Η Samsung υπόσχεται flexible συσκευές από γραφένιο

Η ανακάλυψη του γραφενίου, ενός υλικού που συγκεντρώνει όλες τις επιθυμητές ιδιότητες υπόσχεται ότι θα δώσει μια νέα πνοή στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών ειδών. Καλύτερο από την σιλικόνη, ευέλικτο αλλά και πιο δυνατό από το ατσάλι και με μεγάλη θερμική αγωγιμότητα, φαινόταν ότι θα ήταν η λύση για λεπτότερα ηλεκτρονικά μέρη αλλά και την κατασκευη wearables ηλεκτρονικών συσκευών.

Δυστυχώς όμως οι τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν το έκαναν να απομακρύνεται σαν σκέψη. Ωστόσο σύμφωνα με την Samsung το γραφένιο επιστρέφει στην επικαιρότητα.

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Sungkyunkwan, κατάφεραν να επιλύσουν τα προβλήματα που υπήρχαν στην κατασκευή μεγάλης και λεπτής μονοκρυσταλλικής επιφάνειας από γραφένιο ή πιο απλά μεγάλα λεπτά φύλλα από γραφένιο.

Οι διαδικασίες παραγωγής του παρελθόντος υποβάθμιζαν τις μηχανικές και ηλεκτρικές ιδιότητες του γραφενίου, πράγμα που δεν επέτρεπε την χρήση του για εμπορικούς λόγους. Επιπλέον η συνεργασία αυτή με την Samsung σημαίνει ότι ίσως το γραφένιο είναι πιο κοντά από ποτέ για την κυκλοφορία του σε μια εμπορική ηλεκτρονική συσκευή.

, Η Samsung υπόσχεται flexible συσκευές από γραφένιο
, Η Samsung υπόσχεται flexible συσκευές από γραφένιο


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Καλό, αλλά ειναι πολυ νωρίς για να το δεχτεί ο κόσμος. Το 2020 πιστεύω πως ναι

Nio

Μακαρι…

Μιχάλης362

Μια τέτοια εταιρία θα αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο και όχι σαν κάποιες άλλες εταιρίες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι οι μηνύσεις χωρίς να σκέφτονται κάτι καλύτερο για εμάς!!!

Manosp3

@Μιχάλης362 ναι έχεις δίκιο η samsung μονο το κοινό καλό θέλει τιποτα άλλο…

Constantine

ειστε ολοι zombie…..τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν μερικοι ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ και αν φαινετε πως κανει κατι το οποιο ειναι καλο για μας, το κανει μονο και μονο γτ εχει ΚΕΡΔΟΣ απο εσενα, εμενα το αλλον κτλ

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Πολύ φιλόδοξο. Αυτή είναι η φύση της τεχνολογίας. Πρόοδος με καινοτόμα υλικά και προιόντα. Αυτό που σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό αύριο θα είναι καθημερινότητα. Σε 20 χρόνια θα γκρινιάζουμε γιατί χρεισιμοποιούν ακόμα γραφένιο σε πριμιουμ συσκευές….χαχα…

Enzo

Καλό είναι να μην σας πιάνουν τα κομουνιστικά σας. Οι εταιρίες δεν βγάζουν κερδος σε βάρος μας. Αν βγάλουν κάτι καινοτόμο που θα μας κάνει την ζωή πιο εύκολη, θα πρέπει να βγάλουν κέρδος για να συνεχίσουν να το κάνουν.

Όσο για το γραφένιο, χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι, φαίνεται καλό, οπότε μακάρι να προχωρήσει.

johnnaras

ouaou

Δημήτρης

Φίλε @enzo καλό θα ήταν πριν χαρακτηρίζεις απόψεις,να ξέρεις τι σημαίνει τουλάχιστον ο όρος που τις χαρακτηρίζεις.αν αυτού του είδους η εταιρίες δεν βγάζανε κέρδος εις βάρος μας,δεν θα υπήρχαν αυτή τη στιγμή που μιλάμε.Η λέξη εργασιακές σχέσεις δε σου λέει τίποτα μάλλον γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα…μόνο γκρίνια για τις κακές συνθήκες ζωής υπάρχει και την αιτία αρνούμαστε να την κατανοήσουμε.την τεχνολογία οι εργαζόμενοι την αναπτύσσουν δεν χρειάζονται την σαμσουνγκ και την κάθε σαμσουνγκ αν αλλάξει ο τρόπος παραγωγής.το s5 Για παράδειγμα γέννημα θρέμμα του κέρδους δεν είναι;τι έχει να προσφέρει τεχνολογικά σε σχέση με περσινά μοντέλα;υπάρχει έτοιμη νέας γενιάς τεχνολογία αναξιοποίητη στον χώρο αυτό και περιμένει μέχρι να ξεζούμισει Η σημερινή μέχρι Κ το τελευταίο μας ευρώ μέχρι να βγάλουν στην Αγορά προϊόντα νέας τεχνολογίας…όλα αυτά δεν είναι εις βάρος μας δηλαδή…

nikmour

@Δημήτρης
διάβασα όλα τα αλλοπρόσαλλα πράγματα που έγραψες. Όχι η όλη διαδικασία του κέρδους (προφανώς εσύ δουλεύεις για την ψυχή σου)δεν είναι σε βάρος μας, διότι σε κάθε φιλελεύθερη δημοκρατία οι πολίτες (όχι ο λαός) είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν είτε όχι. Αν θέλουν λοιπόν αγοράζουν το s5, 5s,930, g2 κτλ. Αντε πήγαινε σε καμιά πορεία τώρα για το επίδομα πλύσης των χερίων και αν θέλεις να ζεις σε μια κοινωνία όπου θα έχεις να επιλέξεις μεταξύ τριών προαποφασισμένων κουρεμάτων υπάρχει και άλλη λύση.

Enzo

@nickmour σε ευχαριστώ πολύ γιατί με κάλυψες απόλυτα και με έβγαλες και από τον κοπο να απαντήσω στις τουλάχιστον γραφικές αποψεις του Δημήτρη.

Όπως και να χει, βρισκομαστε σε site τεχνολογίας. Προτιμω να μιλαω για το s5 και το note 3 παρα να τσακωνομαι με ΚΝΕ Οδηγητές.

ironmanmark40

Την τεχνολογία αύτη την έχει πατεντάρει εδώ και χρόνια η nokia. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Όσο για τα εργασιακά μετα απο 16 χρονία δουλείας απολυθηκα και στη καινούργια δουλεια που βρήκα με πήραν χωρίς να αναγνωρίσουν κανένα δικαίωμα με 550 ευρώ. Σε μια επιχείρηση με 1.1 εκατομύριο ευρώ καθαρά κέρδη το χρονο. Μην κραζετε εαν δεν ξέρετε την ελληνική πραγματικότητα και βεβαίως τις άθλιες συνθήκες εργασίας σε κινα-κορεα….

Δημήτρης

Καταρχάς κάνει μπαμ ότι έχετε μαύρα μεσάνυχτα απο τέτοιους χώρους εργασίας.Αφού ζούμε σε ελεύθερη κοινωνία που ο καθένας κάνει ότι θέλει,εγώ θέλω να γίνω λοιπόν εφοπλιστής.μπορώ;θα με ευνοήσουν ποτέ οι συνθήκες της ζωής που ζω;όχι.θέλω μια ζωή με αξιοπρέπεια με λυμένα τα απολύτως αναγκαία.μπορώ να την έχω;όχι.Δεν είμαι δουλευταρας;απεναντίας.Κ Η πλειοψηφία των εργαζομένων.βουτηχτε λίγο το μυαλό στο κεφάλι πριν μιλήσετε και Αφήστε χαρακτηρισμούς για Κνε και οδήγητες που και άκροι είναι και δείχνουν πόσο μικροί και ανώριμοι είστε.δεν ξεκίνησε η κουβέντα με το δίλημμα s5 Η HTC one.κατέκρινες κάτι πολύ συγκεκριμένο.Άν εισαι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας μαγκιά σου.αν είσαι εργαζόμενος ή πιτσιρικάς,λυπάμαι για τα μυαλά που κουβαλάς.

makismali7

Δημήτρης!! + 1000!!

JohnGR

@Δημήτρης Έχεις μαύρα μεσάνυχτα για κάποια πράγματα. Γράφεις “την τεχνολογία οι εργαζόμενοι την αναπτύσσουν δεν χρειάζονται την σαμσουνγκ και την κάθε σαμσουνγκ αν αλλάξει ο τρόπος παραγωγής” Λάθος μεγάλο. Άλλο η έρευνα και άλλο η παραγωγή. Η Samsung (και η κάθε παρόμοια εταιρεία) έχει χιλιάδες υπαλλήλους. Όμως, την τεχνολογία (πχ της οθόνης) την έχουν σχεδιάσει μερικές ολιγομελείς ομάδες εξαιρετικά ικανών (και πολύ καλοπληρωμένων) ανθρώπων -Στην ουσία το 99+% του προσωπικού είναι αναλώσιμο και άμεσα αντικαταστήσιμο, μόνο αυτό το ~1% είναι σημαντικό-. Από την τεχνολογία αυτή, μέρος της υπήρχε στην Samsung από πριν έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στην εταιρεία, και μέρος της έχει αγοραστεί έναντι εκατομμυρίων από άλλες εταιρείες. Η τεχνολογία που εξελίζουν γίνεται μετά από χρόνια δουλειάς και τεράστια κόστη. Τελικά, η τεχνολογία αυτή θα μπει σε παραγωγή, σε εργοστάσια που κοστίζουν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και τα μηχανήματα κοστίζουν ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ το ΚΑΘΕΝΑ. Που για όλα αυτά έχει πληρώσει η Samsung. Ας βγάλουμε την εταιρεία από την μέση. Τι έχουμε; Μερικές χιλιάδες ανθρώπων που μπορεί να έχουν γνώση, αλλά δεν έχουν ούτε μονάδες παραγωγής, ούτε μονάδες σχεδιασμού, ούτε μονάδες R&D, ούτε τίποτα. Ας πούμε ότι έχουν τα εργοστάσια και τα μηχανήματα. Θα έχουν τα μηχανήματα να κάθονται, αφού δεν θα μπορούν να… Συνέχεια »

tom

Μοναδικο το ταλεντο του Ελληνα να τα αναγει ολα σε πολιτικη 🙂

Enzo

Ο καθένας ας έχει την άποψή του. Αλλά σε ένα άρθρο με τίτλο “Η Samsung υπόσχεται flexible συσκευές απο γραφενιο” , δεν είναι καθόλου λογικο να μιλάμε για τις εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα, στην Κορέα και την Κίνα. Αν όταν κοιταζετε ενα S5 βλέπετε τους κακομοιρους Κινέζους εργάτες που δουλεύουν για ψίχουλα ενω η Samsung πλουτιζει, πιστεύω έχετε προβλημα.

Χαλαρωστε λιγο και μπείτε στο πνεύμα του site.

Αλλιώς μπείτε σε κανένα φόρουμ του ΚΚΕ και γκρινιαξτε οσο θέλετε! !

bama

Φίλε tom όλα είναι πολιτική. Ούτε εγώ το καταλάβαινα παλιότερα αλλά άμα τρως τη σφαλιάρα ξυπνάς. Οι εταιρείες κοιτάνε τα κέρδη τους και καλά κάνουν αλλά τα κέρδη τους είναι το αίμα μας. Όποιος δεν το καταλαβαίνει παίζει το παιχνίδι τους με τους δικούς τους κανόνες. Είναι πάντως εξαιρετικά ευχάριστο που κάνουμε μια κουβέντα που πριν λίγο χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε.

Solon

@Λορένα
Αγαπητή Λορένα ευχαριστούμε για το άρθρο αλλά θα πρέπει να μάθεις να αποδίδεις σωστά τους τεχνολογικούς όρους στα ελληνικά πριν ξεκινήσεις να δημοσιεύεις άρθρα σε τεχνολογικά sites.
Γράφεις “Καλύτερο από την σιλικόνη,….” Η σιλικόνη δεν έχει καμιά δουλειά με ηλεκτρονικά κυκλώματα. Το άρθρο που μετέφρασες προφανώς γράφει silicon που μεταφράζετε πυρίτιο και όχι σιλικόνη. Από πυρίτιο είναι τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Η σιλικόνη στα αγγλικά είναι silicone με e στο τέλος και αν το δεις να αναφέρετε σε είδηση για ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι λάθος εκ παραδρομής.
Μου ήρθε να σου γράψω κάτι σεξιστικό για πλάκα όπως “τράβα να πλύνεις κάνα πιάτο και άσε τα ηλεκτρονικά” 😀 αλλά το συγκεκριμένο λάθος το κάνουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι όταν ξεκινούν να μεταφράζουν τεχνολογικά άρθρα οπότε μην στενοχωριέσαι. Διόρθωσέ το και περιμένουμε το επόμενο άρθρο σου.

Κώστας Βλαχάκης

Solon, δεν θα χαρακτηριζες ποτε ετσι μια κοπελα που ασχολειται με τεχνολογια. Το εκανες σχετικα “κομψα” και σου επιτρεπεται.

sparila

Σε λιγο θα βγαλουν και ιπταμενες μαλαπερδες.

Δημήτρης

Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω όλα πολιτική είναι και αν είσαι λάτρης της τεχνολογίας και θες να έχεις προσβαση σε αυτή είναι το απόλυτα υγιές να ανοίγεις τέτοιες κουβέντες και να προβληματίζεσαι.είπε ο @johngr λέγοντας ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα ότι χωρίς τα λεφτά των μεγάλων εταιριών δεν υπάρχει έρευνα.πολύ σωστά.αλλά μιλώντας πάντα για την κατάσταση που επικρατεί τώρα κ τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία.Σας αρέσει αυτό το πράγμα;μια ομάδα έρευνας της google(εργαζόμενοι είναι κ αυτοί δεν κάνουν οι μέτοχοι την έρευνα κλπ) Π.χ. να κάνει την ανακάλυψη του αιώνα,Να παίρνουν πενταροδεκάρες λόγο σύμβασης και τα δικαιώματα της ανακάλυψης αποκλειστικά στην εταιρία να θησαυριζει στις πλάτες τους.το ότι είναι καλό και πραβο που υπάρχουν τέτοιες εταιρίες να το πείτε στις οικογένειες όσων έχουν αυτοκτονήσει στην foxconn (Και σε όλες τις υπόλοιπες εταιρίες).που μετά τα πρώτα περιστατικά αντί να αυξήσουν τους μισθούς των ανθρώπων-δούλων που για 12ώρα έπαιρναν 150$ τον μήνα,πήγαν και έβαλαν δίχτυ ασφαλείας για να μη μπορούν να πέσουν απ τα μπαλκόνια.αυτές τις συνθήκες προσπαθούν να επιβάλουν παντού σιγά σιγά και τους λέμε και μπράβο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.