Samsung: Αυξημένες πωλήσεις στα high-end, μειωμένες στα low-budget κινητά

Samsung αυξημένες πωλήσεις high-end μειωμένες low-end κινητά, Samsung: Αυξημένες πωλήσεις στα high-end, μειωμένες στα low-budget κινητά

Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Εκείνα φανερώνουν μια αύξηση στα έσοδα που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από πωλήσεις high-end smartphones, αλλά επίσης χαμηλές πτήσεις των πιο οικονομικών προτάσεων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Κορεάτης κολοσσός είχε συνολικά έσοδα που άγγιζαν τα 61.8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα λειτουργικά του κέρδη κυμάνθηκαν στα 11.49 δις. Συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2016, η Samsung παρουσίασε 24% και 73% αύξηση αντίστοιχα, κάτι που μόνο χαμόγελα θα μπορούσε να φέρει στα διευθυντικά στελέχη της. Κυριότερες πηγές εσόδων ήταν οι παραγωγές οθονών και ημιαγωγών, μαζί φυσικά με την υψηλή ζήτηση των high-end κινητών, όπως προαναφέρθηκε. Παρά τα γεγονότα πως η Sammie ξόδεψε τεράστια ποσά για την διαφήμιση των Galaxy S8 / Note 8 και πως επίσης οι πωλήσεις των φθηνότερων συσκευών της πήραν την… κατιούσα, τα μεγάλα κέρδη κατάφεραν να υπερκαλύψουν το κενό.

Να σημειωθεί πως η Samsung προμήθευσε την Apple με OLED οθόνες για την κατασκευή του επετειακού iPhone X, κάτι που έδωσε μεγάλη ώθηση στην παραγωγή και, κατά συνέπεια, τα ταμεία της. Πλέον ο κατασκευαστής αναμένει μια ακόμα επιτυχία με τα επερχόμενα Galaxy S9 και S9+, ελπίζοντας πως η φετινή χρονιά θα είναι πιο κερδοφόρα από το 2017. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung εδώ.

Samsung αυξημένες πωλήσεις high-end μειωμένες low-end κινητά, Samsung: Αυξημένες πωλήσεις στα high-end, μειωμένες στα low-budget κινητά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

αφου τα ακριβαινει τα low end ,ανεβαζει και την ποιοτητα , αλλα ολοι πανε κινα . Σε high end κραταει πολυ καλα ειδικα τα παλιοτερα πουλανε σαν τρελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.