Ο κύριος προμηθευτής LCD της Apple σώζεται οικονομικά από επενδυτές της Κίνας και της Ταϊβάν

LCD, Ο κύριος προμηθευτής LCD της Apple σώζεται οικονομικά από επενδυτές της Κίνας και της Ταϊβάν

Η JDI ή η Japan Display Inc. ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παραγωγή LCD, αλλά τώρα αγωνίζεται να παραμείνει σε λειτουργία παρά το γεγονός ότι αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της Apple για τα πάνελ LCD. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία θα σωθεί οικονομικά από Κινέζους και Ταϊβανούς επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GSMArena, η επένδυση θα είναι ύψους, περίπου 723 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προέλθει από Κινέζικης προέλευσης Silk Road Fund και τον Ταϊβανέζικο κατασκευαστή panel, TPK Holding Co. Αυτή η επένδυση θα αντιπροσωπεύει περίπου το 30-50% των μετοχών της JDI.

Ο κύριος λόγος για τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας είναι η αργή μετάβαση στην παραγωγή OLED οθονών. Η αγορά κινείται σταθερά προς τις OLED οθόνες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, η οποία χρησιμοποίησε LCD μόνο για το οικονομικό iPhone XR και αυτό ήταν το τελικό χτύπημα για την εταιρία. Μέσα από τις φήμες σχετικά με την Apple, ότι πρόκειται να χρησιμοποιεί OLED οθόνες για όλα τα iPhones από φέτος ή από την επόμενη χρονιά, τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα για την JDI.

Έτσι τώρα, η εταιρεία ψάχνει για επενδύσεις ώστε να φτάσει την παραγωγή των OLED σε μεγαλύτερη κλίμακα και για άλλη μια φορά να γίνει ένας από τους μεγάλους παίχτες στη προμήθεια οθονών στην αγορά.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι οι εταιρείες μελλοντικά θα στραφούν προς τις ολεντ… Τώρα γιατί τα κάνουν αυτά αυτοί ξέρουν….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.