‘Εξι κορυφαίες τράπεζες ενώνουν τις δυνάμεις τους για νέο ψηφιακό νόμισμα

Έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας μορφής ψηφιακού νομίσματος που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω blockchain, της τεχνολογίας που βασίζεται το bitcoin.

Οι έξι τράπεζες είναι οι Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG και State Street και συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του νομίσματος utility, το οποίο δημιουργήθηκε από την UBS, για να κάνει τις οικονομικές συναλλαγές πιο αποτελεσματικές.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς το πρότζεκτ περνά σε μια νέα φάση ανάπτυξης όπου τα νέα της μέλη σκοπεύουν να εμβαθύνουν τις συζητήσεις με τις κεντρικές τράπεζες και να συνεργαστούν για αυστηρότερη προστασία της ιδιωτικότητας, των δεδομένων και της προστασίας του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με τον Hyder Jaffrey, επικεφαλής στρατηγικής ανάπτυξης και καινοτομίας fintech της UBS, στόχος είναι η νέα υπηρεσία να τρέξει δοκιμαστικά περί τα τέλη του 2018.

Το utility βασίζεται σε ένα προϊόν που αναπτύχθηκε από την Clearmatics Technologies και στοχεύει να μπορούν οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ τους όπως ομόλογα και μετοχές, χωρίς να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι παραδοσιακές μεταφορές χρημάτων.

Οι τράπεζες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά νομίσματα τα οποία μετατρέπονται σε πραγματικό χρόνο σε άλλες ισοτιμίες, μειώνοντας έτσι τον χρόνο, το κόστος και το κεφάλαιο που συνήθως απαιτούνται.

Τα νομίσματα, τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικές ισοτιμίες, θα αποθηκεύονται χρησιμοποιώντας blockchain και έτσι θα μπορούν να ανταλλάσσονται γρήγορα στα χρηματιστήρια που διαπραγματεύονται.

Στο πρότζεκτ εκτός από τις προαναφερθείσες τράπεζες που θα προστεθούν ήδη έχουν ενταχθεί οι Deutsche Bank, Banco Santander, BNY Mellon και NEX.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Εβραίοι σιωνιστες!!

Γιωργος

Νεα απατη ετοιμαζει ο ροτσιλντ φαινεται.μαλλον ειναι το επομενο βημα προς την αχρηματη οικονομια δηλαδη την απολυτη φυλακη σε αυτους και την νεα ταξη τους.
Ελπιζω ο κοσμος να καταλαβει την παγιδα που στηνουνε και να σταματησει αυτην την τρελα προς τον νεο μεσαιωνα υποδουλωσης.
Αν οι τραπεζιτες ελενχουν απολυτα τα νομισμα παγκοσμιως απλα θα γινουμε δουλοι αφου θα εχουν την δυνατοτητα να κανουν την οικονομια οτι θελουν και φυσικα θα ζησουμε εφιαλτικες στιγμες χειροτερες μακραν απο οτι ζουμε εμεις 8 χρονια τωρα.

lilapause

Η δημιουργία του bitcoin βασίστηκε στην ιδέα του αποκεντρωμένου νομίσματος μακρυά απο εθνικούς κ τραπεζικους ελέγχους. Λολ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,