Samsung, Αποσύρεται από την παραγωγή του A8 για την Apple;

Η Apple φαίνεται πως, σύμφωνα με αναφορά από το TechNews Taiwan, θα στηριχθεί εξ ολοκλήρου στην εταιρεία Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) για την παραγωγή των επεξεργαστών Α8, μιας και η Samsung δε θα συμμετάσχει αφού δε μπορεί να αποδώσει την ποσότητα παραγωγής που επιθυμεί η Apple, και φαίνεται πως για πρώτη φορά θα έχουμε τις συσκευές τις Apple χωρίς τους επεξεργαστές της Samsung, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Η The Wall Street Journal είχε αναφερθεί τον Ιούνιο του 2013 πως η εταιρεία TSMC, θα προμήθευε την Apple με επεξεργαστές για τις συσκευές που χρησιμοποιούν iOS, με τη συνεργασία των δύο εταιρειών να ξεκινά τη φετινή χρονιά. Η TSMC θα αναλάμβανε το 70% της παραγωγής του επεξεργαστή Α8, με τη Samsung να αναλαμβάνει το εναπομείναν 30%, αλλά προβλήματα στην παραγωγή της Samsung δεν της επιτρέπουν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα αναφορά, να “πιάσει” τις απαιτήσεις της Apple.

Επιπλέον, το ότι πιθανόν η Samsung δε θα συμμετάσχει στην παραγωγή των επεξεργαστών για την Apple τη χρονιά που διανύουμε, δε σημαίνει πως, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, δε θα συμβάλλει στην παραγωγή των επεξεργαστών της Apple για το 2015.

Σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά, η Samsung θα κατασκευάσει το 40% των επεξεργαστών για την Apple και τις iOS συσκευές για το 2015 ενώ σε άλλη πιο πρόσφατη αναφορά, η Apple θα συνεργαστεί με την TMSC την παραγωγή των επεξεργαστών Α9 και θα αναθέσει στη Samsung την παραγωγή όταν εκείνη μπορέσει να φέρει εις πέρας τις μονάδες παραγωγής που επιθυμεί η Apple.

Samsung, apple, a8, processor, tsmc, Samsung, Αποσύρεται από την παραγωγή του A8 για την Apple;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχαλης

Η samsung έχει πιο σημαντικές δουλειές . Έχει να βγάλει 13277903393502 διαφορετικά κινητά

xtekto

και καλα κανει και βγαζει…!!! προσφορα και ζητηση λεγεται!!

Alexandros

Χαχαχαχχα σωστός ο Μιχάλης !!!!

akis

Γιατί μου φαίνεται αφορμή και όχι αιτία για την απόφαση της Samsung; χα χα! Δώσε πόνο!

Spyros

Ε βέβαια την έτσουξε εδώ που τα λέμε ο A7 και μην μου πείτε ότι έχει τον τεχνογνωσία για να φτιάξει του ειδιου τύπου και αρχιτεκτονικής cpu γιατί θα το είχε κάνει..

TechnewzGR

Πιστεύω ότι αυτό έγινε γιατί τελικά δεν τα βρήκαν εκτός δικαστηρίων και ξαναπανε σε δίκες.

MANOS

Spyros φυσικά και έχει την τεχνογνωσία αλλά δεν υπάρχει λειτουργικό και εφαρμογές πέραν του iOS που να υποστηρίζει αυτή την στιγμή 64bit.
Η Samsung είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστες στον κόσμο από πλοία μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι, εσύ όμως γιατί τόση εμπάθεια? μετοχές της Apple να φανταστώ ε?

jimo

αντε μπας και σταματησει επιτελουσ να αντιγραφει εχω βαρεθει να θαβει την apple για οτι καινουριο βγαζει και μετα να το κανει και η ιδια !!!

JohnGR

Spyros, ο Α7 είναι αρχιτεκτονικής ARM. Όλοι αγοράζουν δικαιώματα από την ARM Holdings Ltd.
Τα εργοστάσια ολοκληρωμένων που έχει η Samsung είναι από τα πιο εξελιγμένα του κόσμου. Απλώς η Samsung επικεντρώθηκε σε πολλούς μικρούς πυρήνες ενώ η Apple σε λίγους μεγάλους, ενώ πχ η Qualcomm έχει ακολουθήσει την μέση οδό. Το ότι δεν είναι 64-bit είναι πρωταρχική ευθύνη της Google που δεν είχε βιαστεί στο θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.