Ο νέος Snapdragon 710 φέρνει flagship χαρακτηριστικά σε mid-range smartphones

Ο νέος Qualcomm Snapdragon 710 θα αλλάξει τα mid-range smartphone φέρνοντας flagship χαρακτηριστικά σε οικονομικές συσκευές. Ο επεξεργαστής τοποθετείται ανάμεσα στο Snapdragon 660 και Snapdragon 845, ενώ οι πρώτες συσκευές με το νέο επεξεργαστή θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Με το νέο Snapdragon 710, στον οποίο οι κατασκευαστές smartphone έχουν ήδη πρόσβαση, θα μπορέσουν οι οικονομικές mid-range συσκευές να αποκτήσουν πρόσβαση σε high-end χαρακτηριστικά, όπως σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις των smartphone αλλά βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το Snapdragon 660.

Η Qualcomm τονίζει πως ο Snapdragon 710, βασισμένος στηνα αρχιτεκτονική των 10nm, θα αυξήσει τις επιδόσεις της AI, την επεξεργασία εικόνας λόγω του αναβαθμισμένου hardware. Για παράδειγμα, οι συσκευές με το συγκεκριμένο επεξεργαστή, θα μπορούν να καταγράφουν 4K HDR video καταναλώνοντας 40% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την ενέργεια που χρειαζόταν ο Snapdragon 660.

Το ότι ο επεξεργαστής βρίσκεται ανάμεσα στις σειρές 600 και 800 φαίνεται από τη χρήση του Kryo 360 CPU. Η Qualcomm έχει σχεδιάσει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή με δύο ARM Cortex-A75 πυρήνες χρονισμένους στα 2.2GHz και έξι ARM Cortex-A55 πυρήνες χρονισμένους στα 1.7GHz που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Με τον Kryo 360 οι απαιτήσεις είναι αυξημένες μιας και αναμένονται βελτιωμένες επιδόσεις κατά 20%, 25% πιο γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο και 15% πιο γρήγορη εκκίνηση των εφαρμογών σε σύγκριση με το Snapdragon 660 ενώ τονίζεται πως σημαντικές βελτιώσεις θα υπάρξουν στην αυτονομία των smartphone.

νέος qualcomm snapdragon 710 flagship χαρακτηριστικά mid range smartphone, Ο νέος Snapdragon 710 φέρνει flagship χαρακτηριστικά σε mid-range smartphones

Επίσης, ο Snapdragon 710 είναι ο πρώτος επεξεργαστής που δεν ανήκει στη σειρά 800 και διαθέτει τη δεύτερη γενιά του επεξεργαστή εικόνας Spectra μιας και ο Spectra 250 επιτρέπει γρηγορότερη αποτύπωση των καρέ σε συνδιασμό με την αυξημένη δύναμη που θα δίνει το hardware της συσκευής. Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα την αποτύπωση καλύτερων φωτογραφιών και video.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η Adreno 616 GPU η οποία θα δώσει βελτιωμένη απόδοση στα γραφικά κατά 35% καταναλώνοντας 40% λιγότερη ενέργεια και σε συνδυασμό με τον αριθμό των game developers που συνεργάζονται με την Qualcomm, οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα καλύτερα games στη συσκευή τους.

νέος qualcomm snapdragon 710 flagship χαρακτηριστικά mid range smartphone, Ο νέος Snapdragon 710 φέρνει flagship χαρακτηριστικά σε mid-range smartphones

Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο Snapdragon 710 θα μπορέσει να ενσωματώσει ακόμα καλύτερα τα χαρακτηριστικά της AI μιας και το SDK των ευρωνικών δικτύων της Qualcomm είναι αξιόλογο επιτυγχάνοντας μια αποτελεσματική συνεργασία του hardware με τα AI frameworks.

Ο Qualcomm Snapdragon 710 παρουσιάζει ομοιότητες με το MediaTek Helio P22 ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να δώσει δυνατότητες AI σε οικονομικά smartphone. Παρ’ όλα αυτά, οι επεξεργαστές παρουσιάζουν διαφορές μιας και ο επεξεργαστής της MediaTek στοχεύει σε συσκευές που τιμολούνται κάτω από τα 200 δολάρια ενώ ο Snapdragon 710 στοχεύει σε smartphone καλύτερης ποιότητας.

Πλέον είναι στο χέρι των κατασκευαστών να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Qualcomm Snapdragon 710 και από τη στιγμή που οι εταιρείες έχουν ήδη τον επεξεργαστή στα χέρια τους, τα πρώτα smartphone αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες για να διαπιστώσουμε τι έχει καταφέρει η Qualcomm και κατά πόσο ισχύουν όσα υπόσχεται.

νέος qualcomm snapdragon 710 flagship χαρακτηριστικά mid range smartphone, Ο νέος Snapdragon 710 φέρνει flagship χαρακτηριστικά σε mid-range smartphones

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Ο 660 έκανε σχεδόν 1 χρόνο να εμφανιστεί στην αγορά. Ο 710 να δούμε πόσο θα κάνει.

Κώστας Ζ.

Παιδιά, ο 660 είναι καλύτερος απο τον 650;
Εάν ναι, κατά πόσο; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

annonnaki

Ευχάριστο νέο. Το βάζει η xiaomi στο mi note 4 και έχουμε το επόμενο mid-range king smartphone.

vladimiros

Kωστας Ζ ο 660 ειναι καλυτερος ειναι συγχρονισμενος 2.2GHz και 1.84GHz ενω ο 650 ειναι 1.8GHz και 1.2GHz..επισης στα Benchmark ο 660 βγαζει καπου 110.000 και ο 650 γυρο στα 80.000..δεν εχουν τρομερες διαφορες παντος!

Κώστας Ζ.

@vladimiros, thanks φίλε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».