On Telecoms FoxBox

Το Νοέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του πλήρους αυτοματοποιημένου συστήματος των 2 καναλιών της Fox, το βαφτισμένο προϊόν ως FoxBox, στην πλατφόρμα της ON Telecoms στην Αθήνα. Η εγκατάσταση του συστήματος περιελάμβανε ένα απομακρυσμένης διαχείρισης, πλήρως αυτοματοποιημένο Playout 2 καναλιών των FOX Life και FOX Life +1 με δύο βασικούς server και έναν backup server.

, On Telecoms FoxBox

Κάθε κανάλι έχει κύριο και εφεδρικό AirBox για το Playout, TitleBox για τα CG και Interactive Graphics, SubtitlePlus για τον υποτιτλισμό στα ελληνικά, ενώ το MEDIA ρυθμίζεται από SafeBox. Το σύστημα περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο των SNMP και MEDIA και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε online τηλεοπτικό κανάλι που έχει Internet, οπουδήποτε στον κόσμο.

Δύο ζωτικής σημασίας στόχοι που απαιτήθηκαν από τη Fox ήταν η πλήρης ενσωμάτωση του συστήματος με τις υπάρχουσες διαδικασίες του Fox playout στη Ρώμη με τη χρήση δημόσιου Διαδικτύου για την παράδοση όλου του περιεχομένου, των playlists και του ελέγχου και η χρήση συστημάτων που ελέγχουν για λάθη στη μεταφορά των αρχείων. Η ενσωμάτωση σημαίνει ότι PlayBox δέχεται τα προγράμματα από το traffic system της Fox, αναζητά το περιεχόμενο των αρχείων και αυτόματα τα κωδικοποιεί στο format παράδοσης έτοιμα για τη μεταφορά τους μέσω του Διαδικτύου για την τοπική μετάδοση οπουδήποτε στον κόσμο.

Ένα σύστημα ελέγχου πιθανών λαθών που ενδέχεται να προκληθούν από την μεταφορά των αρχείων, διασφαλίζει την αξιόπιστη παράδοση του περιεχομένου. Το σύστημα είναι πλήρως ανεξάρτητο με τους κύριους και εφεδρικούς AirBox playout servers στην Αθήνα και για τα δύο τηλεοπτικά κανάλια. Οι servers αναλαμβάνουν την αποστολή των media αρχείων ξεχωριστά για τον κάθε ένα, ώστε αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα μεταφοράς δεδομένων, ο δεύτερος server αναλαμβάνει το Playout για να μη διακοπεί η ροή.

Η απομακρυσμένη διαχείριση περιλαμβάνει τον επιτόπιο έλεγχο και την υποβολή αναφοράς σε όλους τους προεπιλεγμένους ενδιαφερόμενους (AMY DV, FOX, PlayBox). Κάθε σφάλμα μπορεί να ελεγχθεί και να αντιμετωπισθεί είτε από τη Ρώμη είτε από το κέντρο αποκατάστασης προβλημάτων της Fox στο Λος Άντζελες, και εάν είναι απαραίτητο, επεμβαίνει η PlayBox ή το AMY DV παίρνοντας remote τους Servers και διορθώνοντας το τυχόν πρόβλημα.

Το FOX Life, στην ελληνική του έκδοση ήδη μεταδίδεται από την 1η Δεκεμβρίου 2008 αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας της ON Telecoms, της μεγαλύτερης καλωδιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας στην Ελλάδα με περίπου 100.000 συνδρομητές, πλήρως υποτιτλισμένο στα ελληνικά και εκπέμπει 24/7, ενώ οι συνδρομητές της ON το απολαμβάνουν δωρεάν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2009.

Το σύστημα υποστηρίζεται τεχνικά από το AMY Digital Video, με το οποίο η PlayBox Technology Limited συνεργάζεται για τη διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων της στην Ελλάδα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AMY

Shop TV, Υπόδειγμα digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού

Όταν το Shop TV αποφάσισε την Άνοιξη του 2008 να δημιουργήσει ένα εύκολο στη χρήση, σταθερό αλλά και σύγχρονο σταθμό δεν περίμενε ότι σήμερα θα αποτελούσε ένα πρότυπο τηλεοπτικό σταθμό άμεσης και αδιάλειπτης ροής προγράμματος. Το AMY Digital Video ανέλαβε τη μελέτη και εγκατάσταση του εξοπλισμού χρησιμοποιώντας 1 Playout server της Bug.TV, 1 σταθμό εργασίας […]

Μικρά νέα AMY

Ματωμένα Χώματα, Τα ειδικά εφέ με Fusion5 της eyeon

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς του Alpha «Ματωμένα Χώματα» σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Στο επεισόδιο εντυπωσίασαν τα εφέ που δημιούργησαν οι κ.κ. Αντώνης Νικολάου και Χρήστος Κουτρουλός. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στενά για το καλύτερο αποτέλεσμα των επεισοδίων σε compositing και Matte Paints αντίστοιχα, και αναμένεται η τηλεοπτική σειρά […]

Reviews OnTelecoms TechblogTV

techblogTV | Οι νέες υπηρεσίες On TV της On Telecoms

Η On Telecoms αλλάζει, έτσι τουλάχιστον μας υποσχέθηκαν σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των νέων υπηρεσιών On TV που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου. 100.000 πελάτες έχει η On και θέλει να τους φροντίσει με νέες υπηρεσίες Video on Demand, αλληλεπιδραστικά videogames και 12 νέα κανάλια με όλα τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του […]

Word of mouth mouth OnTelecoms

On Telecoms | Ευτράπελα με πελάτες και οutsource τεχνικούς

Η αγανάκτηση των πελατών της On Telecoms έχει φτάσει στο αμήν και με το δίκιο τους. Έχω ξαναγράψει ότι είναι απαράδεκτο με τόσα προβλήματα η On να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο βάζοντας διαφημίσεις σε τηλεόραση, περιοδικά και αφίσες στο δρόμο, προσελκύοντας νέους δυσαρεστημένους πελάτες. Συγκεκριμένα έχω προτείνει να σταματήσουν τις διαφημίσεις και να δώσουν […]