Samsung: Ξόδεψε 14 δισ. δολάρια σε Έρευνα & Ανάπτυξη ενώ η Apple 6 δισ.

Όταν μιλάμε για εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, η έρευνα και η ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αν θέλουν να μείνουν στην κορυφή και να καινοτομήσουν. Πόσο βαθιά είναι διατεθειμένοι όμως οι τεχνολογικοί κολοσσοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη;

Σύμφωνα με την παρακάτω λίστα με τις 20 εταιρείες που ξόδεψαν τα περισσότερα σε R&D (Research and Development), η Samsug είναι στην δεύτερη θέση αμέσως μετά την Volkswagen που φιγουράρει στην κορυφή με 15.3 δισ. δολάρια μέσα στο 2015. Οι Κορεάτες ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 14.1 δισ. δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη.

Η Samsung προσπαθεί να διαφοροποιηθεί και να καινοτομήσει μιας και οι τομείς όπως τα smartphones δεν της αποδίδουν πλέον τα κέρδη που είχε κάποτε. Το 2014 η Samsung ξόδεψε 13.4 δισ. σε R&D.

Συγκριτικά, η μεγάλη αντίπαλος Apple, την ίδια χρονιά εκτιμάται ότι ξόδεψε 6 δισ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη. Ο αριθμός φαίνεται μικρός μπροστά στη Samsung, όμως αποτελεί ρεκόρ για την ίδια και την έβαλε στο top 20 με τις εταιρείες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα. Για την ακρίβεια, η Apple βρίσκεται στην 18η θέση. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple ξοδεύει χρήματα σε φουτουριστικά project, όπως είναι το Apple Car.

Στο top 20 υπάρχουν και άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Intel στην 3η θέση με 11.4 δισ. δολάρια και η Microsoft 4η με 11.4 δισ. δολάρια. Google και Amazon αύξησαν τα έξοδά τους σε R&D τη χρονιά που μας πέρασε, με 9.8 και 9.3 δισ. αντίστοιχα.

samsung apple rd spends, Samsung: Ξόδεψε 14 δισ. δολάρια σε Έρευνα & Ανάπτυξη ενώ η Apple 6 δισ.

samsung apple rd spends, Samsung: Ξόδεψε 14 δισ. δολάρια σε Έρευνα & Ανάπτυξη ενώ η Apple 6 δισ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

δεν χρειάζεται να σχολιάσω τίποτε.το άρθρο μιλάει απο μόνο του.η Samsung και πολλές άλλες ιαπωνικές εταιρείες ΠΑΝΤΑ ήταν κορυφή στην τεχνολογία και μόνο τυχαίο δεν είναι.άλλοι ματσώνονται και άλλοι προσφέρουν στην τεχνολογία με κόστος και ιδρώτα.και μιλάω για τον ιδρώτα των απλών ανθρώπων και ΌΧΙ τον στελεχών με 9ψήφια νούμερα μισθώς και απολαβών.

Γιωργος

Ενα απλο νουμερο δεν σημαινει και πολλα. Σε πόσους τομεις ξοδευτηκαν αυτα τα χρηματα; Πχ η Samsung κατασκευαζει από smartphones και τηλεοράσεις μέχρι πλυντήρια. Σε αντιδιαστολή, μιας και το άρθρο κανει την σύγκριση, η Apple κατασκευάζει smartphones και υπολογιστες χονδρικα.

Λογικο ειναι αν δραστηριοποιείσαι σε περισσότερους τομεις να εχεις περισσοτερα R&D έξοδα

Theo

@Γιωργος samsung electronics είναι λέει computer and electronics στο industry. αν δεν ήταν μόνο αυτη θα ήταν πολύ περισσότερα δισ…

Ανακιν

Μπράβο στην Samsung είναι η μόνη που καινοτομεί και αυτό φαίνεται

Ιωάννης jb

ChrisG.. Ποιό Samsung fanboy πεθαίνεις!!!!!
Λοιπόν η Apple μέσα σε ένα χρόνο βγάζει… 2 smartphone, 2 tablet και κανα 2 υπολογιστές χοντρικά…. Μια στο τόσο να βγάλει και κανένα smartwatch-ipod…
Η Samsung που έχει τριπλάσιο πόσο σε έρευνα και ανάπτυξη από την Apple βγάζει…. Άστο!!!!!! Αν αρχίσω να λέω τα ηλεκτρονικά προϊόντα που βγάζει θα γράψω 500 σειρές!!!!
Καταλαβαίνει κανείς ποιά εταιρία ρίχνει χρήμα σε έρευνα και ανάπτυξη και ποιά κάνει-συσκευές του…. Να μη πω τώρα..

Than

Και απ οτι φαινεται κάποιοι ξοδεύουν πολλα και βγάζουν λίγα και άλλοι ξοδεύουν λίγα και βγάζουν ένα σκασμό λεφτά!!!

Viel

Η Samsung ξόδεψε τόσα πολλά και το επόμενο Galaxy θα έχει 3D Touch. Well done…

NLS

Μπήκα για να δω μόνο τα σχόλια.
Δεν απογοητεύτηκα.
Ότι περίμενα ακριβώς.

Νικος

Όλο copy paste από Apple ειναι …
Design home button το 3D Touch που θα έρθει

Μήνας

Χαχαχα με αυτά τα σχόλια, εγώ έχω μια απορία ή Volkswagen πρώτη? Το ποσό μήπως είναι μαζί με τα πρόστιμα που έφαγε?

panos

Η Samsung electronics δεν περιλαμβανει μόνο smartphones αλλα ψυγεία τηλεοράσεις πλυντήρια στεγνωτήρια απορροφητήρες μίξερ μπλέντερ DVD κλιματιστικα αφυγραντηρες στερεοφωνικά κάμερες ψυγειοκαταψυκτες κ.τ.λ.

shadgr

Άντε μπας και δούμε κάτι καινούριο.. Καιρό έχει!

CHRIS _BMW

Επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για την λίστα .. η..οποία συμπεριλαμβάνει κ αυτοκινητοβιομηχανίες..Δεν θα σχολιάσω καν “το Samsung vs Apple “του άρθρου για να γίνει πόλεμος στα σχόλια από κάτω .. Η VW είναι πρώτη. Οκ όμιλος VAG είναι συμπεριλαμβάνει 5-6 μάρκες μέσα σε αυτές κ η Lamborghini..Να το δεχτώ!Αλλα το οτι κάπου εκεί στις τελευταίες θέσεις φιγουράρει η Ford!Κ δεν υπάρχει πουθενά στις αυτοκινητοβιομηχανίες η Mercedes;;;Που κατασκευάζει από αυτοκίνητα λεωφορεία , φορτηγά, βανάκια κ οτιδήποτε κινεί ή κινείται ;;

CHRIS _BMW

Επίσης όσον αφορά το προηγούμενο σχολείο μου.. Το γράφω αυτό γιατί σε παλαιότερο άρθρο -εδώ στο techblog πάλι -το οποιο αναφερόταν αν θυμάμαι καλα στο ποσοστό % των κερδών των εταιριών .. Κ εκεί υπήρχε η Mercedes κ μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

CHRIS _BMW

ChrisG@ Σου το ξαναείπα φίλε μου ξεκόλλα λίγο. Δε χρειάζεται να είσαι τόσο φανατισμένος.Το οτι έχω 6s δεν σημαίνει οτι Δεν μπορώ να κρίνω αν από το ποσό π γράφει παραπάνω όσον αφορά την Apple μονο το 10% πάει στην εξέλιξη του I phone κ αν.. Όλο το άλλο ποσό αφορά άλλους τομείς .Στην προκειμένη το απερχόμενο Apple car …

Μιχάλης

@CHRIS _BMW: Η Mercedes ειναι ενα παρακλαδι της Daimler,οποτε υπαρχει στον πινακα

CHRIS_BMW

Μιχαλης@Το έχω προσέξει αυτό φίλε μου αλλά αν παρατηρήσεις και την VW δεν την γράφει όμιλο VAG Αλλά ως αυτόνομη VW . Ακόμα και έτσι όμως να είναι ένας τέτοιος ο όμιλος που έχει μέσα του την Mercedes δεν μπορεί να έχει τα ίδια ποσά για έρευνα και ανάπτυξη με την Ford πόσο μάλλον εάν αναλογιστεί κάποιος ότι σ’ αυτήν την έρευνα και ανάπτυξη μπορεί να υπάρχει μέσα και το κομμάτι της F1 ….

ChrisG

@CHRIS _BMW ξεκολλα ρε τύπε απο την συνηθειά σου να βλέπεις παντού haters και φανατισμό.ένα τυπικό search(how big is samsung)σε google και youtube να κάνεις θα δείς οτι η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς.(στρατιωτικό,οχήματα παντός τύπου,πλοία,οικιακές συσκευές,επεξεργαστές,μνήμες,δίσκους μηχανικούς,ssd,…παντού).χρειάζεται να είναι κάποιος υποστηρικτής της samsung για να το δεί;τι σχέση έχει η samsung με την apple που φτιάχνει κινητά και ipads.όταν κατασκευάσει και το αμάξι έλα να χαρείς.κανείς δεν θα σου το στερήσει.εσύ έχεις ένα 6s και εγώ ένα Note 4.ε και;τόση μιζέρια και ζήλια πως την αντέχετε;θα σκάσετε απο το κακό σας.εδώ ο άλλος ξεσκίστηκε να βάζει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και ???????????????????τόσο πολύ σας αρέσει να φωνάζετε και να φιμώνετε τους άλλους που μιλάνε αυτονόητα;μετά είμαστε εμείς οι φανατισμένοι…ότι νάναι…

Γιώργος

Αναμενόμενο , η apple παίρνει οθόνες από Sharp και LG , μνήμες από Samsung , κάμερες από Sony κτλ. και τα συναρμολογεί στην Κίνα σε εργοστάσια τρίτων (Foxconn), είναι σαν τα MLS ή τα TurboX δηλαδή. Άρα χαλάει λεφτά μόνο για το IOS και για τους επεξεργαστές (που και αυτούς τους φτιάχνει η Samsung και η TMSC).

Agnostos13

Το θετικο ειναι οτι στις top 20 υπαρχουν 8 εταιριες φαρμακων (για να μην ξεχαναμε τις προτεραιοτητες).
Απο εκει και περα η Samsung (φανταζομαι εννοει…Electronics μιας και στο ειδος αναφερει “Computing & Electronics και οχι ολοκληρο τον ομιλο) ειναι λογικο να δαπαναει τοσο μεγαλα ποσα απο τη στιγμη που περιλαμβανει τα τμηματα:
-Samsung Semiconductors (τσιπ, τρανζίστορ και λοιπά ηλεκτρονικά εξαρτήματα)
-Samsung Telecommunications (είδη επικοινωνιών και δικτύων-μεταξύ άλλων και τα smartphones)
-Samsung Home Appliances (ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές οικιακες συσκευες-πχ υπολογιστες, φωτογραφικες μηχανες, ψυγεια, πλυντηρια, a/c κλπ)
-Samsung LCD (πάνελ για οθόνες lcd/led/oled)
-Samsung Digital Media (μεσα αποθήκευσης δεδομένων-πχ σκληροι δίσκοι, cd, dvd κλπ)
-Samsung Medison (μηχανηματα ιατρικης/παραϊατρικης)

Η Apple στον αντιποδα εχει κυριως το τμημα hardware (με υποτμηματα υπευθυνα για υπολογιστες, κινητα, ταμπλετες και λοιπα περιφεριακα), το τμημα software (με υποτμηματα για osx, ios και πλεον tvos και watchos), και δευτερευόντος το τμημα υπηρεσιων (για itunes, appstore, icloud, apple music κλπ) και το τμημα αναπτυξης νεων προιοντων (μεταξυ αλλων και το project titan).

ΥΓ. Η VW εχει ριξει ολο το βαρος στο πως θα φτιαχνει τσιπακια που ριχνουν τους ρυπους στις μετρησεις και δεν ανιχνευονται!

CHRIS_BMW

ChrisG@ Φίλε εντελώς φιλικά έχεις μεγάλο πρόβλημα … Απολα τα σχόλια μου εσύ κατάλαβες οτι πανηγυρίζω ! 😂😂😂κατάντια .. Τέλος πάντων κ που ασχολήθηκα νόμιζα πως μιλάω σε νοήμων άνθρωπο αλλα δεν.. Ξανά διάβασε το πρώτο σχόλιο σου κ μετά ξανά σκέψου ποιος πανηγυρίζει …

ChrisG

Μιλάς για φανατισμό(προσπαθώντας να μας την πείς)και λές οτι έχω εγώ μεγάλο πρόβλημα;είδα πόσο νοήμων είσαι εσύ…ξεκόλλα απο τους άλλους και κάνε το σχόλιο σου αν είσαι νοήμων.πανηγυρίζω επειδή λέω τα αυτονόητα…καλά…γειά σου.ασχολήσου με τον εαυτό σου,απο εκεί ξεκινά ένας νοήμων.

John Knight

Άντε πάλι… Ξεκινήσαμε… Εμένα μου φαίνονται πολύ λογικά τα νούμερα (τουλάχιστον για apple vs samsung)…Η apple δεν έχει να ξοδέψει λεφτά κάπου, αφού ότι παίρνει(τα περισσότερα) τα προμηθευεται απο τρίτους κατασκευαστες… Αλλά ακόμα και να κατασκευάζει η ίδια δικά της πράγματα δεν πιστεύω πώς θα ξοδευε πολλά λεφτά για έρευνα και ανάπτυξη γιατί δεν ειναι και πολύ των εξόδων και της ανάπτυξης(εαν έχει κατι δεδομένο) … Τα έσοδα την ενδιαφέρουν μόνο.

Kostas

Η βιομηχανική κατασκοπεία κοστίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.