Κενό ασφαλείας στο σύστημα συναλλαγών του επίσημου OnePlus ιστοτόπου;

Κενό ασφαλείας σύστημα συναλλαγών επίσημου OnePlus ιστοτόπου, Κενό ασφαλείας στο σύστημα συναλλαγών του επίσημου OnePlus ιστοτόπου;

Συνήθως, ένας εκ των κυριότερων λόγων που αγοράζουμε ένα προϊόν από τον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή του είναι η σιγουριά πως εκείνο θα είναι αυθεντικό, αλλά επίσης και η αξιοπιστία του συστήματος συναλλαγών που έχει το site.

Αυτό όμως ενδέχεται να μην ισχύει με τον διαδικτυακό χώρο της OnePlus που επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιοι αγοραστές των smartphones της, καθώς και αξεσουάρ τους. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές χρηστών στα επίσημα forums της εταιρείας πως η πιστωτικές τους κάρτες παραβιάστηκαν λίγο μετά την αγορά ενός προϊόντος από το site. Μάλιστα, εκτός των αναρτήσεων και των σχολίων από ενοχλημένους καταναλωτές, διεξάγεται και μια σχετική ψηφοφορία για να γίνει μια καταμέτρηση των περιστατικών και εκτίμηση του προβλήματος.

Κενό ασφαλείας σύστημα συναλλαγών επίσημου OnePlus ιστοτόπου, Κενό ασφαλείας στο σύστημα συναλλαγών του επίσημου OnePlus ιστοτόπου;

Όσο γράφεται το παρόν άρθρο έχουν ψηφίσει 252 άτομα, εκ των οποίων οι 73 υποστηρίζουν πως σε διάστημα το πολύ 4 μηνών από την στιγμή που καταχώρησαν την πιστωτική τους κάρτα στον OnePlus ιστότοπο, εκείνη έχει παραβιαστεί. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Μάλιστα, αν συλλογιστεί κανείς πως 84 ψηφοφόροι δήλωσαν ότι πλήρωσαν μέσω PayPal, μένουν μόλις 95 άτομα που αγόρασαν από την ίδια την OnePlus και δεν παρατήρησαν ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό της κάρτας τους.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κενό ασφαλείας στο σύστημα συναλλαγών του επίσημου website της εταιρείας. Αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, ο κατασκευαστής ενδέχεται να αντιμετωπίσει πολλούς εκ των εξαπατημένων αγοραστών στα δικαστήρια. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε περισσότερα για το νέο αυτό ζήτημα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ων

Γιαυτο αγοραστε απο ελληνικα πανεξυπνα καταστηματα με καπελο 150 ευρω……τιβνα τους πεις!

geo pap

κατι ασφαλές υπαρχει στην αγορα αραγε?

Νίκος

Κατά 99% και εμένα το ίδιο έγινε…
Αγόρασα πρόσφατα το OP5T και προχτές ανακάλυψα 2 άκυρες χρεώσεις, πρόλαβα και τις ακύρωσα

Κώστας Ζ.

@ geo pap τσίχλα απο περίπτερο

Σταύρος Χρι

Τι ήττα ήταν αυτή τώρα ; Πλάκα μας κάνουν έτσι ;

Cons

2 αγορές με χρήση χρεωστικής κάρτας από το site τους και όχι paypal.
Χθες με πήραν από τράπεζα τηλέφωνο για 5 συναλλαγές ύψους 130€ περίπου με αιτολογία paypal.
Φυσικά και δεν ήταν δικές μου.

Μάλλον τώρα εξηγούνται όλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.

Smartphones OnePlus

OnePlus 12R: Με UFS 3.1 σε όλες τις εκδόσεις

Όλες οι εκδόσεις του OnePlus 12R, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής αποθήκευσης 256 GB, διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο UFS 3.1 αντί για UFS 4.0.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11 & OnePlus 12: Αποκτούν νέες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη

Η OnePlus κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για τις τρέχουσες και τις προηγούμενες ναυαρχίδες της, το One Plus 11 και το OnePlus 12.