Οι αποστολές smartphones μειώθηκαν το 2017 [έρευνα]

αποστολές smartphones μειώθηκαν 2017 έρευνα, Οι αποστολές smartphones μειώθηκαν το 2017 [έρευνα]

Η παγκόσμια αγορά smartphones κατακλύζεται συνεχώς από νέες προτάσεις. Όμως, καθώς τα χρόνια περνούν και η πλειοψηφία των συσκευών διαφέρει όλο και λιγότερο, φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά έχει επέλθει ένας κορεσμός. Πλέον ο κόσμος δεν αγοράζει κινητά στον βαθμό που το έκανε παλαιότερα.

Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η σχετική έρευνα της IDC για το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα, οι συνολικές αποστολές smartphones παγκοσμίως έφτασαν τα 1.46 δισεκατομμύρια κομμάτια το 2017, κάτι που μεταφράζεται σε μια μείωση της τάξης του 0.5%, συγκριτικά με πρόπερσι. Όπως είναι αναμενόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων λειτουργούν είτε με το Android OS ή με το iOS της Apple. Μόλις το 0.1% των περσινών απεσταλμένων μοντέλων “τρέχουν” κάποιο διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Αν και η IDC προβλέπει πως μέχρι το 2022 οι αποστολές smartphones θα έχουν αυξηθεί κατά 2.8%, το γεγονός πως η αγορά έχει κορεστεί ίσως αποτελέσει τροχοπέδη. Η εταιρεία στηρίζει τις προβλέψεις της στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αναπτυσσόμενες χώρες, όμως ο Δυτικός Κόσμος μοιάζει να έχει τελματώσει.

Πλέον είναι δύσκολο να καινοτομήσει κανείς δραστικά στην κινητή τηλεφωνία. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι συσκευές μας ενσωματώνουν λειτουργίες που δεν θα μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε μερικά χρόνια πριν. Επίσης, είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε high-end συσκευές φέρνουν μόνο μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερη κάμερα και νέο σχεδιασμό. Οι mid-range προτάσεις είναι πολύ παραπάνω από απλώς ικανοποιητικές και τα low-budget μοντέλα τώρα επιτελούν την πλειοψηφία των καθημερινών διεργασιών (και όχι μόνο) με ευκολία. Αυτό σημαίνει πως σήμερα κάποιος δεν αισθάνεται άμεσα την ανάγκη αλλαγής του smartphone του, κάτι που οδηγεί στον κορεσμό της αγοράς. Θα αλλάξει αυτό στο μέλλον; Μέλει να δούμε…

αποστολές smartphones μειώθηκαν 2017 έρευνα, Οι αποστολές smartphones μειώθηκαν το 2017 [έρευνα]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
felipos

Ναι αλλα ποιας εταιριας ανεβηκαν οι πωλησεις (σε κοσμο οχι καταστηματα)

NtinosMD

….καμια μπαταρια ρε μαστορα που θα κραταει εκει στο τειημερο με φουλ χρηση παιζει;

NikosAr

Ανάμεσα σε αριθμούς, γράμματα, κωδικούς μοντέλων δεν έχουν να επιδείξουν νέες τεχνολογίες για το κινητό όπως πχ ζητά ο πολύς κόσμος να αυξηθεί η μπαταρία… βλέπουμε πανομοιότυπα νέα μοντέλα κατά δεκάδες κάθε μέρα … χωρίς λόγο σου ζητούν κάθε 3 με 6 μήνες να αλλάξεις κινητό !!!!

James

Ένα κατοσταρικο κάτω τα midrange και δυόμισι κατοσταρικα κάτω οι ναυαρχίδες και θα πάρουν πάλι μπροστά οι πωλήσεις. Αυτοί κάθε χρόνο ανεβάζουν τιμές λες και δεν έχουμε ήδη δύο τρία ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.