Samsung: Ανακοίνωσε τον Exynos 7 Series 9610 SoC

samsung ανακοίνωσε exynos 7 series 9610 soc, Samsung: Ανακοίνωσε τον Exynos 7 Series 9610 SoC

Η Samsung προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου της επεξεργαστή, του Exynos 7 Series 9610 αρχιτεκτονικής 10nm με τεχνολογία FinFET και εξελιγμένα multimedia χαρακτηριστικά για τις mid-range συσκευές. Οι επεξεργαστές της σειράς Exynos 7 χρησιμοποιούνται κυρίως για τη σειρά των Galaxy A μιας και οι Exynos 9 βρίσκονται στα Galaxy S9 και S9+.

Ο Exynos 7 Series 9610 SoC είναι ο διάδοχος του Exynos 7 Series 7885 SoC τον οποίο χρησιμοποιούν τα Galaxy A8 και Α8+ (2018) και έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία του. Αυτό σημαίνει ότι ο Exynos 9610 πρέπει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και φαίνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η CPU του αποτελείται από τέσσερεις Cortex-A73 πυρήνες χρονισμένους στα 2.3GHz και τέσσερεις Cortex-A53 στα 1.6GHz και συνεργάζεται με τον ARM Mali-G72 για την επεξεργασία των γραφικών. Επίσης υπάρχει και ένας Cortex-M4F χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που τροφοδοτεί την Always-on λειτουργία χωρίς να ενεργοποιείται ο κυρίως επεξεργαστής συμβάλλοντας στη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας δεν ύστερεί καθώς διαθέτει LTE-modem με υποστήριξη Cat.12 3CA και 600Mbps downlink καθώς και Cat.13 2CA για 150Mbps uplink. Επίσης διαθέτει 802.11ac 2×2 MIMI Wi-Fi, υποστήριξη Bluetooth 5.0 και FM radio. Κάνοντας λόγο για τον πολλά υποσχόμενο τομέα της επεξεργασίας εικόνας, ο Exynos 9610 διαθέτει αναβαθμισμένη καταγραφή video αργής κίνησης και βελτιωμένη αναγνώριση προσώπου κατά τη φωτογράφιση και δυνατότητα καταγραφής του bokeh εφφέ με τη χρήση μονής κάμερας καθώς και βελτιωμένη λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Samsung μπορεί να εντυπωσιάζει φέτος με τη λειτουργία super slow motion video στα Galaxy S9 και S9+ αλλά ο επεξεργαστής αυτός θα επιτρέπει και σε mid-range συσκευές να καταγράφουν σημαντικά βελτιωμένης ποιότητας video αργής κίνησης μιας και ο Exynos 9610 θα υποστηρίζει καταγραφή στα 480fps σε Full HD ανάλυση. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι υπάρχει υποστήριξη για κωδικoποίηση και αποκωδικοποίηση μέχρι και video ανάλυσης 4Κ στα 120fps.

Ο Exynos 7 Series 9610 SoC θα τεθεί σε μαζική παραγωγή στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους και μένει να το δούμε στην πράξη πως θα αποδίδει σύμφωνα με αυτά που μας υπόσχεται η Samsung.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.