Ρωσικό “Hi-Tech ρομπότ” αποδεικνύεται πως είναι άνθρωπος που φοράει στολή

Κατά τη διάρκεια ενός τεχνολογικού φόρουμ στο Yaroslavl στη Ρωσία, το κρατικό κανάλι Russia-24 προώθησε το “πιο μοντέρνο ανδροϊδές”, ένα ρομπότ με το όνομα “Boris”, το οποίο μπορεί να μιλάει, να περπατάει και να χορεύει, αλλά φάνηκε πως ήταν απλά ένας άνθρωπος που φοράει στολή.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε πως από την αρχή που εμφανίστηκε το συγκεκριμένο “ρομπότ”, είχε κινήσει τις υποψίες των δημοσιογράφων σχετικά με το αν είναι όντως ένα ρομπότ, μιας και όχι μόνο έλλειπαν οι εξωτερικοί αισθητήρες του αλλά έκανε και περιττές κινήσεις κατά τη διάρκεια του χορού, κάνοντάς το να δείχνει περισσότερο ανθρώπινο παρά μια μηχανική κατασκευή.

Η αλήθεια βέβαια δεν άργησε να αποκαλυφθεί, μιας και φωτογραφίες από ειδησεογραφική υπηρεσία του Mikhail Khodorkovsky, ο οποίος είναι αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, δείχνουν έναν άνθρωπο που φοράει τη συγκεκριμένη στολή, αποκαλύπτοντας το ψέμα το οποίο ήθελε η κυβέρνηση να περάσει σαν τεχνολογικό επίτευγμα στους πολίτες της Ρωσίας.

Έτσι, ο “Boris” αποδείχτηκε πως είναι τελικά ένα “Alyosha the Robot” κουστούμι με αξία 3740 δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει ένα μικρόφωνο και ένα tablet για οθόνη. Στη σελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας, Show Robots, αναφέρεται πως το προϊόν δημιουργεί μια απόλυτη ψευδαίσθηση ότι αυτό που βλέπουμε μπροστά μας είναι ένα αληθινό ρομπότ, με την όλη υπόθεση να δημιουργεί απορία σχετικά με τους λόγους που δημιουργήθηκε έτσι ώστε να εξαπατήσει τους Ρώσους πολίτες.

Ρωσικό Hi-Tech ρομπότ αποδεικνύεται άνθρωπος φοράει στολή, Ρωσικό “Hi-Tech ρομπότ” αποδεικνύεται πως είναι άνθρωπος που φοράει στολή

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικ

χαχα ο Πούτιν μετά τις απάτες με τα αναβολικά είπε να μας πουλήσει και την cutting edge Russia… μόνο που το μόνο cutting edge είναι οι λεπίδες απο μαχαίρια, πλουτώνια, νευροπαραλυτικοί παράγοντες και άλλα τέτοια KGBιστικα κόλπα, που κατέχει καλά ο Βλαδίμηρος..

ΚώσταςD.

Τι ακυρο ήταν αυτό που έκαναν;;; οΟ!

|Eleoes

Polu kalos Nik marese opws to etheses.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.