Πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Mr. Samsung

φυλάκιση πρόεδρος Samsung, Πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Mr. Samsung

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε στον επικεφαλής της Samsung στην Κορέα Jay Y. Lee για δωροδοκία και υπεξαίρεση χρημάτων, μεταξύ άλλων.

Ο Jay Y.Lee, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Samsung, αλλά στην ουσία ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αποτελεί τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κορέα. Πρόεδρος της εταιρείας στα χαρτιά είναι ο πατέρας του, Lee Kun-hee, ο οποίος είναι γιος του ιδρυτή της Samsung.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε επιχειρηματία στη χώρα, ωστόσο το σκάνδαλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα καθώς εμπλέκει και την πρώην Πρόεδρο της χώρας, Park Geun-hye, η οποία μετά από αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Το δικαστήριο έκρινε τον επικεφαλής της Samsung Electronics, ένοχο για δωροδοκία της πρώην Προέδρου προκειμένου να έχει την υποστήριξή της. Επίσης βρέθηκε ένοχος για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και για ψευδορκία.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Lee θα ασκήσει έφεση, για την οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Και τι α κανς;
Α κατσ’ να μαλώις;;;

kalataleteallaa2

Και τώρα θα βγει ο Γιαννάκης ο JB και θα χαίρεται πιστεύοντας ότι πάει η Samsung , χαχαχαχ

One

Σε θέματα δικαιοσύνης οι χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Νότια Κορέα και Ιαπωνία είναι πολύ αυστηρές και δεν χαρίζονται σε κανέναν. Εδώ στα Βαλκάνια η δικαιοσύνη είναι ανέκδοτο…

Λευτερης

Η τελευταια προταση τα λεει ολα. Περασε στα media αυτο που ηθελαν να περασει, οτι δηλαδη τιμωρήθηκε. Δε θα ακουστει καν το αποτέλεσμα της εφεσεως, το οποιο θα ειναι διαφορετικο απο το υφισταμενο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.