Apple: Ζήτησε από τη Samsung 100 εκατ 5.5″ AMOLED panels για το 2017 [WSJ]

Σύφμωνα με την κινεζική έκδοση της Wall Street Journal, η Apple υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τη Samsung προκειμένου να την προμηθεύει με OLED panels για τα μελλοντικά iPhones. Την επικείμενη αλλαγή της Apple δεν είναι η πρώτη φορά που την ακούμε, όπως και την συνεργασία με τη Samsung.

Όμως, οι πληροφορίες που έρχονται σήμερα μας δίνουν περισσότερα δεδομένα. H Apple λέγεται ότι μέχρι το 2017 ζήτησε από την Samsung να έχει έτοιμα 100 εκατομμύρια AMOLED panels 5.5 ιντσών.

Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για το iPhone 7s, μιας και το iPhone 7 θα έρθει φέτος το φθινόπωρο. Επίσης το γεγονός ότι ζήτησε 5.5 ιντσών panels δείχνει ότι μιλάμε για την μεγάλη έκδοση του iPhone, το iPhone 7s Plus (ή όπως αλλιώς ονομαστεί). Η κανονική έκδοση του iPhone 7/7s αναμένεται να είναι στις 4.7 ίντσες.

Το σημερινό δημοσίευμα της WSJ δείχνει ότι η μετάβαση της Apple σε OLED iPhone, θα γίνει πιο γρήγορα απ΄ότι περιμέναμε. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για το 2018 με 2019. Μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί ότι θα συνεργαστούν με την Apple ήταν Samsung, Sharp, JDI, AUO και LG.

apple samsung amoled, Apple: Ζήτησε από τη Samsung 100 εκατ 5.5″ AMOLED panels για το 2017 [WSJ]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

φαντάζομαι όλοι οι iphone users τώρα θα σταματήσουν να αγοράζουν Iphones ε;
υπερκορεσμένα χρώματα,μεγάλη και αχρείαστη ανάλυση,burn in,γκρίζο λευκό…εν ολίγοις μπλά μπλά…δηλαδή το 2017 θα βάλει amoled και το 2019 oled;
ακόμη θα βάλει στις 4,7 ips και στις 5,5 amoled;σίγουρα μέχρι κάτι το σίγουρο κανείς δεν ξέρει αλλά όλα αυτά μου φαίνονται λίγο αλλοπρόσαλλα.

lolek

@Chrisg
Στο πρωτο μερος συμφωνω. Οι amoled ειναι τεχνολογιας oled απο οσο ξερω και εχουν παρομοιο τροπο λειτουργιας( οχι ακριβως ιδιο) οποτε συχνα εννουν το ιδιο. Αυτο που καταλαβα εγω απο το αρθρο ειναι οτι οι αναλυτες περιμεναν να γινει η μεταβαση το 2018/19 αλλα τελικα μαλλον θα γινει το 2017. Επισης δεν αναφερει πουθενα οτι θα βαλει ips στο 4,7 ιντσες απλα δεν εχει κανει την παραγγελια στην samsung.

ChrisG

@lolek ναι δεν αναφέρει για τις 4,7 κάτι αλλά 100 εκ για 5,5 είναι μεγάλος αριθμός.στις 4,7 πόσες θα μπορούσε να παραγγείλει;εκείνο που υποθέτω είναι οτι θα βγάλει τις 4,7 πάλι στην ίδια ανάλυση 750p και θα βάλει περίσιες οθόνες απο προηγούμενες παραγγελίες και στις 5,5 amoled ή oled.το πρώτο θα έχει ελαφρώς χαμηλότερη τιμή και θα παρουσιάσει τις 5,5 ώς “pro”,”premium” μοντέλο με μεγαλύτερη ανάλυση και πυκνότητα και πιθανώς καλύτερη κάμερα σε σχέση με τις 4,7(όπως ήδη δεν βάζει ois) όπως έχει ήδη διαρρέυσει.

Prideous

ChrisG
Εδω και 1.5 χρόνο (note 4 και μετά ) οι οθόνες amoled ειναι οτι καλύτερο !!!
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 17 θα ειναι ακόμα καλύτερες !!!
Εκτός αν η Apple πάρει οθόνες τεχνολογίας 3 ετών

ChrisG

@Prideous προσωπικά την οθόνη του Note 4 δύσκολα την αλλάζω και ισχύει αυτό που είπες.με την ανάλυση που έχει αλλά και την πυκνότητα με έχει απόλυτα ικανοποιημένο.την χαζέυεις κυριολεκτικά.έχω βάλει και wallpaper changer και είναι απόλαυση.
το τί θα βάλει σε amoled ή oled η apple και τι ποιότητα(γιατί υπάρχουν βαθμίδες θα δείξει…).
super amoled 2κ και ~570 ppi πάντως δεν θα έχει που έχουμε ήδη απο Note 4 γιατί απο όσα γνωρίζω η samsung τις κρατάει μόνο για τα μοντελα της.
όταν και ότι βάλει η apple θα το δούμε σε μετρήσεις.πάντως κάτι ακριβό σίγουρα δεν θα είναι καθώς θα μειώνει τα περιθώρια κέρδους.

alien

Γιατι ρε αpple ? θα βγαλεις την καλυτερη οθονη στην αγορα για να βαλεις amoled?wtf

Agnostos13

@ChrisG:
“super amoled 2κ και ~570 ppi πάντως δεν θα έχει που έχουμε ήδη απο Note 4 γιατί απο όσα γνωρίζω η samsung τις κρατάει μόνο για τα μοντελα της.”
Το πιθανοτερο ειναι να εχει καλυτερες απο αυτες…
Και προφανως η Samsung δεν τις κραταει για τα μοντελα της απλα δεν τις αγοραζει κανεις στη τιμη που τις πουλαει…
Μονο που η Apple και θα της πει “αγοραζω 5 φορες την παραγωγη σου για 1 χρονο” (για τη συγκεκριμενη ποιοτητα) με τοσα…θες;
Αν πει το ναι, κλεινει το deal!

ChrisG

@Agnostos13 για να μην έχουμε μία αέναη ανακύκλωση ένα θα σου πώ.
σε λίγο καιρό τα ξαναλέμε….στο θέμα “πιθανότερο να είναι καλύτερες” και στο θέμα κόστους-κέρδους.τα γνωρίζουμε άλλωστε…
τις super amoled δεν πρόκειται να τις δώσει όπως ήδη το κάνει και ας είναι όποιος θέλει.πάντα κάποιος θέλει κάτι για τον εαυτό του για να τον προτιμάς.αλλιώς όλοι πάνε στον άλλον.

giannis

το θεμα ειναι οτι τοσο καιρο κραζουμε κάποιοι την apple για το αυτονοητο: δεν μπορει αε αυτα τα λεφτα που ζητας να μην βαζεις amoled. η απαντηση δεν έρχεται απο την apple αλλα αο κάποιους κολλημενους που θεωρουν χρεος ζωης τους να την υπερασπιστουν οι οποιοι μας εχουν πρηξει ποσο χαλια ειναι οι amoled.
Και η ερωτηση ειναι: σε ενα χρονο θα χουνε στρωσει οι amoled της Samsung και δεν θα εχουν ψευτικα υπερκόρεσμενα χρωματα οπως πχ το s7;
Και φυσικα πρεπει η οθόνη του iphone 7s αν ειναι amoled να ναι καλυτερη απο του note 4. το note 4 κυκλοφορησε το 2014 οταν το iphone 6 plus ειχε ακομα lcd FHd. θελω να δω πως θα υπερασπιστειτε τοτε την amoled1 οθοναρα της apple

Η.

Έκανα τη μετάβαση από iPhone 3gs σε HTC m7 σε note4 και τώρα σε Huawei mate 8 . ταυτόχρονα συγκρίνω με το iPhone της γυναίκας μου. Ε, παρ’όλο που το mate 8 είναι ότι πιο σφαίρα έχω πιάσει, οι super amoled του note4 είναι ότι πιο ωραίο έχω δει. Με τρελή διαφορά όμως. Κι αυτά στην πράξη για καιρό. Γιατί είδα Κ το s7 δίπλα σε πολλά άλλα, από άλλο πλανήτη.!!!

Babis

Συγχαρητήρια στην Apple που αναγνωρίζει την Samsung στον τομέα των οθονών!!!

Gvirginia

@ChrisG Δηλαδή λες ότι κανένα κινητό άλλης εταιρείας δε χρησιμοποιεί Super AMOLED?

6s_plus

καλα μεγα λαθος για μενα εχουν οθοναρα με μολις 1080 x 1920 το 6αρι s χτυπαει σε οθονη κινητα με 4κ τι παει να κανει τωρα….

John

Με την βοήθεια της Samsung (από την οποία ήδη η Apple αγοράζει και άλλα εξαρτήματα όπως οι μνήμες) πιστεύω ότι θα καταφέρει επιτέλους να βγάλει κινητό της προκοπής γιατί ακόμη και οι πιστοί της φαν έχουν αρχίζει να αγανακτούν με τις μέτριες οθόνες και κάμερες που χρησιμοποιεί για λόγους κόστους.

bill

@6s_plus
αυτα που λες τα επεξεργαζεσε η απλα τα πετας ετσι?
η οθονη των Iphone δεν χτυπαει ουτε μυγα
κανε ενα search πριν μπεις εδω κ πεις οτι σ κατεβει στο κεφαλι

Mary

Προσωπικά δεν μου αρέσουν και πολύ οι amoled λόγω των αρκετά κορεσμένων χρωμάτων και όσα κινητά με amoled είχα στο παρελθόν είχα θέμα τα καμμένα πιξελ, τωρα αν καταφέρουν με κάποιο τροπο να μετριάσουν αυτά τα θέματα θα ειναι μια χαρά. Πάντως Το καλό με τις amoled στα Galaxy ειναι ότι έχουν το προφίλ χρωμάτων για να προσαρμόσεις τα χρώματα όπως τα θες.

petros

Επεξεργαστής samsung , οθονη samsung, κατα τα αλλα Apple 🍎

azriel84

Έχοντας δει όλα τα top Samsung και iPhone από το 2010 και μετά έχω να πω πως η μόνο φορά που η Sammy ξεπέρασε την Apple σε ποιότητα οθόνης ουσιαστικά και χωρίς ψευτοεντυπωσιασμούς των Κορεατών, ήταν πέρυσι με το S6. Μέχρι τότε, ακόμα και το Display Mate ήταν διχασμένο και έλεγε πως όσο εντυπωσιακές ήταν οι Amoled οι LCD IPS των iPhone είχαν άλλες αρετές και ήταν στην διακριτική ευχέρια του χρήστη να διαλέξει ποια του αρέσει. Αυτό άλλαξε με το S6 (best screen no questions asked) και είναι απολύτως εμφανές αν βάλεις ένα S5 δίπλα στο S6 πόσο καλύτερη είναι ο οθόνη του δεύτερου. Ακόμα δε περισσότερο η φετινή του S7.

Αφού λοιπόν τελείωσε το beta testing της Samsung, ωρίμασε η τεχνολογία και μπορούν πλέον να καλύψουν και την ζήτηση, η Apple έβαλε OLED στο Watch και θα βάλει και AMOLED στο iPhone. Ο αγώνας των ppi έχει σταματήσει εδώ και 2 χρόνια έτσι και αλλιώς και η Apple φαίνεται πως έχει στρέψει αλλού την προσοχή της όσον αφορά τα iPhone βλ Α9 CPU με επιδόσεις από άλλο πλανήτη, NVMe controller για το storage της συσκευής κτλ.

Agnostos13

@ChrisG:
Εσυ τι λες να ζηταει η Apple; Το stock απο το galaxy s1; Προφανως θελει τις τελευταιας τεχνολογιας που δινουν καλυτερα στοιχεια απο τις ips (οικονομια, μαυρο, φωτεινοτητα) με λεπτοτερο σχημα και ακριβη χρωματα και οχι κατι χειροτερο απο αυτο που εχει!
Και προφανως εφοσον η Samsung ειναι προμηθευτης της Apple οταν παιρνει λεφτα και οχι ανταγωνιστης δεν μπορει να κανει τετοιες διακρισεις…

Chris_BMW

azriel84@ Με κάλυψε η άποψη σου απόλυτα .. Αν κ επιφυλακτικός με την είδηση.. Πιστεύω πως η Apple θα κάνει την σωστή επιλογή ..Κ όχι βιαστική ..

giannis

@azriel84
πιο beta testing και ποια υπεροχη της samsung;
το 2008-2009 ειχα ταυτοχρονα ενα iphone 3gs και ενα samsung i8910 omnia hd με amoled.
η οθονη του Iphone ηταν αθλια σε σχεση με του samsung. Ξαναγυρισα σε iphone 4 το 2010 λογω του αθλιου Symbian και της αθλιας μπαταριας του Omnia ενω τοτε το android ηταν ακομα νηπιακο.
Ομως η οθονη των 4 4s 5 που ακολουθησαν δεν επιαναν μια μπρος στην amoled του S4 που με ενδοιασμους για το android δοκιμασα το 2013. και πως να συγκρινεις μετσ την οθονη του 5s με τον αλλο πλανητη του Note 3; σε τι σε λεπτομερεια απεικόνισης; σε εμπειρία χρησης; Η μηπως η οθονη του 6 plus to 2014 ηταν καλυτερη απο την ρυθμιζομενη σε ενταση χρωματων του Note 4;
Γι αυτο σου λεω αφηστε την καραμελα περι Beta testing.

Παρεπιτωντος το omnia HD το εχω ακομα…. μπορεις με τα ματια σου να δεις αν μετα 7 χρονια εχει πεσει η ποιοτητα των χρωματων, εχουν καει pixels και οτι αλλο φανταστείς να πεις

Darth

@ChrisG εδω κάνεις λάθος ΠΛΕΟΝ τα oled panels έχουν πλήρες rgb gamma… ετσι το τι θα δείχνουν και πως θα δείχνουν είναι όλα θέμα calibration… πχ πλεον τα oversaturated photoshopped χρώματα του s7 είναι επιλογή της samsung καθώς κατά κάποιο τρόπο είναι και brand name της

Nicktech

Εδώ μεσα οι περισσότεροι φαγώνονται για Apple Samsung …iOS android … Δεν ξέρω όμως τι παίζεται κάτω από το τραπέζι,(σιγά μην η Apple παραδεχόταν έτσι απλά κάτι ανώτερο από Samsung) παίζουν όλοι με την νοημοσύνη μας μέσω του μάρκετινγκ κτλ! Και εμείς απλά φαγωνόμαστε για το ποιος έχει καλύτερο κινητό, συσκευή σύμφωνα με τα δικά του γούστα ο καθένας. Anyway εγώ αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ συσκευές απ όλες σχεδόν τις εταιρίες λόγο της δουλειάς μου και το μόνο που έχω να πω είναι ότι το η κάθε εταιρία εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς, μην κράζετε ολη την ώρα!!!!

petros

Εχει καταντήσει η Apple σαν το carrefour μαρινοπουλος, καποτε μεσουρανουσαν και τωρα παραπαιουν , δες iphone SE πατωσε

Mary

Ναι ρε συ για κλείσιμο το πάει, ούτε να φάνε δεν έχουν…
Τα σχόλια σου είναι το ένα καλύτερο απ το άλλο.

giorgosgek

Εγω ξερω οτι η apple θα βγαλει κινητο με οθονη amoled στις 5.5 ιντσες. Που πηγε η κοινη λογικη της Apple και ολων των fan της; Νομιζα οτι δεν μπορουσαν να κρατησουν μπεζελοτηλεφωνο πανω απο 4 ιντσες γιατι δεν φτανει ο αντιχειρας. Χαλια οθονη η amoled, την αναλυση δεν την καταλαβαινεις , τσαμπα πηγαινει , μπρικια κολλανε εκει που τις φτιαχνουν. Ο κοσμος οπως και η αpple βλεπει τι ειναι το μελλον ,δεν ειναι τηλεφωνακια για να εχουν οθονιτσες , να πατε να παρετε feature phones διαφορετικα, ειναι υπολογιστες τσεπης ,γι’αυτο πλεον τα κινητα ειναι απο 5 ιντσες και πανω , με οθοναρες και αναλυσαρες που ολοι κραζουν , για να μην σου πεταγονται τα ματια εξω και να κανεις τις δουλειες σου σαν ανθρωπος . Η apple το καταλαβε και βελτιωνει τα κινητα για να πουλησει , δεν κραζω την apple που προχωρησε κραζω τους fan της που εχουν κολλησει, φανταστειτε ολοι να εβγαζαν 5.2 και η apple 4 ιντσες ακομα.Ναι καποιοι το προτιμουν , ισως απο 5.2 και πανω ειναι υπερβολικο , αλλα σχεδον ολοι προτιμουν απο 4.6 μεχρι 5.2 . Μαλλον γι΄αυτο το SE ισως εχει παει ηδη απατο και δεν ακουγεται.

azriel84

@giannis H επανάσταση στις οθόνες άρχισε από το 2010 και μετά και την retina του iPhone 4. Θα σε παραπέμψω στα άρθρα του display mate αλλά φαντάζομαι πως και την τηλεόραση σπίτι την έχεις με το saturation στο 100 και brightness στο 40 για να μου λες για το Omnia και το Note 3. https://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_2.htm https://www.displaymate.com/Galaxy_S4_ShootOut_1.htm Εν ολίγοις μέχρι τότε οι Amoled ακόμα εξελίσονταν (γκουχ beta testing γκουχ) και όταν βγήκε το iPhone 6 και το S5/Note 4 έγραψαν το παρακάτω με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: Comparing the LCD iPhone 6 and 6 Plus with the OLED Samsung Galaxy S5 and Note 4 Displays LCDs and OLEDs are the two leading mobile display technologies. The technologies are significantly different and each one has its own inherent strengths. The iPhone 6 and 6 Plus are the current Best Mobile LCD Displays and the Galaxy S5 and Galaxy Note 4 are the current Best Mobile OLED Displays. The iPhone 6 with a 4.7 inch 1334×750 display with 326 ppi corresponds most closely with the Galaxy S5 5.2 inch 1920×1080 display with 432 ppi. The iPhone 6 Plus with a 1920×1080 display with 401 ppi corresponds most closely with the Galaxy Note 4… Συνέχεια »

ChrisG

η apple έχει κάτι που κανένας άλλος δεν το έχει. m a r k e t i n g… και στην τουαλέτα να πάει ο Cook θα πουλήσει.άς το πάρουν κάποιοι χαμπάρι και άς πάψουν τις δικηγορικές και υπερασπιστικές γραμμές.ο @giorgosgek τα είπε μιά χαρά.όλοι θυμούνται τι έλεγε για τις οθόνες,την μνήμη του κινητού,την κάμερα,την αντοχή(δεν λυγιζε αλλά τελικά αυξήσανε την αντοχή με κράμα 4x φορές),τα chipgates κ.ο.κ…ξέρει την πατάτα να την κάνει ασημένιο αυγό. ότι βάζει θέλει ε κ ε ι ν η την συγκεκριμένη στιγμή να γίνεται viral και να πουλάει ώστε να διατηρείται ψευδώς το άισθημα της ανάγκης για “ανανέωση” και αναβάθμιση.διαφορετικά δεν θα πουλούσε στον αιώνα.κάποτε τρολλάραμε τις amoled αύριο θα τις βάλει.τίποτε καινούριο α ν α μ ε μ ε ν ο για όλους.κέρδη επιζητά ζημίες και τρύπες θέλει να κλείσει.εταιρειά είναι.δεν είναι το φιλαράκι σας να κερνά μπύρες. τώρα το Iphone τραβάει 4k…wow…φανταστικό…χαχα…και δείχνει το άλλον να τραβά βίντεο μέσα στα σκοτάδια.εδώ ο Cook μία φωτογραφία με τέρμα φώς χωρίς να θολώσει και ακούνητη δεν μπορεί να τραβήξει θα κινηματογραφήσουν κιόλας… χόρτασαν με τις ips τώρα θα βάλουν amoled ή oled να δείξουν “καινούριο” m a r k e t i n g.γνωστά αυτά…θα… Συνέχεια »

azriel84

@ChrisG

Έβαλε retina οθόνη. Ακολούθησαν οι άλλοι. Έβαλε 64bit CPU με 64bit mobile OS. Έτρεχαν να προλάβουν οι άλλοι gimmick το έλεγαν. TouchID (ναι ξέρω πως προυπήρχε αλλά όχι σε αυτή την μορφή ούτε ήταν τόσο λειτουργικό…), Siri άντε βουρ και οι άλλοι. Τώρα NVMe storage σε mobile συσκευή που άλλος δεν έχει, ίσως του χρόνου ποιος ξέρει… Παίζει safe με ολοκληρωμένες τεχνολογίες και όχι ημιτελείς λύσεις.

Αλλά ναι. Marketing όλα αυτά. Γι’αυτό υπάρχουν 1 δις iOS συσκευές εκεί έξω με τόσο λίγα συγκριτικά iOS προϊόντα. 100% αγνό παρθένο marketing. Καλό καφέ, σεβαστή η γνώμη σου (ναι έχει κάνει καφρίλες με το μέγεθος οθόνης. χάρτες κτλ) αλλά δεν με πείθεις, συγγνώμη.

petros

Μην σας φανεί παράξενο αν βγάλει και συσκευή edge η Apple, εδω ξαναβγαλε το iphone 5, θα κολωσει να βγαλει το S7 με ενα μηλαρακι στην πλατη??

ChrisG

@azriel84 φίλτατε κάνεις ένα μεγάλο λάθος.δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.την άποψη μου λέω,διαπιστώσεις κάνουμε.και να σου πώ και κάτι άλλο;
λές εδώ και 2-3 σχόλια οτι η samsung έκανε beta testing(s3 φίλων δουλέυουν εδώ και 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα απο τις ωραιότερες οθόνες)και ισχυρίζεσαι οτι η apple θα βάλει κάτι τώρα ενώ τόσα χρόνια το θάβατε ως ωρίμασει.και ερωτώ…
γιατί και στο android να μην μπήκε έστω λίγο καθυστερημένα τα 64bit έχοντας ωριμάσει;γιατί όχι και το touchID;γιατί όχι,γιατί όχι…;;;;
εξάλου η 64bit αρχιτεκτονική υπήρχε απλά υλοποιήθηκε σε mobile συσκευή.ε και;ποιό το κέρδος με 1 ram;ξέρεις γιατί μπήκε η 64bit αρχιτεκτονική;λόγω μνήμης.τι θα κερδίσεις με 1 ram στα 64bit και 3(βάζω και τα androids);τίποτε!m a r k e t i n g φίλτατε ήταν και αυτό απο την apple.;έχω Note 4 με 32bit έλα να τα βάλουμε δίπλα δίπλα με 64bit κινητά.
για ποιά Retina αναφέρεσαι;ούτε της apple δεν είναι καλά καλά.ψάξε και πές μου αν έχω άδικο.εμπορική m a r k e t i n g ονομασία ήταν.αγνό παρθένο…
μετά μου λές οτι δεν σε πείθω…συγνώμη αλλά ούτε εσύ με πείθεις αν το θέτεις έτσι.

Agnostos13

Η αρχιτεκτονικη 64bit πλεον εχει χρησιμοτητα στο iOS καθως απο το 2015 καθε εφαρμογη του AppStore υποχρεωτικα πρεπει να εχει εκδοση 64bit! Στην πραξη μια συσκευη που τρεχει 32bit μπορει να μην χανει πολυ σε επιδοσεις εχοντας μια ram 3 gb…αλλα η σημαντικη διαφορα ειναι στην αποδοτικοτητα.
Επισης οταν κυκλοφορησε η retina ηταν το μεταιχμιο της απιξελιαστης οθονης (με την ιδια λογικη που λειτουργει το dpi στα περιοδικα)…πλεον εχουμε φτασει στο αλλο ακρο της υπερβολης (κυριως λογω των κατασκευαστων panel που ψαχνουν περισσοτερα εσοδα).
Τελος αρχικα οι (s.am)oled ειχαν αρκετα προβληματα οπως κορσεμενα χρωματα, λαθος απεικονισεις (ειδικα στο πρασινο χρωμα), χαμηλη φωτεινοτητα, συχνο καψιμο pixel κλπ…εν αντιθεση με τις IPS που αποτελεσαν την εξελιξη της lcd διαθετοντας ιδανικη οξυτητα και πιστοτητα χρωματων με υψηλη φωτεινοτητα και μεγαλη γωνια θεασης.
Πλεον (τα τελευταια 2-3 χρονια) οι amoled εχουν βελτιωθει με καλυτερη πιστοτητα χρωματων (λογω της ρυθμισης κορεσμου που εχει ενσωματωσει η samsung), μεγαλυτερη φωτεινοτητα ενω διατηρει σταθερα τα θετικα της γνωρισματα που ειναι η χαμηλη καταναλωση ενεργειας και το λεπτοτερο προφιλ (βασικοτατο χαρακτηριστικο για την Apple). Τι σχεση εχει λοιπον το τι ελεγε ο Jobs το 2011 με το σημερα;

*για ολα τα παραπανω μπορειτε να δειτε σχετικες μετρησεις στο διαδικτυο

ChrisG

πάλι θα στο ξαναπώ.η διαφορές ανάμεσα στα 32 και 64 είναι μηδενικές σχεδόν στην ποσότητα μνήμης που συζητάμε.όταν η apple έκανε μετάβαση στο Iphone είχε 1ram και σήμερα 2.όταν βάλει 4 και άνω τα ξαναλέμε.ούτε και στο android μέχρι τα 3 δεν υοήρχε λόγος και το βλέπω απο το Note 4 που θερίζει.ο λόγος ήταν καθαρά marketing και απο την στιγμή που άλλαξε αρχιτεκτονική στο λειτουργικό λογικό θα ήταν να αλλάξει και τις εφαρμογές.αν γίνόταν το αντίθετο να σε ανησυχούσε.
για τις οθόνες δεν θα επιμείνω διότι ο καθένας το βλέπει απο την δική του οπτική και σου εξήγησα με παράδειγμα.ο Jobs το τι έλεγε με το τι έκανε και κάνει σήμερα δεν έχει καμία σχέση.

karigalos

πολυ καλα κανει αν και δεν θα ειναι οι top οθονες που βαζει η sammy στις ναυαρχιδες της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.