O CEO της Apple, Tim Cook, στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Την ετήσια λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή δημοσίευσε το περιοδικό TIME και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο CEO της Apple, Tim Cook, στην κατηγορία Titans.

Ο Cook έχει μπει στη λίστα πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη πέρυσι. Το 2022 βρέθηκε στην κατηγορία “Titans” και άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν “Artists,” “Innovators,” “Leaders,” “Icons,” και “Pioneers”.

Το προφίλ του Tim Cook στη λίστα επιμελήθηκε η Laurene Powell Jobs, η οποία γιόρτασε τη θητεία του Cook ως CEO της Apple και τη «συμπόνια και πειθαρχία» που δείχνει ως επικεφαλής της εταιρείας.

“Η Apple είναι το έργο ζωής του Tim Cook και σε αυτό το έργο, ο Tim επιδεικνύει μαεστρία. Ο Tim έχει επιδείξει μεγαλύτερο εύρος στην ηγεσία του σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου από οποιονδήποτε σύγχρονο CEO. Δεδομένου ότι τα προϊόντα και οι πολιτικές της Apple επηρεάζουν τον ίδιο τον χαρακτήρα της σύγχρονης ζωής, η δουλειά του Tim απαιτεί όχι μόνο επιχειρηματική σοφία αλλά και φιλοσοφική σοφία. Η έντονη πίεση του καθορισμού και της πραγματοποίησης της προόδου της Apple με μεγάλη ακρίβεια και της ανάληψης ευθύνης για τις επιπτώσεις της εταιρείας στην κοινωνία, είναι σχεδόν αδιανόητη. Ωστόσο, ο Τim το κάνει με συμπόνια και πειθαρχία, απευθυνόμενος στη φύση για να αναπληρώσει το πνεύμα του. Το καλοκαίρι μπορεί να τον βρει κανείς να κάνει πεζοπορία στα εθνικά μας πάρκα, γεμάτος δέος από το μεγαλείο των βουνών.

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στο τιμόνι, ο Tim έχει δημιουργήσει μια θέση όχι μόνο ως ένας από τους πιο θαυμαστούς CEO στον κόσμο, αλλά ως παράδειγμα ηθικής ηγεσίας, τεχνολογικής φαντασίας, περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανθρωπισμού. Για να παραφράσουμε μια διάσημη ομιλία του Θίοντορ Ρούσβελτ: Ο Τim αγωνίζεται γενναία, τολμά πολύ και ξοδεύει τον εαυτό του σε έναν μεγάλο σκοπό.”

Άλλα αξιόλογα άτομα στη λίστα του TIME 100 για το 2022 είναι οι Simu Liu, Zoë Kravitz, Michelle Yeoh, Zendaya, Amanda Seyfried, Oprah Winfrey, Mary J. Blige και Quinta Brunson.

Επεξεργάστηκε την 24 Μαΐου 2022 11:58

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.