Samsung: Πηγαίνει τη διαμάχη με την Apple στο Ανώτατο Δικαστήριο

Το χριστουγεννιάτικο δώρο της Samsung στην Apple δεν θα είναι τα 548 εκατ. δολάρια που συμφώνησε στις αρχές του μήνα ότι θα πληρώσει, αλλά ένας ακόμη δικαστικός πονοκέφαλος, έμμεσος αυτή τη φορά. Η Samsung (όπως ήταν αναμενόμενο) πήγε την υπόθεση της αποζημίωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι στις 4 Δεκεμβρίου Apple και Samsung σε κοινή ανακοίνωση με την Apple, επεσήμανε ότι θα πληρώσει στην δεύτερη 548 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 14 Δεκέμβρη. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστηρίων, αγωγών και προσφυγών για να καταφέρει η Apple να φτάσει στην τελική ετυμηγορία και να μπορέσει να εισπράξει έστω αυτά τα 548 εκατομμύρια δολάρια, μιας και η όλη υπόθεση έχει περάσει από σαράντα κύματα, με χαρακτηριστικό το 2012 όπου η Apple ζήτησε 2.5 δις δολάρια για ζημιές και τελικά το ποσό έφτασε λίγο πάνω από το 1 δις δολάρια. Η Samsung κατέθεσε προσφυγές για να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό αρχικά στα 930 εκατ. και τελικά να φτάσει στα 548 εκατ.

Η Samsung ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναλάβει την υπόθεση, καθώς θεωρεί ότι το σύστημα ευρεσιτεχνιών εν γένει είναι γεμάτο κενά, αλλά και στην συγκεκριμένη υπόθεση με την Apple, η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Στην έφεση που άσκησε η Samsung, επισημαίνει ότι οι ένορκοι δεν είχαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως να κατανοήσουν τις πατέντες.

Επιπλέον, η Samsung αναφέρεται στον υπολογισμό των ζημιών από πατέντες που σχετίζονται με το design, σημειώνοντας ότι μια εταιρεία έχει ακόμη και το δικαίωμα να ζητήσει την ανάκτηση ολόκληρων των κερδών της άλλης. Η Samsung συνεχίζει λέγοντας ότι θεωρητικά αν μια εταιρεία διαπιστωθεί ότι παραβιάζει διάφορες πατέντες, τότε θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των συνολικών κερδών της, πολλές φορές (κάτι που μάλλον δεν μπορεί να σταθεί).

Σε δηλώσεις της η Samsung αναφέρει ότι καταφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς “ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύτηκαν οι νόμοι δεν συνάδει με την σύγχρονη εποχή. Αν το ισχύον νομικό προηγούμενο ισχύει, θα μπορούσε να μειώσει την καινοτομία, να παρεμποδίσει τον ανταγωνισμό και να ανοίξει το δρόμο στα patent trolls με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η οικονομία και οι καταναλωτές”.

samsung apple supreme court, Samsung: Πηγαίνει τη διαμάχη με την Apple στο Ανώτατο Δικαστήριο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DINOS

Η Apple κάποια στιγμή θα μετανιώσει για τις μηνύσεις που έχει κάνει και θα είναι αργά.

rose

Δωρεαν επεξεργαστες και θα ξεμπερδεψουν.

9gag

Ας φωνάξουν τον Luis Litt να ξεμπερδευουν 🙂

Κ.ρ

Με ένα κινητό των 200€ μπορείς να κάνεις όσα κάνει το s6 και πολύ περισσότερα από όσα κάνει το iPhone. Μπορείς να έχεις και επέκταση και fm και αποσπωμενη και μεγάλη μπαταρία κ να τρέχεις τα πάντα απροβληματιστα.Έχω το lgg2 και έχω περισσότερα από τις δύο παραπάνω συσκευές. Ας μου πει κάτι που υπερτερούν αυτές οι συσκευές των 1000 από πολλά τηλέφωνα φτηνότερα, lg,Sony, Huawei κ.α.Στο γυαλί και στο μέταλλο? Ήμαρτον.

Shadgr

Δεν έχει να πουλήσει μούρη αγαπητέ Κ.ρ. Απλά!!!!!

rose

K.ρ. και με 60 ευρω κανεις αυτα που κανεις με ενα κινητο των 700 … Το θεμα ειναι η ποιοτητα που το κανεις.

Sokos

@K.ρ Καλά δε χρειάζεται να σκάσεις 200 ευρώ για να κανεις οτι το s6 και το iPhone… αλλά αν το πάμε έτσι τότε γτ να παρει κάποιος οποιοιδήποτε αλλο κινητο απο το 2011 κ μετα..? Και το Xperia Ray που είχα με 1GHz κ 512 ram τα κανει!!

Παίρνεις S6 για την οθονάρα την ποιότητα κατασκευής η άποψη μου (οτι καλύτερο εχω πιασει ποτε στα χερια μου)
Παίρνεις iPhone για τη σταθερότητα του λειτουργικού, την ποιότητα κατασκευής και τις εφαρμογές που προσφέρει (όπως για παραδειγμα https://www.youtube.com/watch?v=C3qO3FxbVB4 )

Εμένα πχ το κριτήριο για ενα κινητό είναι να ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ για όσο καιρό το έχω, να εχει τρομερη οθόνη και να ειναι σχετικα μικρό.
Καμερες κτλπ αδιάφορο. την μερα ολα καλές βγαζουν, τη νυχτα ειναι για τα πανηγύρια ΟΛΑ ομως. (οσοι χρησιμοποιούν dslr με καταλαβαίνουν)

Panos

Κ. ρ @ και με το lada πας βολτα και με την Ferrari το ιδιο, το θεμα ειναι με τι γκαζια πας και με τι ασφάλεια

Android & Windows User

Η Apple δεν ξέρει τι θέλει · από την μια κάνει μηνύσεις στην Samsung και από την άλλη ζητάει από την Samsung να τις φτιάξει τους επεξεργαστές για τα iPhone !!
Και ας μην ξεχνάμε ότι το πρώτο iPhone φόραγε Samsung επεξεργαστή!!!

Επίσης κάποιος που θέλει ένα smartphone για καθημερινή απλή χρήση μπορεί άνετα να βολευτεί και με ένα smartphone της τάξης των 200 Ευρώ όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy S3 Neo που ικανοποιεί και έναν μεσαίο προς απαιτητικό χρήστη, κάνει σχεδόν τα πάντα (hd οθόνη, 8mp camera, 1.9mp front camera, 1,4 GHz Quad Core, ……..κ.λ.π) .
Εξάλλου οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone τα χρησιμοποιούν για SMS, facebook, internet browsing,
και μόστρα στην καφετέρια ή στον γείτονα !!!

Κώστας

κ.ρ. έχεις απόλυτο δίκιο !!!!
απλά ολος ο κόσμος έχει μπει στο τρυπακι. πραγματικά μας έχουν κάνει σομπι των εταιριών και το μόνο που σκεπτόμαστε είναι να περνούμε καινούργια πράγματα χωρίς πραγματικά να τα χρειαζόμαστε ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.