Samsung: Για πρώτη φορά το μερίδιο αγοράς αναμένεται να πέσει το 2018

Samsung global share 2018, Samsung: Για πρώτη φορά το μερίδιο αγοράς αναμένεται να πέσει το 2018
Παρά το γεγονός ότι η Samsung τα πήγε πολύ καλά με τις συσκευές που κυκλοφόρησε φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Strategy Analytics, αναμένεται για πρώτη φορά το μερίδιο αγοράς της να σημειώσει πτώση.

Χάρη σε μοντέλα όπως Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+ και Samsung Galaxy Note 8, το μερίδιό της για το 2017 στην παγκόσμια αγορά smartphones υπολογίζεται στο 20.5%. Ωστόσο, η έντονη παρουσία και άνοδος των Κινέζων κατασκευαστών στην παγκόσμια αγορά, αναμένεται να ρίξουν το μερίδιό της στο 19.2% για το 2018.

Στην κατηγορία των high-end, η μεγάλη πρόκληση της Samsung είναι η Apple και το 1000 δολαρίων iPhone X. Στην low-end κατηγορία υπάρχει πληθώρα Κινέζων με αξιόλογες και φθηνές προτάσεις.

Αν οι εκτιμήσεις της Strategy Analytics είναι σωστές, την επόμενη χρονιά θα έχουμε την πρώτη πτώση των αποστολών smartphone της Samsung σε ετήσια βάση, χωρίς να περιλαμβάνεται το 2016. Τη χρονιά εκείνη είχαμε το φιάσκο του Samsung Galaxy Note 7 και την ανάκλησή του.

Η Samsung εκτιμάται ότι θα αποστείλει 315 εκατ. smartphones το 2018 και θα συνεχίσει να ηγείται της παγκόσμιας αγοράς με 19.2%. Η Apple θα είναι δεύτερη με 234 εκατ. iPhone και ποσοστό 14.3% της παγκόσμιας αγοράς (μικρή άνοδος από το 14% του 2017). Στην τρίτη θέση έρχεται η Huawei (10%), ακολουθεί η Oppo (7.8% ).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ρε παιδιά το tizen που είχε βγάλει τι λέει; Όχι ότι ενδιαφέρομαι αλλά από περιέργεια, έβγαλε άλλη συσκευή με αυτό;

Gvirginia

@Αλέξανδρος

Είναι σε τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, ρολόγια κτλ.
Στα κινητά, το έχει η σειρά Z#. Πριν κανένα 6μηνο – 8μηνο έβγαλε την τελευταία συσκευή.

Τώρα αν θα το εξελίξει άλλο ώστε να φύγει από το Android ή θα το έχει μόνο για τηλεοράσεις, IoT κτλ μόνο η ίδια το ξέρει.

Giorgosgek

Νιωθω οτι αν πηγαινε τρενο, οπως και πηγαινε και ειχε πιασει τοπο το note 7 πριν το ατυχες συμβαν , θα μπορουσε να ειχε γινει κατι. Αν ειχε ικανοποιητικο αριθμο apps, ηταν λειτουργικο , με διαφορες καινοτομιες και ασφαλειες ωστε να χτυπησει τα αλλα και το εβαζε σε ναυαρχιδα, ισως , μπορει και να επιανε . Τα χαρακτηριστικα σιγουρα θα ηταν εξωφρενικα για να τραβηξει κοσμο και να τους στραβωσει , οπως οταν ενα μαγαζι εχει εγκαινια.

KostasB

Μιας και αναφέρθηκε το Tizen και το έχω αναφέρει και γω σε προηγούμενα σχόλια, θα το ήθελα πολύ να δω και μια συσκευή επιπέδου ναυαρχίδας από την Samsung με Tizen και λιγότερο επιβαρυμένο λογισμικό από εφαρμογές τρίτων.

Gvirginia

Αν δεν κάνω λάθος έχει ακόμα αρκετές παιδικές ασθένειες ώστε να το δούμε σε ναυαρχίδα. Εφαρμογές τρίτων αναγκαστικά θα βάλει για να σπρώξει το λειτουργικό.
Θα έχει την ίδια πορεία με τα WP αν βιαστεί.

Αλέξανδρος

@Gvirginia ευχαριστώ για την απάντηση αλλά κυρίως ρώτησα για τα κινητά (για τις τηλεοράσεις-ρολόγια της το ήξερα).
Μιας και το έκανες θέμα δεν νομίζω να το αναπτύξει ώστε να φύγει από το android (για να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο θέλει δουλειά, και η Sammy δεν το πολυκατέχει με το software).
Απλά επειδή μερικοί το έκαναν θέμα όταν είχε αρχίσει να “περπατάει” κάπως, έτσι μου ήρθε “φλασιά” και γι’ αυτό ρώτησα.
Καλές γιορτές να έχουμε!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.