O Satya Nadella νέος CEO της Microsoft

Ο 46χρονος Satya Nadella με καταγωγή από την Ινδία είναι ο νέος CEO της Microsoft. Υπηρετεί την εταιρεία από το 1992 από διάφορες θέσεις ενώ πριν αναλάβει ως CEO (Chief Executive Officer) κατείχε τη θέση ως Microsoft’s Cloud and Enterprise group. O Nadella έρχεται να αντικαταστήσει άμεσα τον Steve Ballmer ο οποίος διατηρούσε τη θέση του CEO της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2000.

Με την προσθήκη του Nadella, το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft απαρτίζεται από: τον Ballmer, την Dina Dublon, πρώην Οικονομική Διευθύντρια της JPMorgan Chase, τον Gates, τη Maria M. Klawe, Πρόεδρο του Harvey Mudd College, τον Stephen J. Luczo, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Seagate Technology PLC, τον David F. Marquardt, Γενικό Συνεργάτη της August Capital, τον Nadella, τον Charles H. Noski, πρώην Διευθυντή της Bank of America Corp., τον Dr. Helmut Panke, πρώην Πρόεδρο του ΔΣ της BMW Bayerische Motoren Werke AG και τον John W. Thompson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Virtual Instruments. 7 από τα 10 μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου είναι ανεξάρτητα από τη Microsoft, γεγονός που είναι συνεπές με την απαίτηση των γενικών οδηγιών διακυβέρνησης της εταιρείας, που ορίζει ότι μια σημαντική πλειοψηφία του ΔΣ πρέπει να είναι ανεξάρτητα μέλη.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε στα αγγλικά το email που έστειλε σήμερα στους υπάλληλους της Microsoft.

O Satya Nadella νέος CEO της Microsoft, O Satya Nadella νέος CEO της Microsoft

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Δεν τον ήξερα μέχρι σήμερα, αλλά είναι προφανές πως πρόκειται για άτομο με σοβαρότητα, σύνεση και καλλιέργεια.

Αν το συνδυάσουμε και με το ότι επιστρέφει ο Γκέιτς σε ενεργό ρόλο ως βοηθός του, νομίζω πως τα νέα είναι πολύ καλά για την ΜΣ.

Darth

@Χρήστος όχι και βοηθός :p σύμβουλος

o.k.man

Μετά τον Mandela ήρθε ο Nadella !!!

nikos

Φεύγοντας ο Bill Gates πείτε του να πάρει και τα σκουπίδια (windows 8) 😛

o.k.man

Όχι αδερφέ ο Bill Gates δεν φεύγει (και μάλλον καλύτερα!).
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο Bill Gates, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβούλιου, θα αναλάβει νέο ρόλο ως ιδρυτής και σύμβουλος τεχνολογίας, και θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εταιρεία, υποστηρίζοντας τον Nadella στη διαμόρφωση τεχνολογικής και προϊοντικής κατεύθυνσης.
Γιατί τα έχεις με τα windows 8; Τα έχω τα win8 pro και είναι πολύ πιό γρήγορα απο τα windows 7 (home premium που μου είχαν σπασει τα νεύρα με τις καθυστερήσεις, έκανε booting σε 1,5 λεπτά και πολλές άλλες καθυστερήσεις και κολλήματα παρόλο τα προγραμματα εκαθάρρισης που είχα κτλ., ενώ με τα windows 8 κάνει booting σε 12 δευτερόλεπτα, είναι γρήγορα, έχει καλύτερους drivers και δεν “κολλάνε”!)

nikos

Ο Bill Gates ήταν σίγουρο ότι δεν θα έφευγε. Σιγά μην άφηνε την εταιρία του σε άλλους χωρίς να παρακολουθεί τις επόμενες κινήσεις 😉 Επίσης όσον αφορά τα windows 8 ναι είναι καλύτερα από τα 7 σε ταχύτητα μπλα μπλα μην κάθομαι να τα αναλύω αλλά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα! Το metro UI τους που είναι δύσχρηστο σε οθόνες που δεν έχουν αφή. Κάποιοι που έχουν μάθει στο σταθερό περιβάλλον των παλιών windows δύσκολα να κάτσουν να μάθουν το καινούργιο των 8. Γι’ αυτό και τα 8 απέτυχαν γιατί ο κόσμος δεν έκατσε καν να ασχοληθεί αφού τα 7 δουλεύουν μια χαρά!

nerevar

Φτάνει πια. Τα win8 ΔΕΝ είναι πιο γρήγορα από τα win7. Μετρήσεις σε προγράμματα και εφαρμογές από παιχνίδια μέχρι software επεξεργασίας ήχου δίνουν μέχρι 5 % αύξηση στην απόδοση. Αμελητέα πράγματα δηλαδή.
Προφανώς δεν ξέρεις από PC, γι αυτό χρειάζεται 1μιση λεπτό ο υπολογιστής σου για να κάνει start up. Εμένα με win7 δεν κάνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Όσο για την επιλογή του CEO νομίζω ότι μπαίνει μια τελεία στις φήμες που ήθελαν την Microsoft να κάνει επιστροφή στο office και τα Windows. Ο άνθρωπος ήταν υπεύθυνος του cloud computing και η επιλογή του δείχνει την συνολική επιλογή της εταιρίας για την κατεύθυνση του οικοσυστήματος της.

o.k.man

Μάλλον φίλε nerevar να μην ξέρω από PC, αν και άλλαξα τον σκληρό δίσκο HHD σε SSD και έχω και 8 GB RAM είδα μικρότερη διαφορά με τα win8 pro που όχι μονο εγώ αλλά οι περισσότεροι λέμε ότι είναι πιό γρήγορο λειτουργικό, αλλά αν βάλετε win7 μην βάλετε τα home premium αλλά βάλτε τα professional ή τα ultimate που είναι πολύ καλύτερα. Αλλά αν σε εσένα δεν κάνει πάνω από 10 δευτερόλεπτα μάλλον λέω μάλλον κάνει 10 δευτερολέπτα από stand by mode και όχι από booting εκκίνηση εκ του μηδενός. Από stand by (ή αναστολή λειτουργίας) σχεδόν όλα τα PC κάνουν 10 δευτερόλεπτα, αλλά πολλές φορές χρειάζεται εγκατάσταση drivers και επίσης να ξαναριθμιστεί ο υπολογιστής και κάνω κανονική επανεκκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.