ; Ίσα ίσα η Μicrosoft δεν φημίζεται στο ότι καταστρέφει ότι αγοράζει αντίθετα μάλλον βοήθησε την Nokia να εξελιχτεί σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. RIP έπρεπε να γράφετε όταν η Google εξαγόρασε την Motorola και την κατέστρεψε κυριολεκτικά. Αντίθετα μόνο χαμόγελα πρέπει να σας προξενεί κάτι τέτοιο γιατί και οι τιμές θα πέφτουν πιο εύκολα και περισσότερες καινοτομίες θα υπάρξουν καθώς το Microsoft Mobile θα συνεργάζεται πιο ενεργά με το Microsoft Research.

Genesis

ρε chris τι λες τώρα η Nokia με windows phone δεν πάει πουθενά? η εταιρία που το 2013 ήταν στο Νο.2 στης πωλήσεις μετά τη samsung? ρε πάτε καλά έλεος τι άλλο θα ακούσω…όταν τα windows phone γίνουν καλύτερα από τα android σε 3-4 χρόνια θέλω να δω τι θα λέτε…τέλος πάντων η micro είναι μια από της πιο επιτυχημένες εταιρίες στον κόσμο και δεν νομίζω να έδωσε τόσα λεφτά για να αποτύχει στο τέλος μην λέμε βλακείες.

κάτι ακόμη δεν νομίζω να χρεοκόπησε λόγο της micro και το λογισμικό της είσαι σίγουρος ότι αναπτύσσεται πιο αργά από τα άλλα? εγώ βλέπω το αντίθετο. είναι ένα λειτουργικό που ξεκίνησε αργά και αρκετά γρήγορα πλησιάζει την κορυφή όταν το android/ios πέφτουν και ανεβαίνουν σιγά σιγά.

για κάντε μια έρευνα πριν γράψετε κάτι μην λέμε ότι θέλουμε δηλαδή.

nikolas

τα windows phone δεν πανε πουθενα; πας καλα ανθρωπε μου; ακουστε τι λεει!!! δες τις πωλησεις και το ποσο γρηγορα αναπτυσεται και μετα βγαλε συμπερασματα.

Chris

ΜΙχάλης το οτι έσωσε με τα office η microsoft την apple πραγματικά είναι οτι πιο άκυρο έχω ακούσει.Αυτοί που αγοράζουν mac τα παίρνουν για γραφείο και όχι για επεξεργασία ήχου εικόνας και λοιπα θεωρείς εσυ. Το ότι το καλύτερο προγραμμα επεξεργασίας ήχου είναι το logic x είναι φτιαγμένο απο την apple και δεν κυκλοφορεί για κανένα άλλο σύστημα δεν το γνωρίζεις προφανώς και ότι γενικότερα όσοι παιρνουν mac ασχολούνται με τέτοια προγράμματα γιατι το οικοσύστημα της είναι πολύ stable. Η microsoft απλά είδε πως μπορεί να βγάλει χρήμα και απο κεί , όσοι είχαν mac χρόνια χρησιμοποιούσαν openoffice όσο το χρησιμοποιούσαν γιατι αν ήθελαν υπολογιστή για office παίρνανε toshiba με 300Ε.Οπότε το σχόλιο σώθηκαν τα mac λόγω office πραγματικά λόγω άγνοιας και μόνο μπορώ να το δικαιολογήσω.Απο κεί και πέρα σε αυτό που αναφέρεις για την motorola είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την nokia οι εν λόγω εταιρίες (microsoft google) ηθελάν τις πατέντες μόνο να διαχειρίζονταν και ποσώς ενδιαφέρονταν για την παραγωγική τους λειτουργία.Τώρα το ότι λες πως h microsoft την βοήθησε να εξελιχθέι καταστρέφοντας την οικονομικά επίσης είναι ότι πιο άκυρο έχω ακούσει. Ας είχε android με τις συσκευές που πάντα δημιουργούσε και θα ήταν πάνω απο samsung… Συνέχεια »

nikolasx

ever απο τα πιο ακυρα σχολια ο απο πανω. γελανε και οι πετρες.

Chris

Nikolas και συ windows phone αγορίνα μου και μας ενοχλεί? Γιατι δεν βλέπω κάτι άκυρο, όσο funboys και να είστε το ότι η nokia ακολούθησε τα “επιχειρηματικά σχεδια” microsoft και κατέληξε να πωληθεί για πενταροδεκάρες δεν αλλάζει. Ότι γράφω έχει αιτιολόγηση.

Genesis

μήπως φίλε chris σου πέρασε από το μυαλό ότι επειδή το android είναι πιο συνηθισμένο στους χρήστες και για αυτό το λόγο πουλάει πιο πολύ και για αυτό οι εταιρίες δεν ρισκάρουν να βάλουν wp?
προφανώς δεν σου αρέσει η micro η γενικά τα wp δεν μπορώ να καταλάβω αλλιώς γιατί τόσο αρνητικά σχόλια.

nikolasx

chris ναι “αγορι μου” και εγω windows phone inovation “αγορι μου” οχι ladroid και λειτουργικα της Μπανανίας. ακομα να παρεις; εχεις γινει της μοδας 😉

Τομ

Παιδια μην αυταπαταστε οτι τα windows phone εχουν τρελη αναπτυξη. Σκληρο ανταγωνισμο με τα blackberry εχουν μην τρελαινομαστε κιολας.

Δημήτρης Χρηστου

Άσχημα νέα :'( .Μου άρεσε η Nokia. Γιατί Microft!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chris

Φίλε genesis το πρόβλημα μου είναι στο ότι έχει ένα store απαράδεκτο και όσο και να λένε κάποιοι ότι ανεβαίνει δεν βλέπω προσωπικά καμία διαφορά. Διατηρεί ακόμη και τώρα μια αισθητική σαν μωσαικό μπανιου με τα πλακάκια κατά τ άλλα εργονομικά. Μέχρι και το search των εφαρμογών για να είναι “διαφορετικό” το κανανε σαν γραμμή τρένου κλπ κλπ. nicolasx αν σε προσέβαλε το “αγορίνα μου” ζητώ συγνώμη απλά με ενοχλεί το να παραθέτω τις απόψεις μου και να σχολιάζεις γελάν και οι πέτρες. Άν διαφωνείς πές μου τι βρίσκεις λάθος σε όσα αναλυτικά λεω.

Μίτσος

καλά chris είσαι ότι νάνε, πραγματικά τι να πω…..εγώ fan τον android και έχω χειριστή και wp και είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό που δεν κολλάει καθόλου όχι όπως το android που για να μην κολλάει θες τετραπύρινο και 2gb ram, τα wp σου δίνουν διπύρηνα και 512mb και δεν κολλάνε πουθενά, που αν ένα andoid τα είχε αυτά θα το πέταγες από τα νεύρα σου.

σίγουρα η Νοκια δεν πρόκειται ποτέ να είναι στα καλύτερα της όπως ήτανε κάποτε αλλά θα μένει ανταγωνιστική και μια εξαιρετική επιλογή και η microsoft θα την ανεβάσει σίγουρα το πόσο πολύ δεν ξέρουμε αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα πέσει.

αν και θα προτιμούσα να μην την αγόραζε η micro αλλά αφού δεν μπορούσε να την κρατήσει την εταιρία καλύτερα που δόθηκε στα σωστά χέρια

nikolasx

κοιτα chris δεν εχω καμια ορεξη να το τραβιξω αυτο με τα σχολια μεχρι τις 12 τα μεσανυχτα, η Nokia μαζι με την Microsoft ειναι μια καινοτομια. οι αποκλειστικες εφαρμογες που εχει η nokia μονο και μονο αξιζει να παρει καπιος epενα windows phone κατα δευτερον μου εχει κανει την ζωη πολυ πιο απλη με live tiles και το ποσο γρηγορα ανταποκρινεται το λειτουργικο, εχω και apple συσκευη, δεν τρλενομαι πραγματικα. μαλα για αντροιντ δεντ ο συζητω ΚΑΝ.

nikolasx

+οτι στην Αθηνα αν παρατηρησεις ο κοσμος κρατα στα χερια του αρκετα windows phone. αν δεν πιστευεις, ριξε μια ματια εκει εξω 😉

Chris

Τομ συμφονώ απόλυτα και εγώ αυτό υποστηρίζω. Γράφουν για δυναμική και λοιπά η οποία στην πράξη δεν υπάρχει.Εδώ στο techblog υπάρχει άρθρο νικητής στην μάχη για την 3η θέση h microsoft.

nikolasx

ωχου μωρε, κατσε στο αντροιντ αγορινα μου και ασε ησυχο τον αρθρο.

Tom

Το ξερω. Εγω προσωπικα συμπαθω τα windows phone αλλα σαν εναλλακτικη μονο. Το android ειναι πολυ καλυτερο αλλα και οσοι δεν το συμπαθουν εχουν το ios. Τωρα να σου αρεσουν τα windows και να κραζεις ios και android που ειναι και τα δυο φοβερα mobile os μου φαινεται λιγο περιεργο αλλα περι ορεξεως. Μπορει να ισχυει και να μην μπορω να το καταλαβω. Μπορει απλα ο κοσμος να υπερασπιζεται αυτο που εχει. Δεν θα μαθουμε ποτε. Παντως εγω αν και ειμαι θετικος στα windows phone δεν θα τα προτιμουσα ουτε απο ios ουτε απο android. Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ειναι ειναι διαφορετικα και οτι ειναι Nokia. Περα απο αυτο ειναι πισω.

nikolasx

γελαω απλα με το σχολιο σου. πραγματικα.

Chris

Όντως βλέπω νόκια πρώην flagship που πλέον το πουλάνε στο σκρούτζ 200 ευρώ και τότε το παίρνουν.Πόσα samsung apple και αλλα βλέπεις στο δρόμο με το που βγούνε? γιατι το 1020 ακόμα δεν το χω δεί πουθενα. Το gs5 πάντως το χω δεί όπως και πρώτα και καλύτερα προιόντα apple.Συγχαρητήρια αν το θέτεις έτσι που πουλάει το 920 επειδή πήγε 250 Ε. Για ενημέρωση ούτε sammy ,lg,htc ούτε apple έχω. Γιατί δεν έχω λεφτά. Εγώ σχολια του τύπου πουλάω galaxy s5 για lumia 930 δεν κάνω έχω δεί και τέτοια.

nikolasx

χαχαχαχαχαχ μονο που δεν βλεπεις καλα, η δεν εχεις καλη παρατηριτικοτητα. γιαυτο γελαω.

nikolasx

βγαλτε χολη βγαλτε τηννννννν αντροιντ φαν, σας ποναει λιγο αλλα τσιροτο 😉 ε οχι και το αντροιντ καλυτερο απο windows phone το ios το δεχομαι.

Genesis

chris τα wp μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν πολύ πιο μετά από τα ios/android είναι λογικό να είναι πίσω στο store τους, θέλει δουλειά ακόμη σίγουρα αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, κοίτα σίγουρα θα ήταν καλύτερα να έμενε στα δικά της χέρια η ΝΟΚΙΑ αλλά αφού δεν μπορούσε λόγο οικονομικών τι να έκανε να την έκλεινε? κοίτα άμα γενικά δεν σου αρέσει κατανοείτε γούστα είναι αυτά αλλά άμα το δεις αντικειμενικά αναπτύσσετε σε γρήγορους ρυθμούς δεν ξέρω μέχρι πόσο θα το κάνει αυτό αλλά η διαφορά από wp 8 σε 8.1 είναι μεγάλη ούτε τα ios ούτε τα android δεν είχανε νομίζω μια τόσο μεγάλη διαφορά σε αναβάθμισει. κοίτα το store και μένα με ενοχλούσε το ότι δεν είχε την ποικιλία τον android που έχω συνηθίσει όπως και άλλα πράματα, όπως το ότι δεν έχει ομάδες κλήσεις η άμα έχει εγώ δεν μπορούσα να το βάλω. και αλλά που δεν μου έρχονται τώρα άλλα μου αρέσει το ότι είναι πιο γρήγορο και αυτό βοηθάει τόσο πολύ στην καθημερινότητα και το ότι δεν κολλάει που ακόμη νομίζω ότι βλέπω κάποιο όνειρο γιατί δεν γίνετε έχω συνηθίσει τόσο πολύ το android που μου φαίνεται κάπως αδύνατο. όταν ήταν να μπω και εγώ στον… Συνέχεια »

Τομ

Νικολα με ποιο σχολιο γελας;

nikolasx

η τελευταια παραγραφο σου “Genesis” +10. κρινουν πριν καν δουνε και χειριστουν ελα λειτουργικο, οχι για δυο και τρις μερες, για τουλαχιστον 2 βδομαδες.

Dimitrisdim14

Παιδιά τελικά η εξαγορά έγινε … Δείτε το σαν συνεργασία … Εγω πιστεύω οτι θα φέρει πολυ καλα αποτελέσματα … Λόγο του οτι ήδη η νοκια εχει φτιάξει φοβερά τηλέφωνα … Και ακομα φτιάχνει τα lumia ειναι πλήρη σειρά κινητών για όλες τις απαιτήσεις … Το μονο που δεν μου κάθεται καλα … Ειναι το επόμενο μου κινητο να λεει πάνω Microsoft αντί για νοκια …

Chris

Ncolasx λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης σου ελπίζω πραγματικά να είσαι μικρός και να γράφεις έτσι.Genesis όπως το θέτεις δεν διαφονώ ,πάντως συμφονώ με τομ στο ότι πάνω απο android ,ios δεν το βάζω.

Genesis

ρε παιδιά μην τσακώνεστε εντάξει τι γνώμη του είπε ο άνθρωπος και τη νομίζει και καλά έκανε.

πάντως έχω δει 1020 στη σχολή μου 4 καθηγητές μας έχουνε και άλλες 3 κοπέλες 😀
και γενικά το έχω δει το κινητό, αλλά ρε chris το 1020 βρήκες να πεις έχει μια κάμερα και αυτό που φαίνεται κάπως από πίσω δύσκολα το προτιμάνε…..

όπως είπα και πριν chris ο κόσμος φοβάται να τα δοκιμάσει τα wp λεφτά είναι αυτά δεν θέλει να πάρει κάτι που να μην μπορεί να το συνηθίσει και να το παρατήσει η να μην του αρέσει.
ειδικά στης μέρες που ζούμε στην Ελλάδα δεν ρισκάρεις εύκολα να πάρις μια συσκευή με ένα λειτουργικό που δεν το γνωρίζεις.

nikolasx

κοιτα, ας λενε οτι θελουν δεν με εδνιαφερει, το οτι σνομπαρουν ομως ενα λειτουργικο με εναν εναν εντελως λαθος τροπο αυτο ξεπερναει καθε χαζομαρα, προφανως και δεν ασχοληθηκαν αρκετα για να το μαθουν, οι εφαρμογες οι βασικες και πολλες παραπανω ηπαρχουν αυτο ας σταματησει καποια στιγμη.

Chris

Μα genesis και εγώ την γνώμη μου λέω και σε ότι έγραψα είπα την λέξη “πιστεύω” και άρχισε μία αντιπαράθεση που πραγματικά πρέπει να πληρώνει η microsoft για να υπάρχει τέτοιος ζήλος.

nikolasx

ναι μου δινει 100 ευρω ανα σχολιο.

Chris

Μακάρι να το κάνει γιατι τότε θα μπορώ να σε δικαιολογήσω.

nikolasx

χαχαχαχαχαχα εισαι θεος.

Haris

λοιπον μπορειτε να σταματ τους σχολ ο ενας android ο αλλος wp κοι ο παραλος ios οκ ο καθένας τν δικη του προσωπικη αποψη ολα καλλα ειναι
α και για τα wp ο nikolasx έχει δικιο πρ απ
μην κραξετε (για τις καρακαξες το λεω) μερικοι απο σας δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν

Panos7GR

Mission Complete! Συγχαρητήρια κ.Elop, επιτέλους κατάφερες να φέρεις την αποστολή σου εις πέρας!! 😉

GiannisMix

Παιδιά δε ξέρω τι όνομα θα χρησιμοποιεί αν θα είναι καλές οι συσκευές η κακες. Αυτο που ξέρω ειναι οτι σε 2-3-4 χρονια που όλος ο κόσμος θα έχει συνηθίσει και θα έχει μάθει τα windows 8 (και νεότερα) τότε τα windows phone θα είναι πρώτη επιλογή αγοράς. Θέλοντας και μη τη συνήθεια δεν την αγοραζεις. Η microsoft ξέρει και τη δημιουργει. Όταν όλοι έχουν σπίτι windows με live tiles τότε windows phones με live tiles θα αγορασουν. Και αυτο κανει απ όταν έφτιαξε τα windows 8 με το metro UI και τελειωσε τα xp.

Tom

@Giannismix ετσι οπως το θετεις δεν εχεις και αδικο. Ειναι μια σωστη σκεψη και πιθανοτατα ενας μακρυπροθεσμος στοχος της MS ολο αυτο. Με εβαλες σε σκεψεις τωρα..

J

Η Nokia δεν υπάρχει πια
Την πάτησε η microsoft

Dimitris F.

Παιδιά το “Rip Nokia” απο μένα πάει στην ονομασία ΝΟΚΙΑ και μονο ,γιατί κακά τα ψέματα, απο όλους μας σχεδόν πέρασε μια τέτοια συσκευή στα χέρια μας (είτε αυτό είναι το 3210,3330 κ.α). Αυτό θα αναπολήσουμε κι όχι το hardware της!

nikos

@GiannisMix δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό όμως τώρα που το λες ακούγεται πολύ πιθανό,για αυτό και η τόση προώθηση των live tiles στα Windows 8.Θέλει βέβαια χρόνο για την υλοποίηση του σχεδίου όμως σε 3 χρόνια περίπου που πιθανόν θα έχει σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 τότε όλοι θα αναγκαστούν να στραφούν προς τις νεότερες εκδόσεις των Windows οι οποίες φυσικά θα βασίζονται στα live tiles!

tiamat

τι windows 8 στα pc και windows OS στα κινητα μου λετε ρε!!! ,,τι να τα κανω τα σαπια!!!…περα απο το οτι ειναι απαισια οπτικα θελει να πληρωνεις καθε λιγο και λιγακι για εφαμογες! ξυπνατε!μη σας πιανουν κοροιδο τα αμερικανακια!!!…εγω παντως προτιθεμαι να μεινω με 7αρια στο pc μεχρι να τα καταργησει οπως εκανε στα XP ,μετα βλεπουμε..
οσο για κινητο με windows μονο αν πετυχω τρελη προσφορα οπως βγαινουν ολη την ωρα για να σπρωξουνε τα windows κινητα, αφου στην αρχικη τους τιμη δε τα παιρνει κανεις

nikolasx

θα το κρατησει το ονομα παντου σε site της microsoft μα παντου δεν εχει αλαξει τιποτα σε ονομασια των lumia κινητων ισα ισα Windows + nokia devices γραφουν και στο uk site της και στο ελληνικο. απλα συνεχιζει οπως πριν, την ελεγχει η microsft πλεον κε το ονομα Nokia. γνωμη μου απο αυτα που βλεπω και τις κινησεις της στο marketing. για να δουμε ομως.

Genesis

άλλος ένας από εδώ φίλε μου tiamat μάλλον δεν διάβασες τα πιο πάνω που έχω γράψει φαίνεται.
και ακόμη δεν τα έχεις δοκιμάσει και τα κριτικάρεις και εσύ τι να πω…

dimitrisF συμφωνώ και εγώ το μόνο που φοβόμουνα είναι μην αλλάξει το όνομα

Γιαννης

Η περίπτωση της NOKIA πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια , πως από Νο1 στον κόσμο καταντάς να προκαλείς τον οίκτο.

Panos7GR

Μέγα λάθος της Nokia ήταν η τόσο μεγάλη εξάρτηση της από την Microsoft. Σε αυτό βοήθησε, βέβαια και ο Elop. Ήταν μες το κόλπο και ήταν όλα μελετημένα και μιλημενα. Καταδίκασε το πολλά υποσχόμενο MeeGo (βασικά το σκότωσε πριν και κυκλοφορήσει), σκότωνε μέρα με την μέρα το πιο πλήρες out-of-the-box λειτουργικό, το Symbian και έκλεισε την Nokia σε ένα κλουβί κάνοντάς την να περιμένει από την Microsoft ένα ξεροκόμματο να φάει. Η Microsoft έκανε μπαμ πως την Nokia την ήθελε για τις πατέντες της και τα apps της. Από την στιγμή που ενώ είχε άτυπα την αποκλειστικότητα των WP η Nokia, η πρώτη που παρουσίασε WP8 smartphone ήταν η Samsung. Τώρα τα Nokia apps θα περάσουν σε όλα τα WP. Είναι θέμα χρόνου! Χρυσές δουλειές θα κάνει και στα WP η Samsung… Μπράβο Nokia! Τα WP παραμένουν σαν εναλλακτική. Τα 8.1 φέρνουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά μήπως και αλλάξουν την κατάσταση, αλλά θέλει ακόμα ψωμιά. Τα WP δεν συγκρίνονται ακόμα. Το Android και iOS είναι δύο σχεδόν πλήρη λειτουργικά γι αυτό και προχωράνε σιγά σιγά. Τα WP κάνουν “10 βήματα παραπάνω” γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνουν γιατί είναι άγουρα. Αλήθεια ξεχώρισαν επιτελούς τον ήχο για ειδοποιήσεις από τον ήχο για τα… Συνέχεια »

Chris

Panos7GR Και εγώ αυτό υποστηρίζω και γ αυτό πιστεύω πως η Microsoft μιλημένα με τον Elop την οδήγησαν στην καταστροφή.Και αφού ακόμα ήταν άγουρα (όχι πως πιστεύω πως ποτέ θα γίνουν ώριμα) γιατί δεν έφτιαξε συσκευές με το “ολοκληρωμένο” android και έφτιαχνε και lumia? Και ποιός δεν θα αγόραζε ένα 930, 925,1020 με android? Η πρώτη εταιρία θα ήταν. Δρόμος ανάκαμψης υπήρχε ηθελημένα δεν επελέγει να ακολουθηθεί. Χαζεύω το Νokia N79 που έχω στο ντουλάπι και η σύγκριση του οτι αυτή η εταιρία ήταν τόσο μπροστά, με την εικόνα κατάντιας: Windows Phone Λογισμικό και αγορασμένη απο την Microsoft που έχει τώρα και είναι πραγματικά
θλιβερό.

Mars

μια χαρα ειναι τα windows phone και οντως οπως καποιος προειπε πως σε 3-4 χρονια που θα γινουν τουμπανο ολοι οι android-fans θα πηγαινουν ή apple ή wp γιατι τοτε 1ον) θα εχουν βαρεθει να lagαρουν τα κινητα τους 2ον) θα εχουν βαρεθει τον ιδιο σχεδιασμο σε κινητα (σχεδον ολα μοιαζουν) 3ον) ειτε samsung ειτε htc ειτε sony κτλ εχουν το ιδιο λογισμικο (μην ακουσω περι sense και χαζομαρες). ο πολεμος τωρα αρχισε εφοσον ειδικα την τελευταια χρονια τα WP ανεβηκαν αρκετα. εαν του χρονου βγουνε και πετυχημενα windows 9 και ακουσουν τον κοσμο τοτε θα βγουνε και εξισουν πετυχημενα windows phone 9. και εννοω πετυχημενα οτι θα εχουν πετυχει να διορθωσουν 1ον) official apps απο οτι κυκλοφορει τοτε 2ον) να βαζει ο αλλος την οικογενεια του background photo (Γιατι αλλιως θα του λειπει να μην κοιταει το κινητο 24/7 συνεχεια?) καποια εχουν αρχισει να διορθωνονται με τα updates τους. και γενικα οσοι βριζουν τα wp κατα 90% δεν εχουν χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ και συνεχιζουν την καραμελα που διαβαζουν απο αλλους… “δεν εχει apps” “ολα ειναι μαυρα ή ασπρα backgrounds”. ειναι ευκολο να κρινεις χωρις να εχεις χρησιμοποιησει ποτε τιποτα. απλα μιλας safe γιατι εισαι ενας απο τους πολλους που αναπαραγουν… Συνέχεια »

tasos

Σύμφωνα με τη Nokia και την Microsoft….το brand name Nokia θα συνεχίσει να υπάρχει στα LUMIA, Asha, Nokia X και feature phones.

Chris

Στην κατηγορία stable και μη παραμετροποιήσιμο πάντως παίζει μπάλα το ios και ομολογουμένως πολύ καλα. Ενώ στην κατηγορία ελεύθερο και παραμετροποιήσιμο παίζει μπάλα και πολύ καλά to android.Οπότε περιθώρια ανάπτυξης εγώ δεν βλέπω εκτός αν σας αρέσει να αναμεταδίδεται τις ειδήσεις που μόνη της η microsoft δημιουργεί μπας και φτιάξει κλίμα.Σε τρία με τέσσερα χρόνια κανένας όμως δεν σκεύτηκε το πού θα έχουν φτάσει apple και google. Όσον αφορά το ότι πιστεύεται πως θα αναπτυχθεί το λειτουργικό λόγω windows 8 τότε πραγματικά πρέπει να κάνουν μέγα λάθος. Ότι πιο αποτυχημένο ήταν απο την εποχή των svista. Πέρυσι στο Πανεπιστήμιο μας είχε κάνει η γραμματεία ενημέρωση πως δίνονται free κλειδιά για windows. Η πρώτη ερώτηση ήταν το άν δίνουν για 7. Η ενημέρωση ήταν πως δίνονται κλειδιά μονο για 8 και πως είναι για πάντα και χωρίς κανένα περιορισμό. Σας ενημερώνω πως απο όλο το τμήμα μου δεν πήρε ούτε ενας φοιτητής όπως και πληροφορήθηκα απο όλα τα άλλα τμήματα λίγο πολύ το ίδιο παίχτηκε. Τώρα εσείς το πως καταλήξατε στο συμπέρασμα του οτί ειναι καλά τα 8 που είναι ότι χειρότερο έχω δει και το λέω οχι μόνο εγώ, και πως μάλιστα θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί το windows phone δεν… Συνέχεια »

Chris

Συμπλήρωση και συγνώμη για διπλό δεν υπήρχε ουτε ένας φοιτητής που να τα εγκατέστησε.Και η διαδικασία ητα της πλάκας με το πάσο γιννοτανε απο το site του πανεπιστημίου.

mikolasx

Ευχαριστώ @Author Haris για την υποστήριξη, απλα πράγματα ειναι, βλέπω τις κινήσεις της σαν εταιρία με καθαρό μυαλό, σιγά μην έβγαζε το όνομα “Nokia” που πουλάει ακομα. Εμένα πάλι τα 8 δεν μαρεσουν, τα 8.1 ομως τα λατρεύω, τα έχουν μαζέψει και γενικά όλο το modern UI της μαρεσει. Άλλωστε με ενα ενα κλικ…επιφανεια εργασίας. Ότι πιο παραμετροποιημενο λογισμικό ειναι.

Κωνσταντίνος

Φιλε Chris συμφωνω μαζι σου μονο στο οτι ενα μεγαλο κομματι του κοσμου δεν θελει για κανενα λογο τα Win8 αλλα οτααν ακουω αυτες οι αηδιες οτι ειναι “οτι πιο αποτυχημένο ήταν απο την εποχή των svista” τρελενομαι! Παιδια δεν δικαιολογειται να σας αρεσουν τα 7 και να λετε οχι στα 8 που ειναι πολυ πιο γρηγορα και ελαφρυα σε σχεση με τα 7..
Ναι ενταξει ολοι το ξερουμε οτι δεν υπαρχει ομαλη σχεση μοντερνου-κλασσικου περιβαλλοντος αλλα με τα Win8.1 και το Update 1 ειναι ολοκληρωμενο λογισμικο..
Και οσο για τα WP8 κατα τη γνωμη μου μπορει να γινει το ιδανικο λειτουργικο συστημα με καποιες αναβαθμισεις γιατι κακα τα ψεματα η μικρομαλακη εχει αρχισει να κινειται με πολυ γρηγορους ρυθμους… καλλιο αργα παρα ποτε ..

nikos

@Chris ρωτάς που θα έχουν φτάσει τα Android και ios σε τρία με τέσσερα χρόνια.Θα σου απαντήσω και εγώ με ερώτηση.Σε τι έχει αλλάξει το Android & ios την τελευταία διετία?Και εννοώ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ features!Ασε θα σ

nikos

Θα σου πω εγώ.Το Android σταμάτησε την υποστήριξη για αποθήκευση εφαρμογών και παιχνιδιών στην κάρτα μνήμης στην 4.4 (και κορόιδευε τα Windows Phone που στην 8.1 το έχουν)και συνεχίζει να κολλάει σαν βδέλλα!!!Όσο για το IOS το μόνο που κατάφερε ήταν από εκεί που ήταν μια χαρά σταθερό με το IOS 7 κόλλησε lagαρισματα απο το Android.

Chris

Κωνσταντίνε δεν τους αρέσει το ότι έχει ένα μενού έναρξης χάλι μαύρο. Είναι δυνατόν να γίνει μια μεγάλη επιφάνεια οπως είναι μια οθόνη λαπτοπ ή σταθερού(εκεί ακόμα χειρότερα) σαν μώσαικό μπάνιου? Και αυτά τα περι ταχύτητας που αναφέρεται ορισμένοι πραγματικά μου φαίνονται γελοία.:Eχω core 2 duo και ο υπολογιστής πάει σφαίρα με τα 7 δηλαδή αν είχα core i… kai ssd πόσο πιο γρήγορα θα bootare είπαμε υποστηρίζετε τα 8 επειδή με αυτά εγοράσατε pc αλλά δεν είναι δυνατόν να ακούω σχόλια ταχύτητας για τα 7 που είναι ότι πιο stable έχει δώσει η “μαλακη” πόσα χρόνια τώρα.Εγώ σφαίρα τα βλέπω τα 7 και μπορώ να πω πολύ καλυτερα και απο τα 8. Kώστα συμφονώ με αυτά που λές αλλα μήν ξεχνάς πως έχει φτάσει ενα σημείο κορεσμού εξέλιξης μετά απο τόσα χρόνια. Τώρα το οτι βγάλατε την άππλε με το ios εταιρία που laggarei θέλει και αυτό προσπάθεια. Ο κολλητός μου με το τεσσάρι και οσο του το δουλεύω που το λιώνω γιατι παίζω παιχνίδια δεν μου έχει κολλήσει ποτέ απο που και ως πού το δατε? Κινητό του 2010 και έχει φτάσει14 και τρέχει βούτυρο και η εταιρία ακόμη το υποστηρίζει.Πραγματικά αυτά με τα κολλήμ,ατα σε ios μην… Συνέχεια »

nikolasx

Εντελώς άκυρος ο από πάνω. Τι άσχετοι τελικά που υπάρχουν θεέ μου. Και ναι το ios λαγκαρει, iPad mini με την τελευταία αναβάθμιση.αυτά. Καλημέρα.

Chris

Νικόλας απο τον τρόπο που σχολιάζεις φαίνεται πως δεν έχεις επιχειρήματα.Και αν κάνεις παράπονα για λαγκ σε ipad μάλλον δεν έχει δεί galaxy tab ούτε και τα καλά “note 2014” εγώ συγκρίνω μεγέθη.

nikolasx

Ναι ειδα και τα δικά σου, τι να μου πει εμένα το galaxy tab βρε; Surface 8.1 pro η της Nokia το ταμπλετ, αυτά ειναι εργαλεία για δουλεια. Όχι παιχνιδομηχανές τύπου “galaxy”

Chris

Εγώ δεν έχω τέτοια απλά λέω.Γενικά δεν έχω ταβλετ γιατί το θεωρώ περιττό.Όσον αφορά το surface έξυπνη ιδέα σκουπίδι υλοποίηση απο την στιγμή που έχει 8.Επίσης θα σου ανα΄φερω πως αν θές υπολογιστή και ισχυρότερο απο το surface με ι5 αν έχεις αυτό. Μπορείς να βρείς με 400 ευρώ και να κάνεις και καλύτερα τη δουλειά σου. Εμένα δεν με απασχολεί ότι μου δήθεν πλασάρει η “μικροσοφτ”. Επαγγελματικό είναι ένα λάπτοπ φορητό και δυνατό. Τώρα τάμπλετ και ειδικά με windows 8 δέν το σχολιάζω, τα θεωρείς και εργαλεία και όλας ενω είναι οτι πιο ανύπαρκτο κυκλοφορεί και τα 2.

nikolasx

χαχαχαχαχαχαχαχαχ πραγματικα με το σχολιο το τελευταιω εχω λιωσει. για tablet μιλαμε. ελεος.

nikolasx

δεν μπορω αλλη αγνοια δηλαδη ελεος. πραγματικα.

Chris

Ναί όντως τα ακουμπήσατε μαζικά σε ότι προχειροδουλειές έφτιαξε η microsoft και όποιος σας λέει το αντίθετο επειδή δεν σας αρέσει το χαρακτηρίζετε αδαή και λοιπά. Δεν μου περισσεύουν για να τα σκορπάω αλλά όσο πατο τιμές και να φτάσουν που ήδη είναι γιατι δεν τα παίρνει κανείς ,τέτοιες υλοποιήσεις τύπου WIN8 k WP8 δέν θα αγλοραζα ποτέ. Παρεπιπτόντως συγχαρητήρια πρίν λιγες μέρες βγήκε επίσημη του ebay για wp άντε μέχρι του χρόνου θα πάρετε και snapachat σε κανα 2 χρόνια soundcloud και πάει λέγοντας και μιλάω πάντα για oficcial γιατί έτσι φαίνεται το κατα πόσο ενδιαφέροται οι οργανισμοί για τα εκπληκτικά WP8.

Κωνσταντίνος

Chris βασικα το λαπτοπ μου ειναι του 2011 και επειδη ειχε αρχισει να κολλαει και να πιανει τρελες θερμοκρασιες αγορασα τα windows 8 pro με την προσφορα που ειχαν στην αρχη.. αμα δεις το λαπτοπ τωρα δεν πιανει θερμοκρασια για κανεναν λογο και κολλαει μονο με πολυ βαρια προγραμματα γιατι με intel i3 δυο γενιες πισω ειναι λογικο.. και επειδη τα χω περασει σε 7 λαπτοπ πιστεψε με εχει κανει θαυματα..
Οσο για το surface pro 2 ενα εχω να πω, με το που εχω την οικονομικη ανεση να το αγορασω το χω παρει με χιλια γιατι το χω δει εν δραση και ειναι το απολυτο εργαλειο,βεβαια οχι για ολους, αλλα για μενα ειναι ιδανικο (ασχολουμαι με το μαρκετινγκ και η γραφιδα ειναι must) και γενικα ειναι πολυ δυνατο αλλα ξαναλεω ειναι ακριβο και δεν ειναι χρησιμο σε ολους..

Κωνσταντίνος

Chris αμα δεν σου αρεσει απλα μην παρεις δεν σε αναγκαζει κανεις.. απλα δεν σου ταιριαζει τελειωσε το θεμα επιλογη σου.. αλλα να καθεσαι και να θαβεις δεν βοηθα κανεναν.
Εγω το δηλωνω οτι τα windows ειναι μονοδρομος γιατι εξαρτωμαι απο ολες τις υπηρεσιες της microsoft αλλα απο επιλογη μου.. σεβομαι ολα τα λογισμικα και τους χρηστες τους γιατι δυστυχως ακομα δεν εχουμε δει το τελειο λογισμικο αλλιως θα το χρησιμοποιουσαμε ολοι και δεν θα υπηρχαν αυτες οι κοντρες.. (σορρυ για διπλο σχολιο)

nikolasx

ασχολιαστα ολα τα προηγουμενα οσο και να θες να μιωσεις, δεν μπορεις. η εφαρμογη του ebay για windows phone πριν δυο βδομαδες; και εγω πως εκανα αγορα απο το windows phone μου πριν 5 μηνες; γιαυτο σου λεω δεν εχεις ιδεα οτι θελεις λες. εφαρμογη για sound cloud υπαρχει οχι original αλλα ειναι μιλια μπροστα απο την αυθεντικη ακομα και απο ios ειδες; δεν εχεις ιδεα φενεται εξαλου οτι δεν τα εχει χειριστει καθολου η εφαρμογη λεγεται AudioCloud και γ@μαει. αυτη που χρησιμοποιω στο ipad δεν εχει να μου πει τιποτα απο αυτη που εχω στο κινητο την ανεπισημη. επιβεβαιωθηκα οτι δεν εχεις ιδεα.

Chris

Τεσπά δεν λέω για να το λέτε όλοι για την απόδοση των 8 μπορεί όντως να είναι καλογραμμένα.Σίγουρα για μένα όμως δεν είνιαι καλοσχεδιασμένα.Όσον αφορά το surface συμφονώ πως μπορεί να είναι χρήσιμο υπο προυποθέσεις όμως.Εάν εγώ δουλεύω excel kai word αυτά μπορώ να τα κάνω με ένα μηχάνημα των 500Ε.

Κωνσταντίνος

Chris αργησαμε αλλα νομιζω συμφωνήσαμε!!

nikolasx

ο καθε ενας αγοραζει αυτο για το οποιο το χρειαζεται. δεν τον αναγκαζει κανεις, αλλα και το να θαβεις χωρις καν να εχεις χειριστει ειναι οτι χειροτερο. τα παντα εχω δοκιμασει και γιαυτο μπαινω στην διαδικασια να σχολιασω ελευθερα.

nikos

@Chris συνεχίζεις να κράζεις τα windows 8 και WP8 χωρίς σοβαρά επιχειρήματα!Και εγώ στο pc μου έχω windows 7 αλλά όχι γιατί μου αρέσουν παραπάνω αλλά γιατί μέχρι τώρα δεν είχα τη δυνατότητα για τα 8 όμως σκοπεύω σύντομα να τα βάλω.Μην κρίνεις κάτι χωρίς να το έχεις δοκιμάσει,δεν παρουσιάζω το λογισμικό της microsoft ως ιδανικό και ουτοπικό όμως σίγουρα είναι πάρα πολύ καλό και βελτιώνεται.Οι παρωπίδες είναι άχημο πράγμα ΒΓΑΛΤΕ τις!

Chris

Δέν με ενδιαφέρουν Νικολα οι 3rd πάρτυ αυτο σου εξηγώ δεν είμαι εγώ άσχετος αλλά εσύ όταν δεν μπορείς να καταλάβεις πως περιμένετε πράγματα που για άλλους είναι δεδομένα.Πληρώνοντας κινητό περιμένο ένα store που χει υποστήριξη όχι απο κάθε άκυρο.Μπήκατε στην λογική ελεημοσύνης απο άλλα ντάλα developers επειδή Ψάχνετε μέχρι και το snapchat. δεν με νοιάζει όσο καλογραμμένες και να είναι.Για τον υπόλοιπο κόσμο όταν δεν υποστηρίζεται πάει να πεί οτι δεν τον ενδιαφέρει πολύ απλά δεν υπάρχει για αυτούς θεωρείται κάτι το άκυρο δεν το μειώνω είναι πάτος.Δηλαδή για το e banking εγώ θα περάσω πασσ σε εγαρμογή απο άσχετο developer γιατί η τράπεζα πειραιώς θεωρεί πως WP δεν υπάρχει?Εκτός αν βγήκε και αυτή χθες.

Chris

κωνσταντίνε πραγματκά χαιρόμαι!!!!!!!!

nikolasx

εισαι τραγικος απλα. γελαω, δεν μπορω να κανω κατι αλλο ουτε να ασχολουμε με ακυρους ανθρωπους.

tasos

Οπα κάτσε λίγο, στο τέλος θα μας πεις και ο Rudy Huyn δεν ξέρει από development. Όσοι λέτε είχα αυτό το κινητό κτλ. είναι άκυρο γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί διαφορετικά το κινητό του, btw eBay υπήρχε απλός το κάνανε update 2 κιόλας, κάθε βδομάδα βγαίνουν νεα bank apps.

nikolasx

@nikos καποιοι ανθρωποι οταν δεν ξερουν τι τους γινεται και εχουν κολλησει σε ενα πραγμα δυσκολα το μυαλο παει παραπερα, μενει, μουχλιαζει, σαπιζει. απλα αυτο. δεν αξιζει να ασχολουμαστε πραγματικα.

Chris

Πάλι χωρίς να επιχειρηματολογείς προσβάλλεις.Βασικά προσβάλλεις γιατι δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις.

Chris

ΝΑι όντως σαπίσαμε εμείς επειδή δεν αγοράσαμε τα σάπια της “μαλακής” για κινητά. Σαπίλα είναι αυτό που εφτιαξε η microsoft μαζί και το μαρκετ της.Και φαίνεται απο την υποστήριξη του.

nikolasx

βγες απο την σαπισμνη μπριζα σου. και κανε Update.

Chris

Ώς update θεωρείς τα WP?

tasos

Δείτε λίγο τα ακόμα πιο νέα χαρακτηριστικά στα Windows phone 8.1 https://wmpoweruser.com/massive-list-of-claimed-windows-phone-8-1-1-updates-leaked/

nikolasx

σαπιλα. φιλια.

Chris

Είδες που συμφωνούμε και αγώ αυτό λεω “σαπίλα” .

nikos

@Chris ούτε εσύ όμως μας επιχειρηματλογείς γιατί δεν σου αρέσουν τα windows 8 και τα windows phone.Αντιθέτως τα κράζεις όλα χωρίς λόγο!Μην φοβάσε μαμά google δεν θα σου κάνει αποκλεισμό εαν πεις οτι τα windows phone είναι ok,θα συνεχίσει να σου πουλάει το τελιοποιημένο android και μαζί δωρεάν lexotanil για να μην σπάσεις το διαμάντι σου από τα κολλήματα μετά από ένα χρόνο!Σίγουρα τα android είναι όμορφα και παραμετροποιήσημα όμως είναι ότι πιο κακογραμμένο υπάρχει!Αντίθετα τα windows phone δεν είναι τόσο όμορφα είναιόμως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ!!!Και εγώ ανάμεσα σε ομορφιά κα ιλειτουργικότητα διαλέγω το δεύτερο!Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να εθελοτυφλείς και να υπστηρίζεις με νύχια και με δόντια τη μαμα google,αν είναι έτσι πέρασε και στο pc σου android γιατι windows είναι άχρηστα…

j

παιδια ασ ηρεμησουμε. Τα wp ειναι αλαγκαριστα ναι μεν αλλα δεν μπορουν να συκριθουν με ios και android. Kυκλοφορησαν πιο μετα πραγμα σημαντικο, αλλα παντα θα ειναι ενα βημα πισω. Και επισης παρολου που εχω ios μου αρεσουν και τα wp στους περισσοτερουσ που ρωταω δεν αρεσει καθολου. Επισης τα wp ειναι πιο minimal αλλα τα titles γινονται βαρετα μετα απο λιγο. Ειναι ολα σχεδον τα ιδια. Μην αρχισετε επιθεση. Γνωμη μου και φιλικα παντα
j

(κινητο:ios 7.1.1 λαπτοπ: windows 7 & vista)

Dimitrinho

Μακρια απο windows παιδια, η microsoft σας κοροιδευει
ειχα windows phone πριν παρω το 5s μου και το ειχα μετανιωσει πικρα ειναι οτι χειροτερο σε λειτουργικο δεν λειτουργει τιποτα εχει ελαχιστες εφαρμογες σας ,κοροιδευουν καταμουτρα στην microsoft.
ποιος ο λογος να παρει windows phone απο την στιγμη που υπαρχουν τα δυο κορυφαια με τεραστια διαφορα λειτουργικα iOS και android;
Οσο για τα pc εγω τελειωσα για παντα με αυτα ειχα παντα pc απο το 1998 μεχρι το 2012 και εχω βαλει windows 95,98, millenium, xp,7 και στο τελος τι καταλαβα;οτι δεν ειχαν κατι το ιδιαιτερο πραγματικα εχω μετανιωσει πολυ που τοσα χρονια δεν επαιρνα mac που ειναι με διαφορα το καλυτερο και το πιο σταθερο λειτουργικο που υπαρχει.
Καντε ολοι μποικοταζ στην microsoft μπας και βαλει ποτε μυαλο μην αγοραζετε ποτε προιοντα τους.

nikolasx

χαχαχαχαχαχαχαχαχ με μερικους λιωνω τρελα. εγω ενα νερω στα eshop τα Lumia πανε καπνος. ελα καλημερες.

nikolasx

λατρευω και την apple δεν λεω καλη αλλα gps? μονο αυτο. δεν εχει δικο της. απο εκει και περα ο κοσμος ξερει. και το ξερει 😉

Chris

Niko δεν υποστηρίζω κανέναν άλλωστε το κιντό μου είναι 3 ετίας android και σέρνεται και η sony απο την πρώτη μέρα που το αγόρασε αναβάθμιση δεν μου έδωσε ποτέ. Όλους τους κράζω απλά όταν έχουμε 2014 δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι ακόμη περιμένουν. Έχω επιχειρηματολογήσει όπως kai o dimitrinho απο εμπειρία του.

j

αν θες να παρεις κατι καλο δεν παιρνεις κινητο. Οσο καλο και να ειναι το gps της νοκια. Αν θες καλο gps παιρνεις μηχανημα οχι κινητο, οπως και αν θες καλες φωτο παιρνεις dslr οχι το 1020. Ειναι καλα αλλα στο επιπεδο των αλλων δεν φτανουν

nikos

@j κανείς δεν θα σου επιτεθεί γιατί πολύ απλά εσύ λες την άποψή σου χωρίς να προσβάλεις κανέναν και τίποτα και την αιτιολογείς.Όσο για τα tiles δες λίγο πως άλλαξαν στα 8.1 και ίσως σου αρέσουν καλύτερα.Ναι το android και το IOS έχουν περισσότερες εφαρμογές αλλά όπως είπες είναι πιο παλιά και είναι λογικό. Κατα τα άλλα για να πάρεις android που δεν κολλάει πρέπει να σκάσεις 500 το λιγότερο και δεν έχεις ποτέ καλή υποστήριξη(ακόμη και νέξους μόνο 18 μήνες)και το ios δυστυχώς είναι πανάκριβα τα iphone.Και μια φιλική συμβουλή βγάλε τα v;ista απο το laptop σου αυτά είναι ότι χειρότερο έχει βγάλει η ms 😛

nikolasx

ναι ναι, θα εχω ξεχωριστο gps μια dslr ξεχωριστη και ενα τριποδο μην σου πω η μιπως και δυο gps? χμμμ… χαχαχαχαχα σας τζουζει μωρε που ειναι πρωτια σε αυτα! κλεινω με αυτο το σχολιο δεν μπορω μωρε να ασχολουμε αλλο. καταντια ειστε. inovation nokia+microsoft. οχι android και λαγκαρισματα.

nikos

@j κάποιος όμως που δεν μπορεί να τα πάρει όλα προσπαθεί να τα βρει όλα σε ένα νοικοκυρεμένα(από κάπου το έκλεψα αυτό)ακόμη και αν δεν αποδίδουν όπως αν τα είχες όλα αλλά σε ένα πολύ καλό βαθμό.

Chris

Όντως όταν δεν βρίσκετε εγαρμογές ανοίχτε το τζάμπα gps για να βρείτε το κοντινότερο σκρουτζομάγαζο να το διώξετε μπάς και παρετε τηλέφωνο γιατί αυτά τηλέφωνα δεν έιναι.Τώρα καάλαβα το gps nγια την κάμερα πέραν του 41 μπ που είναι για αφίσα γηπέδου δεν βρίσκω κάτι άλλο ενδιαφέρον ποιοτικότατος ο αισθηττήρας του ζ1 όπως κα ποιοτικότατος του 5ς μικρή ανάλυση αλλά στην ποιότητα εξαιρετικός άλλωστε θέλω φότο όχι αφίσες.

nikos

@Chris είσαι απλά ανεκδιήγητος ακόμη και τα καλά των wp τα βρίσκεις άχρηστα!δεν έχω λόγια…

Sot11

Πραγματικά έχω ξενέρωσει παρά πολυ, παίρνω ποσά χρόνια νοκια, έχω αλλάξει το λιγότερο 20 νοκια στην ζωή μου αλλα τώρα τέλος αυτο ήταν, πάμε για αλλα…..

Chris

Νίκο όλους τους κράζω ατελείωτο κράξιμο και σε google,apple απλά δεν μπορώ να δεχτω πως η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού και υπολογιστών συντηρεί κατι τόσο μέτριο.Με τα κεφάλαια που έχει θα μπορουσε να το έχει πολύ ψηλά. και όχι σε αυτή την μορφή εκτρώματος. Απλά μου φαίνεται πως κοροιδεύει.

Chris

Και ναι όντως είναι άχρηστα η κάμερα εκτός του μεγέθους αφίσας που δίνει σαν ποιότητα φακού και λοιπά δεν είναι τίποτα το ιδιέταιρο και του z1 και του 5s είνια πολύ ποιοτικές το οτι είνια σε χαμηλότερη ανάλυση για μένα καλό είναι λιγότερο mb και ανεβαίνουν fb σε 2 μιν. Τώρα για το τζάμπα gps έχω πέει γιάννενα ρε παιδιά με google maps και μου έφαγε 200 kilobyte. Έλεος σιγά την πρωτοπορία.Αυτά είναι παπάτζες για να εντυπώσιαστεί ο κόσμος σαν τις κινεζιές που έκανε η sammy μέχρι πέρυσι.

nikos

@Chris είπαμε σιγουρα θέλει δουλειά αλλά έχει πολύ καλές βάσεις,δεν νομίζεις οτι η λέξη έκτρωμα είναι λίγο υπερβολική?Τέλος πάντων δικαιωμά σου να μην σου αρέσει κάτι απλά θα μπορούσες να το δείχνεις πιο κόσμια.Συγνώμη και αν σε πρόσβαλλα σε κάποιο σχόλιο (αν και δεν νομίζω)και ας το λείξουμε το θέμα εδω…

Tom

Παιδια με ολη την ευγενια δεν προσφερεται κατι πια απο αυτην την συζητηση οποτε σταματηστε την να ηρεμησουμε ολοι. Ο καθενας ας παρει οτι θελει ωραια τα windows phone και τα nokia εγω πιστευω οτι ειναι καπως πισω επειδη πιστευω ενα λογισμικο ειναι οι εφαρμογες οι οποιες υποστηριζει. Ωστοσο λειτουργει αψογα ειναι διαφορετικο σε οψη και εχει πολυ καλες συσκευες απο την Nokia. Απο την αλλη το android ειναι πιο πληρες τα lag πια ελαχιστα ως και καθολου αν δεν γεμιζεις το κινητο σου με ενα σωρο πραγματα και το κανεις κανα reset καθε εξαμηνο (a la format στο PC). Απο κει και περα περι ορεξεω παιδια ειναι κακο για το site να συνεχιζεται η οπαδικη συζητηση που εχετε ανοιξει. Και το λεω εγω που το εχω κανει στο παρελθον στο σαιτ αυτο. Ηρεμια δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε

Chris

Παιδιά προς θεού εδώ σε όλους αρέσει η τεχνολογία και για αυτό σχολιάζουμε όχι για να κράζουμε ο ένας τον άλλον.Νίκο δεν έχεις να μου ζητήσεις συγνώμη για κάτι. Προσωπική μου άποψη είνιαι να κράζουμε τους πάντες μέχρι να φτιάξουν κάτι όπως το θέλουμε εμείς και όχι όπως βολεύει εκείνους.

J

@nicolasx ηρεμήσε. Την αλήθεια λέω. Αν έχεις λεφτά όπως σωστά είπε ο nick θα τα πάρεις ξεχωριστά γιατί ειναι καλύτερα απο ότι όλα αυτά ενωμένα. Γιατί θυμώνεις; Μέτοχος της ms είσαι; 😂

Tony Cool

R.I.P. Nokia. Έχουμε δει πολλούς κολοσσούς να γκρεμιζονται αλλά κάθε φορά που συμβαίνει παραμένει δύσκολο να το χωνέψουμε και να το συνειδητοποιησουμε. Μακάρι στο μέλλον να αλλάξει κάτι γιατί η προσφορά της στο χώρο υπήρξε καθοριστική, αν και χλωμό.

Genesis

έχετε ξεφύγει μερικοί έτσι

κάποιος είπε είχε wp και ότι είναι βλακεία και ότι το store του είναι άθλιο λοιπόν για να καταλάβουν μερικοί κάποια πράματα

ΤΑ WP ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η MICRO ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ STORE ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΒΑΖΩ ΤΑ ΑΠΑΡΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΑΖΗ ΠΙΟ ΠΟΛΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΟΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ IOS/ANDROID ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ

άμα δεν σας αρέσει απλά αφήστε ένα κόσμιο σχολείο και σταματήστε τα flames

Chris

Kαλά ας μπορούσατε να αλλάζετε συσκευές κάθε χρόνο οπως και εγώ δεν μπορώ και ζήτημα θα ήταν αν ξαναπαίρνατε τέτοιο τηλέφωνο. Και μήν αρχίσετε τα πουλάω Z1 Galaxy s4,s5 kαι iphone 5, 5s για WP γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι ψέμα, αυτά ούτε για το galaxy fame δεν τα παίρνεις.

Γιάννης

Εδώ είναι τα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς windows phone και όλα τα λειτουργικά μέχρι και τέλος 2013…

https://sourcedigit.com/1913-smartphone-os-global-market-share-data-2014/

Η πικρή αλήθεια είναι το 4% , αυτά για ανερχόμενο λειτουργικό κτλ. είναι καθαρά στην φαντασία κάποιων οπότε μην γράφετε ασυναρτησίες και αποδεχτείτε την πραγματικότητα.

Takis

Κρίμα για τη nokia ήταν ένας δυνατός παίχτης στα κινητά και έφτιαχνε σαν Nokia ποιοτικά κινητά και ανθεκτικά ,ειδικά με το 3310 ,τα symbian και τα asha.
Τα έπαθε αυτά διότι δεν αναπτύχθηκε και πριν εξαγοραστεί από την MS ,πρίν όλες τις συμφωνίες ,όταν οι άλλοι κατασκευαστές π.χ. Sony ,Samsung ,htc ,lg το 2009 πήγαν στο ρομποτάκι (android)- που αποδείχθηκε το μέλλον στα mobile os – η Nokia έμεινε στα symbian και τα κινητά με κουμπιά ,έπαθε όπως η BlackBerry.
Δυστυχώς δεν την έσωσαν τα WP που είναι ακόμα πίσω σε θέματα ανάπτυξης αλλά προχωράνε και αυτά με ταχύτατους ρυθμούς.
Ήταν τέλεια λύση για οποίον δεν ήθελε smartphone η Nokia με τα απλά κινητά που έφτιαχνε ,τώρα θα γίνουν όλα συλλεκτικά και η Nokia Microsofokia

Panos7GR

Το άρθρο έγινε chat μόνο και μόνο για να διαφωνούν έτσι για να διαφωνούν ο Chris με τον nikolasx. Η παραπομπή για τα “νέα” χαρακτηριστικά των WP8.1 γιατί έγινε; Για να μας δείξεις ότι έχουμε δίκιο ότι έχει πολλά ψωμιά; Ότι πήρε κάποια αυτονόητα που δεν δικαιολογουνταν για λειτουργικό που θέλει να χτυπήσει κορυφή; Που πήρε κάποια χαρακτηριστικά που το Android τα είχε από την αρχή της εμπορικής πορείας του; Που επιτέλους έφτασε το επίπεδο των Android /iOS πίσω στο 2011; Είπαμε καλό, χρυσό το mobile OS της MS, αλλά έχει χρόνο. Όσοείναι μη συγκρίσιμο… Με το Firefox OS αν είναι το συζητάμε, αλλά με Android και iOS όχι ακόμα. Πρέπει να περάσει τις παιδικές ασθένειες που έχουν όλα τα λειτουργικά στο ξεκίνημα και μετά θα μιλήσουμε σοβαρά. Εγώ το έχω πει και παλαιότερα τα WP έχουν βρει ήδη την αγορά τους. Η Microsoft δεν λέει να το καταλάβει… Τον δρόμο τον έδειξε το 520! Πάνω από τα μισά ενεργοποιημένα WP τρέχουν στο 520. Αν πιάσει το νόημα η MS τότε θα εκτοξευθεί. Στα hi-end απλά δεν υπάρχει στον χάρτη. Μόνο σε τιμές σκότωμα για να ξεστοκαρει η Vodafone είδα να αγοράζονται hi-end WP. Αυτό επίσης δεν λέει κάτι; Η… Συνέχεια »

hp201

ωραια η κλωτουμπα τoυ παραπανω. τωρα δεν λεει να βαζεις εφαρμογες στην sd χαχαχα. οσο για τα 32gb πεστα στους χρηστες των moto g και στο 95% των υπολοιπων android κινητών.

οσο για το τρολλ με το ονομα κρις και μονο το ότι λεει ότι δεν ειχε εφαρμογή για ebay καταλαβαίνεις ότι είναι ασχετος με το θεμα. αφήστε τον στην αγνοια του. android lag και ξερο ψωμι. ξερει αυτος.

nikos

@Panos7GR όλες οι ναυαρχίδες των μεγάλων εταιριών φέτος έχουν 16gb μνήμης(z2,htc one,s5) και αυτά δεν είναι αρκετά για πολλούς.Οσο για τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που δεν λειτουργούν σωστά από την κάρτα μνήμης για να το λες μάλλον έχεις samsung…

Genesis

panos γιατί άμα τα βάζεις στη μνήμη του κινητού σου δεν κάνει αυτά που λες ε? που άσε άμα γεμίσει η μνήμη του κινητού εκεί να δεις lag και αρκετές συσκευές έχουν 4 και 8gb μνήμη που δεν φτάνει και πρέπει να βάλεις SD μην λέμε βλακείες αυτά περί μνήμης και τέτοια είναι βλακεία που καθόμαστε και τα συζητάμε. τέλος πάντων, πάντως όλα μα όλα τα κινητά και λειτουργικά θα πρεπε να σου δίνουν την επιλογή να μπορείς να αποθήκευσης μια εφαρμογή όπου θες η στο κινητό η στην SD. και κάτι άλλο εγώ τουλάχιστον προσωπικά ποτέ δεν είπα ότι έχει φτάσει στα ios/android το wp αλλά υπάρχουν κάποια πράματα που όπως είπες και εσύ τα wp τα φέρανε τώρα ενώ το android τα είχε αυτό δεν πάει να πει τίποτα, γιατί αλλιώς εξήγησε μου γιατί κάποιος πρέπει να παίρνει ένα κινητό με 2b και τετραπύρινο επεξεργαστή για να μην έχει lag sto android που και πάλι θα έχει κάτι ψιλά ενώ το wp δεν έχουν τέτοιο θέμα. και για μένα για ένα λειτουργικό όπως το android να έχει αυτή τη βλακεία που πολλοί από εμάς το έχουμε το lag και να μας σπάει τα νεύρα και ένα λειτουργικό που… Συνέχεια »

petros

Rip γιατι απο δω κ περα οι συσκευες θα λεγονται Microsoft Mobile

και οχι Nokia.

Panos7GR

@hp210: Το Moto G ανεπανάληπτη value for money συσκευή κι αν είναι, δεν παύει να είναι εισαγωγικό μοντέλο. Τα 8GB που ξεκινάει είναι μια χαρά και κρατάνε την συσκευή να είναι προσιτή. Παρεμπιπτόντως το Moto G, έχει από την μάνα του υποστήριξη για USB OTG. Το ξέρω… Είναι άγνωστη λέξη για τα Windows Phone. Επί του πρακτέου σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί από απλό φλασάκι μερικών GB, μέχρι ολόκληρο σκληρό δίσκο για τα πολυμέσα του! 😉 Δηλαδή έχουμε και λέμε. Πες είσαι τόσο power user και θες και τα 8GB σε εφαρμογές, κανένα προβλημα! Βάζεις όλα τα πολυμέσα σου σε ένα στικάκι και τέλος. Από την άλλη υπάρχει και το “σύννεφο”. Και από μουσική όλοι οι πάροχοι έχουν συμφωνίες με υπηρεσίες μουσικής τύπου Sportify, αλλά κι ακόμα κι αν δεν θες πλέον μέσω Play Store είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και η Μουσική! Κομπλέ οι φίλοι με το Moto G; @nikos: Τα Ζ2, One M8, S5 και G3 (που μας έρχεται), έχουν υποδοχή για microSD. Οπότε τα 16GB για apps και η κάρτα μνήμης αποκλειστικά για πολυμέσα, συν ότι για πολυμέσα έχεις επίσης USB OTG + Cloud Storage. Δηλαδή τι εφαρμογές βάζεις εσύ και δεν σου φτάνουν τα 16GB; Οχι δεν… Συνέχεια »

Genesis

pano πολύ ωραία τα λες 🙂 εγώ προσωπικά είμαι στην 4.1.2 αλλά έχω φίλους που έχουνε και 4.2 και 4.3 και 4.4 για τι 4.4 δεν λέω πολλά διότι δεν πολύ έχω χειριστή αλλά για τι άλλες σίγουρα δεν είναι όπως τα προηγούμενα είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά βλέπω ότι έχουν μερικά θεματάκια περί κολλήματος, και γενικά όταν πάμε σε συζήτηση με τους φίλους μου περί κινητά και μου λένε ότι έχουνε κολλήματα και δεν είναι και οι μόνοι γενικά που διαβάζω σε φόρουμ,μπλοκ και άλλα γενικά και βλέπω άτομα που γράφουνε ότι έχουνε θεματάκια με τα κολλήματα όπως και μερικούς που έχουνε χειριστή wp ενώ ήταν σε android παλιότερα λένε ότι είναι πολύ καλύτερα και ότι δεν έχουν κανόνα κόλλημα εγώ προσωπικά έχω χειριστή το galaxy core,xperia j,galasy s3,s4, htc one v,xperia sp,αυτά έχω χειριστή σαν πιο πολλές φόρες και το έχω δει ακόμη και με το s4 σε μερικά σημεία όχι συνέχεια βεβαία έτρωγε κάτι σκαλώματα μικρά αλλά παίζουν και αυτά ρόλο από wp έχω χειριστή htc 8x,lumi 520 και προσωπικά εγώ δεν είχα κανένα θεματάκι,απλά εγώ σου λέω ότι έστω και το λίγο κόλλημα που θα έχει κάποιος σπάνια έως και σε μερικούς που έχουνε θέματά με… Συνέχεια »

Panos7GR

Ναι για σταθερότητα δεν το σχολιάζω καν. WP και δεν είμαι καλά. Όσοι γνωστοί μου ή συγγενείς με έχουν ρωτήσει για φθηνό και καλό κινητό η απάντηση μου ήταν Nokia Lumia 520. Όσοι το πήραν δεν το μετάνιωσαν. Γιατί πριν είχαν κάτι Xperia Tipo και Galaxy Ace και είχαν αγανακτήσει. Να πω και την αλήθεια μετά από κάποιο καιρό σχεδόν όλοι (οι άντρες, βασικά) με είχανε ρωτήσει αν μπορούν να αλλάξουν εμφάνιση γιατί ήταν λίγο βαρετά. (Πιστευω πως η συνήθεια των αλλαγών launchers στο Android που είχαν να τους επηρέασε). Τα WP είναι φοβερά για χαμηλές και μεσαίες κατηγορίες και η MS πρεπει να το κοιτάξει. Αν χτίσει μια βάση χρηστών από τα χαμηλά, μετά η μετάβαση θα είναι πιο εύκολη και τα WP τότε θα είναι πιο ώριμα για hi-end. Η Nokia σαν Nokia που ξέραμε πέθανε, δυστυχώς. Η τεχνογνωσία ίσως μείνει, αλλά και πάλι πάει ο Φιλανδός μας. Δεν συμμερίζομαι το rebranded που αναφέρθηκε πιο πάνω. Η MS είχε δείξει από καιρό για τι πράγματα ήθελε την Nokia. Απλά ελπίζω ότι τμήμα της έμεινε, από εκεί να δούμε κάτι καινούργιο. Ίσως εκεί αναγκαστικά να χρησιμοποιήσει το Symbian ή MeeGo (Sailfish OS) που παράτησε και να αναστηθεί τουλάχιστον ένα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.