Ο Snapdragon 855 θα διαθέτει ξεχωριστή NPU για την AI

qualcomm snapdragon 855 ξεχωριστή npu, Ο Snapdragon 855 θα διαθέτει ξεχωριστή NPU για την AI

Με το Snapdragon 845 να βρίσκεται ήδη στις ναυαρχίδες του 2018, η Qualcomm ετοιμάζεται για το 2019, με το Snapdragon 855 να φημολογείται πως θα διαθέτει ξεχωριστή NPU για το χειρισμό των AI και machine learning λειτουργιών.

Η NPU (Neural Processing Unit) είναι αυτή που χειρίζεται τις machine learning λειτουργίες και την τεχνητή νοημοσύνη, με τη Huawei να έχει ήδη τοποθετήσει τη δική της ξεχωριστή NPU στον επεξεργαστή HiSilicon Kirin 970 to 2017, ενώ αναμένεται να ενσωματωθεί και στον Kirin 980 τον οποίο αναμένεται να δούμε στα smartphone της σειράς Mate 20.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 845 διαχειρίζεται τις machine learning και AI λειτουργίες χρησιμοποιώντας τους πυρήνες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που διαθέτει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο Snapdragon 855 θα διαθέτει ξεχωριστή NPU που θα αναλαμβάνει αυτές τις λειτουργίες, απελευθερώνοντας τους πυρήνες που χρησιμοποιούνταν για τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας τον επεξεργαστή ακόμα πιο ισχυρό.

Τέλος, ο Snapdragon 855 φημολογείται πως θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, ενώ μια ειδική έκδοσή του θα ενσωματωθεί σε αυτοκίνητα, εμπλουτίζοντάς τα με νέες δυνατότητες. Ο Snapdragon 845 είχε παρουσιαστεί στις 6 Δεκεμβρίου 2017 ενώ ο Snapdragon 855 αναμένεται να ανακοινωθεί προς τα τέλη του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».