Samsung: Επένδυση 18.6 δισ. δολαρίων σε OLED & memory chips

samsung oled & chip investment, Samsung: Επένδυση 18.6 δισ. δολαρίων σε OLED & memory chips

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 18.6 δισ. δολάρια στη Ν. Κορέα, προκειμένου να επεκτείνει την ηγετική της θέση στην αγορά memory chip και οθόνες για smartphones. Η επένδυση θα δημιουργήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στην πατρίδα της Samsung, σύμφωνα με την ίδια.

Κανονικά, η Samsung επενδύσει ετησίως πάνω από 10 δισ. δολάρια στα τμήματα κατασκευής chips, ενώ φέτος το συγκεκριμένο κομμάτι αναμένεται να αποφέρει έσοδα ρεκόρ, επομένως μια περαιτέρω επένδυση, είναι απόλυτα λογική.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την τεράστια επένδυση της Samsung είναι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Moon Jae-in, ο οποίος έχει καλέσει επανειλημμένως τις μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα, για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέχρι το 2021, η τελευταία επένδυση της Samsung εκτιμάται ότι θα ανοίξει 440.000 νέες θέσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κίνηση αυτή της Samsung λειτουργεί θετικά στο να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι είναι απόλυτα ικανή να κάνει μεγάλες κινήσεις, παρά την απουσία Jay Y. Lee, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της δωροδοκίας του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας – Park Geun-hye.

Επίσης, η Samsung εκτιμάται ότι είναι πιο επιθετική στις εγχώριες επενδύσεις λόγω του πολιτικού κλίματος. Έπειτα από την ανακοίνωση για την δημιουργία του 380 εκατ. δολαρίων εργοστασίου στις ΗΠΑ, πρέπει να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στην πατρίδα της.

Η ζήτηση για memory chips είναι αυξημένη, καθώς παράγονται όλο και περισσότερα high-end μοντέλα. Οι κατασκευαστές chip έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

samsung oled & chip investment, Samsung: Επένδυση 18.6 δισ. δολαρίων σε OLED & memory chips

Σήμερα η Samsung ανακοίνωσε επίσης ότι και η Samsung Display θα επενδύσει 870.3 εκατ. δολάρια (1 τρισ. won) σε νέο εργοστάσιο OLED στη Ν. Κορέα. Αυτή τη στιγμή στη Samsung ανήκει το 90% της αγοράς OLED οθονών και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Αληθινό μεγαθήριο στο Hardware τουλάχιστον.

VasiliS7edge

Μα αυτό είναι ΝΊΚΟΣ και αυτό πουλάει η Samsung. Όπως η Apple μαζί με την Microsoft είναι μεγαθήρια στο Software και δεν μπορούν να πιαστούν στον τομέα τους ετσι και η Samsung στο Hardware δυσκολα θα πιαστει.

James

Όντως η Samsung στο hardware δεν πιάνεται πουθενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.