Nokia: Πούλησε περισσότερο από τις Google, OnePlus, Sony, HTC και Lenovo [έρευνα]

Nokia πούλησε περισσότερο Google OnePlus Sony HTC Lenovo έρευνα, Nokia: Πούλησε περισσότερο από τις Google, OnePlus, Sony, HTC και Lenovo [έρευνα]

Η Nokia δεν επέστρεψε στην αγορά κινητών τηλεφώνων για να είναι κομπάρσος. Η Nokia επανήλθε με έναν και μόνο σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή της στην κορυφή, κάτι που αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα.

Πρόσφατα, μια έρευνα της Counterpoint Research “έδειξε” πως η Nokia κατάφερε να αποσπάσει το 1% της παγκόσμιας αγοράς των smartphones, έχοντας μόλις λίγους μήνες στον χώρο που κάποτε κυριαρχούσε. Όμως, η επιτυχία της Φινλανδικής εταιρείας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, μέλος της Counterpoint γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού Twitter λογαριασμού του πως τα 4.4 εκατομμύρια Nokia smartphones που πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ήταν αρκετά ώστε ο κατασκευαστής να περάσει μπροστά από την… μισή βιομηχανία, αφήνοντας πίσω πολλούς και μεγάλους ανταγωνιστές.

Nokia πούλησε περισσότερο Google OnePlus Sony HTC Lenovo έρευνα, Nokia: Πούλησε περισσότερο από τις Google, OnePlus, Sony, HTC και Lenovo [έρευνα]

Για την ακρίβεια, με την ξέφρενη πορεία της η Nokia ξεπέρασε, μεταξύ άλλων, τις Google, OnePlus, Sony, HTC και Lenovo, όλες τους μέχρι τα τέλη του 2017. Αν συλλογιστεί κανείς πως η εταιρεία έχει λανσάρει μόνο μια γενιά συσκευών (η δεύτερη θα παρουσιαστεί φέτος), με την οποία έδειξε την… πλάτη της σε ισχυρούς κατασκευαστές, αντιλαμβάνεται πως οι Φινλανδοί έχουν έρθει για να μείνουν. Στην ουσία, η Nokia εξαργυρώνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών τους καιρούς των ημερών δόξας της. Η ίδια ανταποδίδει με έγκαιρες, συνεπείς ενημερώσεις λογισμικού και φυσικά ποιοτική κατασκευή στα μοντέλα της.

Οι κατασκευαστές που τώρα βρίσκονται πίσω από την Nokia, μετά το τεράστιο άλμα της στα τέλη της περασμένης χρονιάς, στο σύνολο τους είναι οι εξής: HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad και Asus. Πλέον η εταιρεία στοχεύει στην κορυφή, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει τα σκήπτρα που κάποτε κατείχε.

Nokia πούλησε περισσότερο Google OnePlus Sony HTC Lenovo έρευνα, Nokia: Πούλησε περισσότερο από τις Google, OnePlus, Sony, HTC και Lenovo [έρευνα]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Συγχαρητήρια σε μια εταιρία που μια δεκαετία και πριν είχε το 80% της πίτας των κινητών. Με μοναδικά στο είδος τους κινητά και καινοτομίες που άλλες ακόμη ψάχνουν που ατυχώς όμως βρέθηκε εκεί που βρέθηκε. Και εις ανώτερα.

NikosAr

Το καταλάβαμε Ν Ο Κ Ι Α ….. πουθενά HMD …

djfapples

NikosAR αξίζει δηλαδή η νέα ΝΟΚΙΑ ή είναι Φινλανδία απ ονομα κ China από μέσα

JD

Ενω η Apple που ειναι Αμερικανικη στο ονομα και HON HAI κατασκευη ειναι κορυφη να υποθεσω…

Salmatias Daltis

Η νοκια ειναι ξανα το next big thing στην αγορα. Ειχαν την ευκαιρια τους hewai και htc κλπ αλλα την αφησαν

Agnostos13

Τα νέα Nokia είναι φινλανδικού σχεδιασμού-ανάπτυξης και κινέζικης κατασκευής η φασονάρονται εξ ολοκλήρου από κάποιο Κινέζο κατασκευαστή και η HMD δίνει μόνο το ok να μπει το λογότυπο Nokia;

One

Δίνει γρήγορα αναβαθμίσεις και δεν πουλάει πανάκριβα οπότε δικαίως έχει μια αύξηση στις πωλήσεις. Πάντως υπάρχει υπερκορεσμός στην αγορά κινητών και δύσκολα αποκτάς μεγάλο μερίδιο αγοράς αν δεν ξοδέψεις δισεκατομμύρια στο μάρκετινγκ.

Τσον

Μόνο νοκια ρε τα αλλά είναι τις πλάκας το 3310 μου ακόμα δουλεύει άψογα και κάνει τι δουλειά του σωστά είμαι Nokia lover Nokia στην κορφή και τα μυαλά στα κάγκελα

Blats

Να που η τόσο κραγμενη ΝΟΚΙΑ ξεφτιλισε κάποια μεγάλα ονόματα!μπράβο της
Στις 25 Φεβρουαρίου θα δούμε από ότι ακούγεται πολύ δυνατή συσκευή!!

Saša

Ψωφαω για τις κλισεδουρες τυπου “στοχευει στην κορυφη”, “έχουν έρθει για να μείνουν”, “ήταν αρκετά ώστε ο κατασκευαστής να περάσει μπροστά από την… μισή βιομηχανία”, “κοιταμε το επομενο παιχνιδι”, “στο τελος κερδιζει παντα ο καλυτερος” κτλ. Αν εγραφε HMD ομως δε θα περνουσε σε πωλησεις ουτε την HTC. Not bad για ξεκινημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.