Samsung: Θέλει να γίνει ο “εφιάλτης” της Sony

samsung εφιάλτης sony οπτικοί αισθητήρες, Samsung: Θέλει να γίνει ο “εφιάλτης” της Sony

Η Samsung έχοντας εδραιωθεί σαν πρωτοπόρος στις DRAM και NAND flash μνήμες θέλει να στρέψει την “προσοχή” της και σε άλλους τομείς όπως την παραγωγή οπτικών αισθητήρων για smartphones έτσι ώστε να εκτοπίσει τη Sony από την κορυφή. Θα τα καταφέρει;

Σε μια πρόσφατη αναφορά κάνει λόγο για την επιθυμία της εταιρείας στην αύξηση της παραγωγής στις κάμερες για smartphone έτσι ώστε να γίνει και εκεί πρωτοπόρος εταιρεία και να εκθρονίσει τη Sony. Πιο συγκεκριμένα, θέλει να μετατρέψει μια μονάδα παραγωγής μνημών DRAM στην Hwasung στη Νότιο Κορέα σε μονάδα παραγωγής οπτικών αισθητήρων για τις κάμερες κινητών πέραν των Samsung smartphones, μια αλλαγή που αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή αυτή, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για μια δεύτερη μετατροπή παραγωγικής μονάδας για κάμερες έτσι ώστε να μπορεί να παράγει 50.000 τεμάχια το μήνα, ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως μετά τη μετατροπή αυτών των δυο παραγωγικών μονάδων, η Samsung θα μπορεί να παράγει μέχρι και 120.000 “κομμάτια” το μήνα, δείχνοντας στη Sony τις απειλητικές της προθέσεις.

Μια Sony η οποία είναι ηγέτης παγκοσμίως στην παραγωγή οπτικών αισθητήρων με το μερίδιο αγοράς να ανέρχεται στο 50% για το 2017, με την παραγωγή στις κάμερες να φτάνει τα 100.000 τεμάχια το μήνα. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως η Sony είχε επενδύσει το 2015 περί τα 4 δις δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή της και να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο τομέα της αγοράς.

Η Samsung εκτιμά πως οι κάμερες που εφοδιάζει άλλα smartphone είναι σχεδόν ισοδύναμες με αυτές της Sony και από τη στιγμή που οι πελάτες της αυξάνονται συνεχώς, μια τέτοια επένδυση μοιάζει τουλάχιστον απαραίτητη. Ήδη μέσα από την ίδια την εταιρεία επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο 3-stack ISOCELL Fast 2L3 θα βρίσκεται και σε άλλες συσκευές, ενώ πρέπει να πούμε ότι βρίσκεται ήδη μέσα στα Galaxy S9 και S9+ για τη λειτουργία του Super Slow-motion video των συσκευών.

Μένει να δούμε εαν και πότε η Samsung θα καταφέρει να εκθρονίσει τη Sony από την κορυφή, με τους Ιάπωνες λογικά να μη μείνουν άπραγοι και να προβλέπεται πως θα γίνει μάχη.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

την βλεπω ολη τη sony να ψαχνει για δουλεια σε πρόγραμμα ΟΑΕΔ.

Αγγελος

Πολυ μικρα μου φαινονται τα νουμερα παντως μηπως εχουν ενα μηδενικο ακομα;δε μπορει να θελει να δωσει 42 με 48 εκατομ. s9 και να παραγει μονο 120.000 καμερες το μηνα ουτε για την ιδια δε φτανουν.

Αλέξανδρος

Αν ήταν θα είχε γίνει ήδη. Η Sammy απλά θέλει μερίδιο από την πίτα. Δεν νομίζω να μπορεί να την κοντράρει στα ίσια γιατί τότε θα έβαζε στις ναυαρχίδες της δικές της κάμερες.

antonis

Καλα θα κανει η κα samsung να σεβεται πρωτα τους πελατες τις και μετα να τα βαζει με αλλες εταιριες.Αν και πιστευω οτι θα παει απατη.Εδω δανειζεται αισθητηρες γισ τις ναυαρχιδες τις,τι να λεμε τωρα……Που πας κακομοιρα μου…….

Αγγελος

Βραβειο καλυτερου επιχειρηματος οπισθοδρομικοτητας ο αλεξανδροοος!μπραβο αλεξανδρε συγχαρητηρια.με αυτη τη λογικη αν ηταν θα ειχε γινει ηδη κανεις δε θα εκανε καμια προσπαθεια να πετυχει τιποτα.επισης δε ξερω αν το καταλαβες αυτο λεει το αρθρο οτι στις ναυαρχιδες της βαζει δικους της αισθητηρες τους οποιους θελουν κι αλλες εταιρειες οποτε επενδυει πανω σε αυτο.αντωνη σεβομαι πολυ τη sony αλλα εκει που λεει τα ποσοστα αγορας ειναι στο “αλλες εταιρειες” μαζι με την lg πλεον παρεα και πολλες αλλες

Αλέξανδρος

@Αγγελος τι λες αγόρι μου; Επίτρεψε μου σαν επιχειρηματίας και ‘γω να σου πω ότι έχω δίκιο. Για πες μου τι προμηθεύει η Samsung και που έχει τα ηνία;
Σε πολλά, από σκληρούς μέχρι και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Το ότι διεκδικεί κομμάτι από την πίτα είναι λογικό γιατί ήδη είναι ανεβασμένοι σε πολλούς τομείς ΑΛΛΑ. Η Sony εξειδικεύεται σε ήχο και εικόνα και γι’ αυτό έχει αυτό το αποτέλεσμα και την προτιμούν όλοι οι κατασκευαστές ακόμη και η Samsung (σε όλες τις ναυαρχίδες της).
Ξέρεις τι χρήμα παίζεται στους αισθητήρες και ειδικά στο mobile κομμάτι;
Τυχαία δεν είναι πρώτη στον τομέα αυτό ενώ σε τόσους άλλους έχει τα ηνία;
Αυτό που λέω με απλά ελληνικά για να το καταλάβει το μυαλουδάκι σου είναι πως αν η Sammy μπορούσε να είναι πρώτη, θα ήταν ήδη.
Αυτό που την κάνει “εμπροσθοδρομική” είναι ότι διεκδικεί και καλά κάνει γιατί μπορεί.
Αυτό που κάνει κάποιο οπισθοδρομικό και στάσιμο είναι ότι είμαστε καλά όπως είμαστε και επαναπαυόμαστε.
Για αυτό πριν προσβάλλεις κάποιον καλό είναι να κατά-νοείς τι γράφει (όχι τίποτα άλλο, τόσες γραμμές και χρόνος τσάμπα για το προφανές).

Αγγελος

Ξερεις τι ποσοστο εχει η samsung και ποσο εχει η sony παγκοσμιως;πες μου μονο αυτο.στους αισθητηρες μονο…

Αλέξανδρος

@Αγγελος διάβασε ξανά το άρθρο και θα πάρεις την απάντηση μόνος σου.
Επίσης διάβασε και εδώ για να έχεις και μια συνολική εικόνα από κατασκευαστές αισθητήρων εικόνας αλλά και τιμή/τεμάχιο για να δεις την αύξηση της Samsung:
https://www.androidauthority.com/smartphone-camera-guide-sony-samsung-623791/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.