Ο A12 της Apple θα είναι κατασκευής TSMC βασισμένος στην αρχιτεκτονική 7nm

a12 apple επεξεργαστής tsmc αρχιτεκτονική 7nm, Ο A12 της Apple θα είναι κατασκευής TSMC βασισμένος στην αρχιτεκτονική 7nm

Η εταιρεία TSMC έχει αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες από την Apple, για την κατασκευή του επεξεργαστή A12 που θα ενσωματωθεί στα iPhone του 2018, ο οποίος θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική 7nm η οποία θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά σε επεξεργαστή της Apple.

Το να μικραίνει το μέγεθος του επεξεργαστή συνεπάγεται πλεονεκτημάτων σε θέματα απόδοσης μιας και το να αυξηθεί το
πάχος του επεξεργαστή ενώ μικραίνει σε μέγεθος, δίνει τη δυνατότητα για χρήση περισσότερων τρανζιστορ σε μικρότερο χώρο. Πρακτικά, το όφελος για τον καταναλωτή είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας άρα και η αύξηση της αυτονομίας της συσκευής αλλά και μεγαλύτερης επεξεργαστικής ισχύος.

Η TSMC θα είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής του επεξεργαστή A12 μετά την εξασφάλιση όλων των παραγγελιών από την Apple στις αρχές της χρονιάς, βγάζοντας εκτός “παιχνιδιού” τη Samsung για την οποία υπήρξε η φημολογία πως θα συμμετείχε και εκείνη στην διαδικασία της κατασκευής του.

Η κατασκευή των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 7nm αναμένεται να φέρει αύξηση 20% στα έσοδα της TSMC για το 2018, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία στη βελτίωση των κερδών της στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Επίσης, πιστεύεται πως η TSMC θα ετοιμαστεί για χρήση τεχνολογίας η οποία θα τη βοηθούσε να κατασκευάσει ακόμα πιο μικρούς επεξεργαστές.

Η TSMC ακούγεται πως ετοιμάζεται, μέσα στο τρέχων έτος, για την κατασκευή μονάδας που θα μπορεί να κατασκευάσει επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 5nm ενώ το εργοστάσιο που θα αναλάβει τους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 3nm, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2020.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.