Piper Jaffrey: Προβλέπει την πρώτη πτώση σε αποστολές iPhones από το 2007

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Piper Jaffrey, για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007, το τρίμηνο που τελειώνει τον Μάρτιο, η Apple θα δει πτώση στις αποστολές του iPhone, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της μιλούσαν για 62.5 εκατ. iPhones και έπεσαν κατά 12%, στα 55 εκατ. Όπως είπαμε, αν είναι σωστές οι εκτιμήσεις, θα είναι η πρώτη πτώση από το 2007. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ο αριθμός ήταν στα 61.2 εκατ., πολύ σημαντική αύξηση από τα 43.7 εκατ. iPhones του 2014.

Η εταιρεία ρίχνει και τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο, από τα 48.5 εκατ. στα 45 εκατ. αποστολές.

Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων οφείλεται στις ολοένα αυξανόμενες φήμες από τα εργοστάσια παραγωγής ότι η Apple έχει μειώσει τις παραγγελίες κομματιών.

Όσο για έσοδα, οι εκτιμήσεις μιλούν για 55.8 δισ. δολάρια το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που διανύουμε. Για το τρίμηνο που έληξε, εκτιμά ότι τα έσοδα ήταν στα 77 δισ. δολάρια από τα 75 εκατ. iPhones, τα 5.8 εκατ. Macs και 6 εκατ. Apple Watches, που απέστειλε η Apple.

apple to have first iphone decline, Piper Jaffrey: Προβλέπει την πρώτη πτώση σε αποστολές iPhones από το 2007

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

εγώ λέω με 56 δις ευρώ το χρόνο…να δώσουμε το χρέος μας στην apple να φέρει κανά εργοστάσιο και εδώ(να δουλεύουμε σαν τους κινέζους)…αγοράζουμε που αγοράζουμε απο Αμερικάνικη εταιρεία…να τους δώσουμε και όλους τους κωδικούς μας(κομμάτια να γίνει),να πάρουμε και ως εθνικό νόμισμα τα dollars…τα παιδιά μας είναι έτοιμα εκπαιδευτικά και πολιτισμικά με την Αμερικάνικη νοοτροπία…τι το κουράζουμε;έτοιμοι είμαστε.
να έχουμε να φάμε δεν θα έχουμε όλοι μας αλλά τουλάχιστον πουλώντας ένα νεφρό ένα σπέρμα,ένα πνευμόνι…θα μπορούμε να τα αγοράζουμε.κρά θα κάνουν άλλωστε για το γνήσιο ελληνικό και ένδοξο DNA…fashion style apple και τα μυαλά στα κάγκελα.Παο σάγαπώ Παο είσαι τρελα…οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας.ζήτω η ΝΤΠ…χαχα…είμαστε τέλεια.

Viel

Τι γράφεις; Κουτός είσαι τέλειος;;σε έχει χαζέψει το hating?

Νικος

Παει για κλείσιμο κι αυτη!!! Ακολουθεί κατα πόδας htc, sony, blackberry

ChrisG

όχι βρέ…δεν έχω δίκιο;με 56 δις ευρώ το χρόνο δεν γίνονται αυτά;για την χώρα μου νοιάζομαι.άλλωστε και προ μνημονίων δεν λέγανε οτι ήταν στα σχέδια να πάρουμε ίσως το dollar για έθνικο νόμισμα;νεφρά,σπέρμα δεν δίνουν στην Κίνα να αγοράσουν iphone;τρέλα αυτοί…τρέλα κι εγώ…εγώ ξέρω τι λέω.εσύ κατάλαβες τι γίνεται;

Νικος

ChrisG@ για νεφρο, πνευμονι δεν ξέρω αλλα να πουλησω σπέρμα ψήνομαι γιατι μεχρι τωρα παει στραφει και ειναι κρίμα

ChrisG

@Nίκος…έχω πεθάνει στο γέλιο…θεος…χαχαχαχα…εάν θελήσεις να κάνουμε μαζικές αγορές iphone…ξέρεις…μη διστάσεις.έρχομαι για backup.

Kostas

@ Νικος Φίλε η apple δεν είναι μόνο τα iphone ξέρεις… Οπως και η Sony βεβαίως δεν είναι μόνο τα xperia!
Ξεκολλάτε λίγο,το οτι πήρατε άλλη μάρκα κινητό δεν είναι αρκετό για να κλείσετε μια εταιρία!
Το κινητό που κρατάς στα χέρια σου τώρα κατά 90% σχεδιάστηκε σε Mac και η μουσικουλα που ακούς τώρα που γράφεις ότι γράφεις πιθανότατα ταΐζει τη Sony! Mη λέμε ότι θέλουμε

kVel

Μερικοί εδώ μέσα έχετε χαζέψει τελείως δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

VasilisA3

@Viel νομίζω πως πήρες την απάντηση σου σε άλλο post που έλεγα για το ότι μέχρι και η Apple αρχίζει την πτώση. Μπορεί η πτώση να είναι από τα 30000 πόδια σε αντίθεση με άλλες που πέφτουν από τα 10 πόδια αλλά είναι πτώση. Έχει κορεστει η αγορά γιαυτό λέω ότι λέω για την αγορά smartphones με την κατάσταση ως έχει σήμερα. Η τεχνολογία αλλάζει και πρέπει να προσαρμοζονται οι μεγάλες εταιρίες. Αν έχω άδικο θα το δείξει ο χρόνος.

ChrisG

apple και ξερό ψωμί.είναι τρέλα είναι τρόπος ζωής,είναι fashion style,είναι τεχνολογία,είναι πετυχημένο marketing,είναι…τρέλα και το φωνάζουμε:)

Iraklis

@ChrisG ο Πούτιν θα βγάλει κανα ηλεκτρονικό; Τι είπε ο Παΐσιος; Άντε τραβά σε κανα defencenet με τους Χρυσαυγίτες γιατί το χεις κάψει τελείως και δεν σε σηκώνει το κλίμα εδώ.

ChrisG

ηλεκτρονικό τι;τσιγάρο;δεν ξέρω αν καπνίζει να σου πώ την αλήθεια.ο Παίσιος δεν συγχωρέθηκε ο άνθρωπος;το defencenet τι είναι;εγώ Μητσοτάκη ψήφισα φίλε.δεν ξέρω για σένα…

viel

@VasilisA3 o μονος λογος που θα εχει πιο μειωμενη ζητηση (καιρος ηταν) ειναι διοτι για 8 χρονια καθε χρονο σπαει ρεκορ πωλησεων… ε ποσο ποια! ρεκορ δεν θα σπασει οχι οτι εχει προβλημα η εταιρεια

ChrisG

αυτή η άτιμη η κρίση που έχει κρατήσει τόσα χρόνια έφαγε την αγαπημένη μας apple.απαράδεκτη…δεν την σκέφτηκε καθόλου.μια χαρά ήταν το 6s και με σούπερ αναβαθμίσεις αλλά…ξέρεις τι θα πεί στα 77 δις έσοδα να χάσεις 5-6;δεν μείνουν χρήματα για τον Τim Cook μετά…θα πεινάσει ο κακομοίρης.

azriel84

Κάθε χρόνο πουλάει περισσότερα iPhone από πέρυσι, που τα περσινά iPhone είχαν πουλήσει περισσότερο από πρόπερσι κτλ… Λογικό κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό, εκτός και αν παρουσιάσουν κάτι ΠΑΡΑ πολύ δυνατό που θα πείσει κάποιους χρήστες Android να μεταβούν στο iOS. Αν καταφέρουν κάτι τέτοιο (δύσκολο), θα το δούμε σε 10 μήνες.

Agnostos13

“Απ´ το σπιτι δεν θα βγω… πινω μπα..νανα χυμο και γραφω techblog!”

Dimos

Αφήστε τα μίση και πιάστε το γα….σι…Μερικοί το χρειάζεστε επειγόντως εδώ μέσα!

9gag

δυσκολα να ερθει η Apple εδω περα…ειδικα τωρα που εχει βλεψεις για το Apple Car… που να συναγωνιστει το Pony???? ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ COOK???

Pony > Apple Car!!!! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.