Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες των Η.Π.Α

Σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων, με τον οποίο οι χρήστες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων μιας και δεν επιτρέπεται η χρήση τους για οποιοδήποτε σκοπό χωρίς τη συναίνεσή τους. Αυτό όμως που παρατηρήθηκε στην Ευρώπη, είναι πως οι χρήστες δε μπορούσαν να επισκεφθούν ιστοσελίδες στις Η.Π.Α.

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων στην ουσία προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, με τις εταιρείες να είναι υποχρεωμένες να τον ακολουθήσουν. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμα σε αυτούς, και θα πρέπει οι εταιρείες που διαχειρίζονται τέτοιου είδους δεδομένα να ρωτάνε τους χρήστες εαν συναινούν ή όχι, στο να μοιράσουν τα δεδομένα τους σε τρίτους για οποιοδήποτε σκοπό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει χωρίς την έγκριση του χρήστη, μπορεί να προβεί σε καταγγελία και ο υπεύθυνος που προκάλεσε τη ζημία να υποστεί μέχρι και ποινικές κυρώσεις.

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες των Η.Π.Α, οι Los Angeles Times, New York Daily News και Chicago Tribune δεν είναι προσβάσιμες μιας και οι όροι τους δεν είναι εφάμιλλοι με αυτούς του κανονισμού προστασίας δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, αντί του περιεχομένου της ιστοσελίδας εμφανίζεται το εξής μήνυμα: “We are engaged on the issue and committed to looking at options that support our full range of digital offerings to the EU market. We continue to identify technical compliance solutions that will provide all readers with our award-winning journalism.”

νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων πρόσβαση ηπα, Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες των Η.Π.Α

νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων πρόσβαση ηπα, Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες των Η.Π.Α

νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων πρόσβαση ηπα, Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες των Η.Π.Α

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Μπράβο στην ΕΕ που έκανε κάτι τόσο σημαντικό για όλους μας. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάτι βασικό. Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι εξίσου εντυπωσιακή και οι καταχραστές να τιμωρούνται σκληρά & παραδειγματικά.
Σε αντίθεση στην ΗΠΑ …. η κυβέρνησή τους έκανε το ακριβώς αντίθετο δίνονται ελευθερία στις εταιρίες να καταχρούνται τα προσωπικά δεδομένα πελατών όπως επιθυμούν.

Konstantinos

Μπράβο ΕΕ.. Πολλά κακά αλλά το ασφαλέστερο σε ιδιωτικότητα και υγεία μέρος για να ζεις! ευχαριστούμε μπας και μπλοκάρουν μερικά σκουπίδια και γλιτώσουμε από το σπαμ

Κική

Δηλαδή σε αυτά τα sites που μας spammάρουν email αυτές τις μέρες όταν επιλέγουμε “Ναι” συμφωνούμε στο να συνεχίζουν να μοιράζονται τα δεδομένα μας με τρίτους? Τι αλλάζει στην πραγματικότητα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας