Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Quadriga, Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στο χώρο των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του 30χρονου ιδρυτή της τράπεζας Quadriga, Gerald Cotten ο οποίος συνέταξε την διαθήκη του μόλις 12 μέρες πριν πεθάνει, αφήνοντας την τεράστια περιουσία του στην μοναδική κληρονόμο, την σύζυγό του.

Αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη συναλλαγή κρυπτονομισμάτων στον Καναδά είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί λόγω του ξαφνικού θανάτου του ιδρυτή της Quadriga. Περίπου 137 εκατομύρια δολάρια σε μορφή κρυπτονομισμάτων φαίνεται να λείπουν, αποθεματικό το οποίο φαίνεται αδύνατο να αποκτήσει πρόσβαση η τράπεζα μετά τον θάνατο του μοναδικού αξιωματούχου του πιστωτικού ιδρύματος.

Quadriga, Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Σύμφωνα με πληροφορίες του Canadian Press ο ανώτατος δικαστής της Νέας Σκωτίας Michael Wood παραχώρησε την περασμένη Τριτη, στην Quadriga το δικαίωμα προστασίας 30 ημερών σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε αγωγές κατά της εταιρείας. Η εταιρεία που εδρεύει στο Βανκούβερ έχει επίσης λάβει προστασία από τους πιστωτές της.

Ο Cotten, ο οποίος ήταν μόλις 30 ετών, είχε την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των κεφαλαίων και των κρυπτονομισμάτων. Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Σκωτίας στις 31 Ιανουαρίου, η χήρα του, Jennifer Robertson, υποστήριξε ότι ο φορητός υπολογιστής στον οποίο ο Cotten “τακτοποιούσε τις συναλλαγές των επιχειρήσεων είναι κρυπτογραφημένος και δεν γνωρίζω τον κωδικό πρόσβασης ή το κλειδί ανάκτησης”. “Παρά τις επανειλημμένες και επιμελείς αναζητήσεις, δεν κατάφερα να τα εντοπίσω πουθενά”, δήλωσε στην ένορκη κατάθεσή της.

Quadriga, Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Η εταιρεία προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να διαπιστώσει αν τυχόν άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να ανακτηθούν αλλά οι συνεχείς προσπάθειες είχαν μόνο περιορισμένη επιτυχία στην ανάκτηση λίγων κρυπτονομισμάτων και κάποιων πληροφοριών από τον υπολογιστή και το τηλέφωνο του Cotten. Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, η εταιρεία διερευνά επίσης κατά πόσο κάποια από τα κέρδη της τράπεζας σε κρυπτονόμισμα θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλιστεί σε άλλο τύπου συναλλάγματος.

Λέγεται ότι περίπου 115.000 πελάτες της Quadriga κατέχουν υπόλοιπο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς με τη μορφή ρευστού αλλά και κρυπτονομισμάτων με την εταιρεία να εκτιμά ότι οφείλει περίπου κρυπτονομίσματα αξίας 190 εκατομμυρίων δολαρίων στους πελάτες της.

Με βάση τις ένορκες δηλώσεις η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων φυλάχθηκε από την Quadriga σε “cold wallet”/ “cold storage”) το οποίο βρίσκεται εκτός σύνδεσης και χρησιμοποιείται για την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων από διαδικτυακή πειρατεία ή κλοπή.

Τα προβλήματα ρευστότητας για την εταιρεία με έδρα τη Βρετανική Κολομβία ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018 όταν η καναδική τράπεζα CIBC πάγωσε 25,7 εκατομμύρια δολάρια κρυπτονομίσματος, αφού η τράπεζα είχε δυσκολία να καθορίσει ποιοι ήταν οι κάτοχοι των χρημάτων. Αυτά τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του Cotten, ο οποίος πέθανε απροσδόκητα λόγω επιπλοκών της νόσου του Crohn, ενώ ταξίδευε στην Ινδία, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου πάντα.

Quadriga, Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Gerald Cotten, ο Καναδός φοιτητής που βρισκόταν πίσω από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Quadriga CX, συνέταξε την διαθήκη του δώδεκα μόλις ημέρες πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο ξαφνικός θάνατός του άφησε 145 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κλειδωμένα σε bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα να προστατεύονται από τους κωδικούς του, 12 μέρες μετά την σύνταξη της διαθήκης του, στις 27 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με τα έγγραφα, άφησε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του Jennifer Robertson, και την έκανε την μοναδική κληρονόμο της περιουσίας του. Το ζευγάρι δεν είχε προλάβει να κάνει παιδιά.

Quadriga, Quadriga Bank: Λείπουν 137 εκ. δολάρια σε κρυπτονoμίσματα μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτή της

Ο ιδρυτής της τράπεζας περιγράφει στην διαθήκη του πολυάριθμα περιουσιακά στοιχεία που κατείχε, περιλαμβάνοντας αρκετά ακίνητα στη Νέα Σκοτία και στην Kelowna της Βρετανικής Κολομβίας, ένα Lexus 2017, ένα αεροπλάνο, ένα γιοτ Jeanneau 51 και τα τσιουάουα του, Nitro και Gully. Κατείχε επίσης λογαριασμούς στην Τράπεζα του Μόντρεαλ.

Πηγή 1 Πηγή 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Business Amazon Bitcoin

H Amazon ετοιμάζει σειρά για το σκάνδαλο FTX – Πόσα επεισόδια θα περιλαμβάνει;

H Amazon φέρεται να παρήγγειλε μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων για την πτώση του FTX από την εταιρεία παραγωγής AGBO.

Business Bitcoin

Μαύρη Τετάρτη για τα κρυπτονομίσματα, μεγάλη πτώση για το Bitcoin

Εχθές Τετάρτη το Bitcoin βούλιαξε σημειώνοντας πτώση 11% αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε να φτάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Internet Crypto Bitcoin

Χτυπήθηκε το Mailchimp, στόχος κρυπτονομίσματα σε πορτοφόλια Trezor

Εξελιγμένο σχέδιο phishing φυσικών πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί μέσα από την υπηρεσία email marketing, Mailchimp.