Η Samsung έμεινε με OLED panels να… περισσεύουν εξαιτίας της Apple

Samsung έμεινε OLED panels περισσεύουν εξαιτίας Apple, Η Samsung έμεινε με OLED panels να… περισσεύουν εξαιτίας της Apple

Εδώ και μερικές εβδομάδες έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία πως η Apple σταμάτησε την κατασκευή του επετειακού iPhone X, βάζοντας δύσκολα σε πολλούς προμηθευτές εξαρτημάτων της συσκευής που περιμέναν μεγαλύτερα και περισσότερα κέρδη.

Οι λόγοι για τους οποίους το Cupertino να σταμάτησε την παραγωγή είναι πολλοί και διάφοροι. Οι επικρατέστερες απόψεις είναι λόγω μιας ενδεχόμενης απογοητευτικής πορείας του μοντέλου στην αγορά ή το γεγονός πως επρόκειτο για μια συλλεκτική, επετειακή συσκευή που ήταν δεδομένο πως θα σταματήσει να κυκλοφορεί. Όποια και αν είναι η αιτία, φαίνεται πως πολλές εταιρείες που παρείχαν εξαρτήματα στην Apple για την κατασκευή του X έχουν μπει σε… μπελάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερες αναφορές, μια εξ’ αυτών φαίνεται και η Samsung, ο Κορεάτης τεχνολογικός κολοσσός που προμηθεύει τον Αμερικανό κατασκευαστή με OLED οθόνες.

Samsung έμεινε OLED panels περισσεύουν εξαιτίας Apple, Η Samsung έμεινε με OLED panels να… περισσεύουν εξαιτίας της Apple

Για την ακρίβεια, μετά την διακοπή παραγωγής νέων iPhone X παρτίδων, η Apple υποτίθεται πως έπαψε να ζητάει OLED panels από την Samsung. Αυτό όμως οδήγησε την δεύτερη στο να μείνει με ένα απούλητο απόθεμα εξαρτημάτων-οθονών. Το χειρότερο είναι πως λίγοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν OLED οθόνες στα smartphones τους (λόγω του υψηλού κόστους), κάτι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πώληση τους από την Sammie. Εν τέλει, ο κατασκευαστής θα μπορούσε να παρουσιάσει ακόμα και μειωμένα έσοδα στα οικονομικά αποτελέσματα του λόγω της συγκεκριμένης, αναπάντεχης ζημιάς.

Φυσικά, οι συγκεκριμένες αναφορές μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως αναμεταδίδονται από την πλειοψηφία των ειδησεογραφικών πρακτορείων ανά τον κόσμο. Ίσως στο μέλλον μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτή την ιστορία. Όπως και να έχει, οι δύο κολοσσοί μάλλον θα εξακολουθήσουν να συνεργάζονται και στο μέλλον. Άλλωστε, τα συμφέροντα που πηγάζουν από την “συμβίωση” τους στην κορυφή είναι πολλά και φυσικά “αγγίζουν” και τις δύο πλευρές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Αυτό όμως οδήγησε την δεύτερη στο να μείνει με ένα απούλητο απόθεμα εξαρτημάτων-οθονών.
————-
εαν αληθευει το παραπανω κομματι απο το αρθρο, τοτε με ποια λογικη θα υπαρξουν αγοραστες για οθονες του Iphone X ?????
Καπου υπαρχει ψεμα, αλλα δεν ειμαι σε θεση να το βρω.

Kos

Πολλές φορές υπάρχουν σατιρικά sites που τρολάρουν με μια αληθοφανή είδηση που εύκολα γίνεται πιστευτή. Οπότε να τρολάρω και εγώ….. για αυτό βάλθηκαν πολλοί να αντιγράψουν την εγκοπή του X γιατί πιστεύουν ότι θα βρουν φθηνά OLED panels;;;

ourttt

Οτι ας πούμε η apple παρήγγειλε (άρα και χρωστάει) από την samsung να φτιάξει πχ 10εκατ οθόνες αλλά η Samsung λέει σιγά, κουταμάρες εγώ θα φτιάξω 20εκατ και τώρα δεν ξέρει τι να τις κάνει….. Οκ….

James

Είναι απλό το θέμα. Νέο προϊόν με μπόλικο μάρκετινγκ. Όλοι έτρεξαν (ή τους ανάγκασαν) να στοκάρουν κομμάτια, η Apple κατέγραψε αποστολές, αλλα τα μαγαζιά δεν πούλησαν αρκετά και δεν κάνουν νέες παραγγελίες γιατί έχουν απόθεμα. Η Apple διακόπτει την παραγωγή μέχρι να ζητηθούν νέα αποθέματα. Θα δείξει καθαρότερα το επόμενο οικονομικό τρίμηνο

giannis

Δηλαδή κάποιοι εδώ λέτε ότι η Samsung έφτιαξε παραπάνω οθόνες λόγω του marketing της apple?
Καλά παιδιά……ότι πείτε. Στο μεταξύ πριν 3 μήνες υπηρχε παγκόσμια έλλειψη σε OLED και τώρα υπάρχει απόθεμα. ότι να’ναι.

Αγγελος

Κακο αρθρο.οταν παραγγελνει καποιος οθονες δε λεει μπορει να παρω 20 εκατομ.μπορει και 100 samsung κανε εσυ και θα δω ποσες θα παρω…εκαναν συμβολαιο υψους 5 δις δολλαριων και θα το καλυψουν οπως και να εχει.το να κανουν μια τροποποιηση και να πουν να κοψει λιγο παραγωγη στις 5.5 ιντσες για να παρουν 6.3 πχ για ενα αλλο μοντελο δεν ειναι προβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.