Ο Mark Zuckerberg κατέθεσε αλλά οι Γερουσιαστές δε γνωρίζουν πως λειτουργεί το Facebook

Mark Zuckerberg κατάθεση γερουσιαστές δε γνώριζαν λειτουργία facebook, Ο Mark Zuckerberg κατέθεσε αλλά οι Γερουσιαστές δε γνωρίζουν πως λειτουργεί το Facebook

Φαίνεται πως αλώβητος πέρασε ο Mark Zuckerberg από την ακρόαση της επιτροπής της Γερουσίας των Η.Π.Α σχετικά με το σκάνδαλο Cambridge Analytica μιας και οι γερουσιαστές φαίνεται πως δε γνωρίζουν πως λειτουργεί το Facebook, τις λύσεις στα προβλήματα αλλά και το τι ήθελαν να πετύχουν με την κατάθεση αυτή.

Από τα πρώτα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια κατά την κατάθεση του Mark Zuckerberg στο Κογκρέσο είναι πως οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν έχουν γνώση της τεχνολογίας και παρά το γεγονός πως το θέμα ήταν το απόρρητο των δεδομένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξαν ορισμένες αστοχίες σχετικά με ερωτήματα που τέθηκαν στο CEO του Facebook.

Υπήρξαν πάντως και στιγμές όπου ο Zuckerberg δεν κατάφερε να εξηγήσει σε τι έκταση έγινε η καταγραφή της δραστηριότητας των χρηστών του Facebook σε πλατφόρμες πέρα από αυτό και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι χρήστες το 2015 ότι τα δεδομένα τους μοιράστηκαν με την Cambridge Analytica.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το ότι οι νομοθέτες δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το πως λειτουργεί το Facebook μιας και υπήρξαν ερωτήσεις προς το Mark Zuckerberg σχετικά με το πως είναι βιώσιμη η εταιρεία μιας και οι χρήστες που είναι μέλη τους δεν πληρώνουν για τις υπηρεσίες που τους δίνονται, με το Zuckerberg να απαντάει πως υπάρχουν διαφημίσεις που αποφέρουν έσοδα στην εταιρεία.

Στη συνέχεια άλλος γερουσιαστής ρώτησε πόσες κατηγορίες δεδομένων αποθηκεύει η εταιρεία βάσει των κατηγοριών των δεδομένων που το Facebook θέλει να μαζέψει, λαμβάνοντας απάντηση μέσω ερώτησης για τη διευκρίνηση του τι εννοούν οι Γερουσιαστές ως κατηγορίες δεδομένων.

Σε μια στιγμή όπου υπήρχε ένταση, ένας Γερουσιαστής είπε στο Zuckerberg ότι οι όροι χρήσης με τους χρήστες του Facebook είναι άθλιοι και πως θα πρέπει να γίνουν βήματα για τη βελτίωση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως αυτά τα μέτρα που αναφέρονται, υπάρχουν ήδη διαθέσιμα στους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής ρώτησε εαν θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σχετικά με τη διαγραφή των δεδομένων του, λαμβάνοντας την απάντηση πως μπορεί να διαγράψει όσα δεδομένα επιθυμεί αλλά και όλα τα δεδομένα του από το Facebook. Έπειτα, ερωτήθηκε εαν θα μπορεί να απαγορεύσει το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα του προς τρίτους, με το Zuckerberg να τον ενημερώνει πως υπάρχει ήδη η δυνατότητα αυτή.

Είναι απορίας άξιο πως ενώ οι Γερουσιαστές και οι νομοθέτες γνώριζαν για το θέμα της κατάθεσης του Mark Zuckerberg, δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Facebook έτσι ώστε να βγουν ακόμα καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως τα προσωπικά δεδομένα όλων μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stav

Γερουσιαστής προς Mark: ”Της μάνας σου το πες?” ….

Konstantinos

Το άθλιο CNN να γνωρίζει πως σε μια επιτροπή κατάθεσης πρέπει να λέγονται όλα ακόμη και αυτά που όλοι γνωρίζουν για να καταγραφούν στα πρακτικά. Αν κάτι από αυτά δεν αληθεύει θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του. Όταν πχ λέει πως ο χρήστης μπορεί να διαγράψει τα βίντεό του και την ίδια στιγμή το αρχείο του έχει όλα τα βίντεο δημοσιευμένα και μη στο ιστορικό του είναι αντίθεση.

Καλά θα κάνουν να προσλάβουν ακαδημαϊκούς να θέσουν κριτήρια και κανόνες σε μέσα κοινωνικής δικτίωσης

alekos

“Σπουδαίο” άρθρο απο το χαζό CNN. Κανονικά κάτι τέτοιους απατεώνες θα έπρεπε να τους είχαν στην φυλακή . Αλλά ο έλεγχος των ανθρώπων πάνω απ όλα.

giorgosgek

Θεατρο παιζουν να πουν οτι πανε να τον τιμωρησουν να πεσει στα ελαφρια και μετα απο λιγο να ξεχαστει και να συνεχισουμε ολη την ζωη μας

giorgosgek

Συμπληρωση του προηγουμενου σχολιου ουτε καν ορκιστηκε και ηταν τοσα πολλα ατομα απο τον τυπο που φαινεται οτι πουλανε παραμυθι οτι και καλα δικαζεται και θα τιμωρηθει

giorgosgek

Τελος η USA Today αναφερει σε αρθρο οτι τα τρια μελη της επιτροπης στις εκλογες ειχαν παρει χορηγια απο το Facebook εκατονταδων χιλιαδων δολαριων

KostasB

Πωω.. με αυτές τις στημένες “δίκες”…
Αλήθεια ποιος περιμένει να τιμωρηθούν τέτοια άτομα;
Μόνο για επιπλέον διαφήμιση έγινε όλο αυτό και για να ανέβουν οι μετοχές της εταιρείας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.