Samsung, παραβίασε 3 πατέντες και θα πληρώσει $119.6 εκατ. στην Apple

Στη δεύτερη μεγάλη δίκη μεταξύ της Apple και της Samsung όπου η πρώτη ζητούσε από την δεύτερη το ποσό των $2.2 δισεκατομμυρίων για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τελικά οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η Samsung παραβίασε 3 από τις 5 παντέντες και καλείται να καταβάλλει το ποσό των 119.6 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Όμως, και η Apple παραβίασε μια πατέντα για την οποία θα πληρώσει το ποσό των 158,400 δολλαρίων.

Μπορεί τυπικά η δίκη να έβγαλε νικήτρια την Apple, όμως ουσιαστικά η Samsung κατάφερε να λάβει πρόστιμο το οποίο σε σύγκριση με το πρόστιμο της πρώτης δίκης που αρχικά ήταν στα $1.05 δισεκατομμύρια και τελικά κατέβηκε στα $930 εκατομμύρια, μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο. Οι περισσότεροι ειδικοί περίμεναν το πρόστιμο να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την απόφαση των ενόρκων η Samsung παραβίασε τρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία είναι: ‘647 data tapping patent που σχετίζεται με την αναγνώριση δεδομένων, ‘721 slide-to-unlock patent που φυσικά πρόκειται για το «διάσημο» ξεκλείδωμα των συσκευών της Apple και βρέθηκε να το έχει παραβιάσει το Samsung GALAXY Nexus και τέλός ‘172 Autocorrect patent για την αυτόματη διόρθωση. Οι άλλες δύο παντέντες για τις οποίες η Apple κατηγορούσε τη Samsung, οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι δεν έχουν παραβιαστεί. Πρόκειται για τις πατέντες ‘959 και ‘414 που σχετίζονται με universal search και background sync.

Η Samsung θα πάρει από την Apple το ποσό των $158,400 καθώς η δεύτερη παραβίασε την πατέντα ‘449 που σχετίζεται με την εφαρμογή FaceTime video chat.
, Samsung, παραβίασε 3 πατέντες και  θα πληρώσει $119.6 εκατ. στην Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Takis

Καλά να πάθει.
Πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία; από το 2012 μας έχουν σπάσει τα νεύρα

Solon

Αν κρίνω από τα ποσά που επιδικάστηκαν τελικά το κόστος των πατεντών εξορθολογίστικε σε σχέση με την πρώτη δίκη (που δεν είναι τελεσίδικη). Αυτό είναι καλό για όλους και ποιο πολύ για τους καταναλωτές. Και αυτό γιατί με τον εξορθολογισμό του κόστους οι εταιρίες που έχουν τις πατέντες θα έχουν ποιο πολύ συμφέρον να έρθουν σε συμφωνία με τις εταιρίες που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν έναντι μιας λογικής αμοιβής παρά να εκμεταλλευτούν την δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά και να απαγορέψουν τελείως την χρήση της πατέντας σε άλλους κατασκευαστές. Ελπίζω πως και στην τελεσίδικη απόφαση της πρώτης δίκης θα υπάρχει ανάλογος εξορθολογισμός του κόστους.
Νομίζω πως ήταν μια πολύ σωστή απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Ο καταχραστής πληρώνει μεν αλλά πληρώνει ένα λογικό ποσό ανάλογο της κατάχρησης, ένα ποσό που δεν θα καταστρέψει την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά.

Dimitris547

Takis συμφωνώ απόλυτα είναι πολύ σπαστικό!!!

Μιχαλης

Ειχε ακουστεί οτι αμα χάσει την δική η samsung θα της πληρώσει μερικά και η google . Οπότε θα γλυτωσει μερικά

jimo

ρε samnsung ποτε θα σταματησεισ να αντιγραφεισ επιτελουσ βαλε λιγο μυαλο !! μονο με το κλεψιμο παει μπροστα !!

minas

Το ποσό είναι ψίχουλα, στα μαλακά έπεσε η samsung.

Theo

Η σαμσουνγκ παραβιασε 3 πατεντες και θα πληρωσει 120 εκατομμυρια, ενω η apple παραβιασε 1 και θα πληρωσει 159.000. Πολυ δικαιο μου ακουγεται. Οσο και να κατηγορειτε την σαμσουνγκ, υπαρχει και το γνωστο οσα δεν φτανει η αλεπου. Μας τα εχετε ζαλισει στην κυριολεξια. Η σαμσουνγκ ειναι κορυφη κι εσεις καθιστε και βγαλτε φαρμακι.

Φώτης Κωνσταντίνος

Εχει πλακα: Έχασε η samsung 119εκ για παραβίαση και πιο κάτω με ψιλά γράμματα, έχασε και η Apple 158 εκ για παραβίαση.!!!

Christos

@Φώτης Κωνσταντινος

Samsung σε Apple 119.600.000$
Apple σε Samsung 158.000$

@Theo
Προφανώς και δεν είναι ντομάτες οι πατέντες για να πάνε με το κιλό.

Jimis

@Φώτης Κωνσταντίνος

Η Samsung πληρώνει 119.600.000$ ενω η apple 158.400$ Υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Δεν ειναι και οι 2 αριθμοί εκατομμύρια.

kwstascifi

Τι? Και η Apple βρέθηκε να παραβιάζει πατέντα?! Αποκλείεται.
Η Apple μόνο καινοτομεί.

Oh wait!

Το πιο αστείο είναι ότι όποιος κοιτάξει όλες τις πατέντες της συγκεκριμένης δίκης, θα δει ότι είναι κυριολεκτικά ηλίθιες, και δεν θα έπρεπε να έχουν εγκριθεί εξ αρχής.

Νάσος

Και φανταστήτε ότι καμιά από τις 2 εταιρείες δεν έφτιαξε καμία πατέντα αλλά με τα ωραία τους λεφτά εξαγώρασαν αυτούς που τις έφτιαξαν!
Έτσι με ξένο κ__ο, χ__ω και εγώ που λέει ο λόγος χ αχ αχ αχαχχα
Μας κούρασαν πολύ λέμε…

Τομ

Μια τριχα απο τα δεν λεω της samsung. Μονο η δυσφημιση ειναι θεμα τα λεφτα κλαιν.

Nio

Λες και δεν υπηρχε το autocorrect πριν 20.000 χρονια…. Και στις σπηλιες με autocorrect γραφανε. Απλα οπιος προλαβει να κατοχυρωσει την πατεντα προλαβε. Ο πρωτος την χρησιμοποιει κ μετα τον πληρωνουν για να την χρησιμοποιουν οι αλλοι κ να βγαζουν τσαμπε λεφτα. Easy money για τους μεγαλοκαρχαριες. Αυτα. Πισω απο την πατεντα δεν γραφουν κανα ονομα. Μονο αυτου που τις αγοραζει….

Γιάννης

Χωρίς παρεξήγηση φίλε sot11 αλλά είναι αστείο να πιστεύεις ότι η Apple εφηύρε το autocorrect. Βέβαια με την συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα θεωρούσα απίθανο να ζητήσει λεφτά και από τους απογόνους του Νεύτωνα επειδή του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι.

Darth

γουσταω μια apple να χάνει κάπου μια samsung να χανει σε καμια apple (γουσταρω οταν αυτες της δυω εταιρειες ξεσκιζουν λιγο :p )

Ανδρέας

Οι πατέντες γίνονται για να παραβιάζονται

καουτσος

Τέρμα η έρευνα και η ανάπτυξη. Θα πέσει πρόστιμο. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν στο πρώτο κάρο του Daimler και η έρευνα θα σταματούσε εκεί. Άρα η Motorola πρέπει να κάνει μήνυση σε όλους να γυρίσουμε στο 1985.

andophon

Νομίζω ο Κωνσταντίνος ισως εννοεί ότι δύο παρόμοιες πατέντες δεν κρίνονται όμοια. Εκείνο που με πειράζει είναι ότι κ οι δύο δεν έφυγαν τίποτα αλλά τσακώνονται ποιος τα έκλεψε πρώτος.

tech21man

Ρε σεις techblogh, διαβαζουμε που διαβαζουμε τις μεταφρασεις απο το gsmarena και αλλου ποσες φορες, γιατι δε γραψατε και κατι αλλο αυτες τις μερες που δειχνει γιατι η apple κοπτεται τοσο?

Η samsung πουλησε, το 40% των smartphones συμφωνα με την τελευταια μετρηση. Το οποιο με τη σειρα του ηταν μεγαλυτερο απο το αθροισμα των κυριων ανταγωνιστων της (συμπεριλαμβανεται και η apple) μαζι. Το οποιο σημαινει οτι κυριαρχει και ρεει χρημα στα ταμεια. Το οποιο επισησ σημαινει οτι μπορει να επεκταθει και προς τα πανω και κατω (που το κανει).

Η apple ενα 5c εβγαλε και αυτο…

Αν ημουν apple θα ειχα τσατιστει με τοση κερδοφορια “επανω σε πατεντες της apple co” αλλα το δικαστηριο την γειωσε τελικα!

ddr2

@tech21man
Πολύ σωστά.
Παράλληλα, να μας γράψει και για την είδηση ότι η άπλ έχει περισσότερα έσοδα από την σαμσουγκ,παρά τις μικρότερες σε αριθμό πωλήσεις.

Να τα λέμε και αυτά…

tech21man

Ναι απο οσο θυμαμαι πρεπει να ισχυει και αυτο, η μια ζηλευει την αλλη σε κατι τετοια! Ευτυχως που δεν συμμαχουν χα χα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.