Apple: Kέρδισε απαγόρευση πωλήσεων των κινητών της Samsung, αλλά…

Νέο επεισόδιο στην αιώνια κόντρα Apple vs Samsung, καθώς δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε υπέρ της Apple και επέβαλε μόνιμη απαγόρευση πωλήσεων συσκευών της Samsung που έχουν παραβιάσει τις πατέντες της Apple. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη Samsung.

Η απόφαση από μόνη της ακούγεται πολύ βαριά για τους Κορεάτες, όμως αφορά σε παλαιότερα μοντέλα που έχουν παραβιάσει πατέντες της Apple. Πρόκειται για “αρχαία” smartphones που ούτως η άλλως δεν διατίθενται πλέον στην αγορά.

Η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Samsung στις ΗΠΑ, όμως δεν είναι εντελώς ανούσια. Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε: “Αν και η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τους Αμερικανούς καταναλωτές, είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πως η Apple κάνει κατάχρηση του δικαστικού συστήματος για να δημιουργήσει κακό νομικό προηγούμενο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την επιλογή των καταναλωτών για αγορές μελλοντικών μοντέλων”. Η Apple από την πλευρά της δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με την απόφαση.

Τέλος, θεωρείται ότι η παραπάνω απόφαση μπορεί να φανεί χρήσιμη στην Apple για μελλοντικές δικαστικές διαμάχες, όπου με βάση το δεδικασμένο οι δικαστές μπορεί πιο εύκολα να αποφανθούν πιο εύκολα υπέρ μιας απαγόρευσης πωλήσεων.

samsung old smartphones sales ban us, Apple: Kέρδισε απαγόρευση πωλήσεων των κινητών της Samsung, αλλά…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Εχει ο καιρός γυρίσματα Apple οπως λέει και το τραγουδάκι. Αντε μην παω CEO στην θεση του Cook να την καταστρέψω μεσα σε 1 μήνα!!!

kostas_falcon

Το πιο πρόσφατο στην λίστα είναι το NoteII έτσι για την ιστορία….

@papaki

Πάντα και πάντοντε θα πρέπει οι εταιρείες να έχουν ίσα και όμοια δικαιώματα μεταξύ τους για να υπάρχει συνεργασία και στήριξη σε όποια τη χρειάζεται. Γιατί επικοινωνία ίσον με επιτυχία.

Konstantinos

Οι πατέντες και οι παραβιάσεις θα έπρεπε να έχουν ισχύ μόνο για ο,τι μια εταιρία παρουσιάζει ως λειτουργικό πρωτότυπο. Το να τιμωρείταισχύει κάποιος επειδή ήταν πιο μάγκας ή είχε τους πόρους και υλοποίησε μια τρελή ιδέα που σκέφτηκες μόνο και μόνο επειδή τη σκέφτηκες πρώτος και είπες προ!

Είναι κοροιδία. Αν πάλι πρόκειται χρήση υπάρχουσας τεχνολογίας τότε ας πληρώνει πρόστιμο. Επειδή όμως ξέρω τις πατέντες της απλές και τον τρόπο που τις κατοχυρω

Veritas

…Εχει ο καιρος γυρισματα και οι εποχες αλλαζουν και οι ανθρωποι απ τα λαθη ωριμαζουν.Αλλα ειναι εταιρειες.ο θανατος σου η ζωη μου

Techfan

edo stin ellada ginontai ta teleytaia xronia pramata p katastrefoun tin oikonomia kai epireazoun tin anergia sto megisto, kai eseis vazete plerezes gia apple vs samsung… sta @@ mou.

ChrisG

μεταξύ αυτών…Note ii,galaxy sii…δηλαδή πρόσφατα μοντέλα.τι να λέμε τώρα…ούτε προς πώληση στο skrοutz δεν τα βρίσκω.χαχα…όποιος έχει δίκαιο και παραβιάζονται πατέντες να πληρώνει.αυτό είναι το σωστό.και επειδή η apple είναι πρότυπο εταιρείας στην φοροδιαφυγή και στο θέμα πατεντών να δώσει πρώτη το παράδειγμα.εάν το κάνει…τα χριστούγεννα που έρχονται θα πάρω το iphone 7.(αρκεί να μην βγάλουν τα ακουστικά).εάν είναι μόνο λόγια και θέλει να παίρνει θα την δυσαρεστήσω:)

Geochris7

Δεν επηρεάζει καθόλου την Samsung το αποτέλεσμα. Πιο πολλά έχουν δώσει και οι δύο εταιρίες για τα δικαστικά έξοδα παρά το όφελος της απόφασης. Το αστείο θα ήταν άμα γινόταν στην Ελλάδα η δίκη θα έβγαινε αποτέλεσμα το 2020 αν θα έπρεπε να κυκλοφορεί το Nokia 3210!

Georgios

Η πατεντα οταν καταχωρειται θα πρεπει να αποδεικνυεται οτι ισχυει και λειτουργει εστω και σε καποιο ευλογο λογικο διαστημα.οχι που σκεφτονται οτι τους καταβει στο κεφαλι και επειδη εχουν λεφτα το πατενταρουν,ενω δεν ξερουν πως να το κανουν.
Θα πατενταρω και εγω την κληση με ολγραμματα και οταν βγει θα τους παρω τα βρακια 🙂 🙂 🙂

Nick

Δεν έχω δει ποτέ δικαστήριο για δικαστήριο να έχει κερδίσει η κορεατικη μαϊμού πιο πολλά θα χάσει μόνο και μόνο από αυτό που θα περάσει στον κόσμο. Θες κάτι γνήσιο με 800 ευρώ ? Η μία μαϊμού με 700 ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.